Θεοφάνεια – Ιεράπετρα: Δύο οι τολμηροί που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Στο κέντρο του λιμανιού ο Αγιασμός των υδάτων

Λίγο πριν φτάσει η κακοκαιρία με την  ονομασία «Ηφαιστίωνας», έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Οι εκπρόσωποι του Ιερού κλήρου της  περιοχής και ο παπά Ανδρέας εφημέριος της ενορίας του Αφέντη Χριστού, στη γειτονιά των ψαράδων, με τις τοπικές Αρχές και το Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, επιβιβάστηκαν στο πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας για να μεταφερθούν στο κέντρο του λιμανιού, όπου τελείται κάθε χρόνο ο αγιασμός των υδάτων και τηρείται το έθιμο της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Λόγω του τσουχτερού κρύου φέτος στα παγωμένα νερά του λιμανιού έπεσαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, μόνο δυο νέοι: Ο 37χρονος Αλέξης Χαραλαμπάκης και ο 31χρονος Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης που τα τελευταία χρόνια ήταν ο ταχύτερος στο κολύμπι και πάντα έφτανε πρώτος το σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Αυτή τη φορά όμως τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 37χρονος αλιέας Αλέξης Χαραλαμπάκης που έπεσε στο νερό από ένα μικρό βαρκάκι και από πιο κοντινό σημείο. Ο δε Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης έπεσε στο νερό από την προβλήτα κολυμπώντας μεγαλύτερη απόσταση μέχρι το σημείο όπου είχε πέσει ο Τίμιος Σταυρός.

«Είναι ένα έθιμο που το τηρούμε οι ψαράδες της Ιεράπετρας και βουτούμε στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να έχουμε καλοτυχία και καλές θάλασσες. Ήταν πάρα πολύ κρύα η θάλασσα σήμερα γι’ αυτό και πέσαμε μόνο δυο άτομα στο νερό. Είχα ζητήσει από το άλλο παιδί να έρθει πάνω στο βαρκάκι για να πέσουμε μαζί στο νερό από πιο κοντινό σημείο, αλλά εκείνος ήθελε να πέσει από την προβλήτα. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο», είπε ο Αλέξης Χαραλαμπάκης λίγο πριν ξεκινήσει την περιφορά του Τιμίου Σταυρού στις γειτονιές της πόλης για να προσκυνήσουν όλοι οι πιστοί όπως ορίζει το έθιμο.

Τις ευχές τους για καλή Φώτιση έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και η επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτική σύμβουλος κ Ελένη Βλάσση.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.