Θεσσαλονίκη: Σκέψεις να μετατραπεί το συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο της ΔΕΘ σε κέντρο νοσηλείας για κορωνοϊό


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 13 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε πολύ ανησυχητική κατάσταση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει πλάνο για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας,.

Σύμφωνα με το Open tv, στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στο οποίο φιλοξενείται εκτός των άλλων κάθε χρόνο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορωνοϊού. Η πρόταση προβλέπει να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Σημειώνεται ότι έχει γίνει «επίταξη» κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς, ενώ και η κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.