Θεοφάνεια: Με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ο Αγιασμός των υδάτων σε Ιεράπετρα και Σητεία


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος θα συλλειτουργήσει με τον Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σητείας.

Ανάλογη τελετή θα πραγματοποιηθεί και στο λιμάνι της Ιεράπετρας, αφού προηγηθεί η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Μερά.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, που επιθυμούν να μετάσχουν στις παραπάνω τελετές, να τηρούν επ’ ακριβώς τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής και τις αποστάσεις που προβλέπονται για την τέλεση θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους για την αποφυγή μεταδόσεως του κορονοϊού COVID-19, όπως αυτά προσδιορίζονται από τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

39

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.