«Θα τηρήσετε επιτέλους τις δεσμεύσεις σας για την άμεση δημοπράτηση του ώριμου έργου του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Μετά την δήλωση του Υπουργείου Υποδομών στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και την Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής ότι είναι αναρμόδιο να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται, η επίκαιρη ερώτηση για την δημοπράτηση του ώριμου έργου του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, κατατίθεται  προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Μετά την δήλωση του Υπουργείου Υποδομών ότι είναι αναρμόδιο να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται, η ερώτηση κατατίθενται προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ολοένα και πιο επιτακτική καθίσταται η ανάγκη αυτονόμησης του έργου της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου αφού παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Υποδομών σε πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση μου (07/06/2022), δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση χώρου για το νέο δικαστικό μέγαρο Χανίων, γεγονός που κωλύει το συνολικό έργο ΣΔΙΤ .

Η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης, αποτελεί ένα αναγκαίο  και ώριμο έργο που όμως έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του, παρόλο που το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου στο οποίο προβλέπεται να γίνει είναι ξεκάθαρο και άρα μπορεί να προχωρήσει άμεσα.

Κοινός τόπος, ύστερα και από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή τοπικών φορέων, Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης, βουλευτών, Εμπορικού Συλλόγου,  Επιμελητήριων, ΔΣΗ  κ.τ.λ., είναι ο διαχωρισμός της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου από άλλα υποέργα που δεν είναι ώριμα.

Επειδή η προκήρυξη του διαγωνισμού για το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα πολύ, αφού αναμενόταν από Μάιο του 2021 και ήδη βρισκόμαστε στον Ιούλιο του 2022 και

Επειδή για το έργο του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων δεν έχει γίνει ακόμη ούτε η παραχώρηση του οικοπέδου

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1.Προτίθεστε να δημοπρατήσετε την ανέγερση του Νέου δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, δεδομένης της ωριμότητας του και να το απομπλέξετε από το μη ώριμο του Δικαστικού μεγάρου Χανίων;

  1. Εφόσον διαπιστώσετε ότι δεν προχωρεί το έργο μέσω ΣΔΙΤ, προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου ως δημόσιο έργο;».

«Στη Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΕ ΟΤΑ από τον Βασίλη Κεγκέρογλου».

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως αναφορά, στα αρμόδια Υπουργεία την επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΕ ΟΤΑ, σχετικά με τον Νόμο 4954/2022 (άρθρο 35), ο οποίος αφορά την μετατροπή του ΦΟ.Δ.Σ.Α. απο την μορφή που έχει τώρα σε μια απλή Ανώνυμη Εταιρεία, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και χωρίς καμία πρόβλεψη για το υπάρχον προσωπικό, με αποτέλεσμα να θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν καταρτιστεί και εξειδικευτεί στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν με την επιστολή τους να έχουν την επιλογή της μεταφοράς τους στον ΕΣΔΑΚ ή στους Δήμους Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας που είναι μέτοχοι του ΦΟΔΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΑΕ ή την παραμονή τους στην εταιρεία.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

Download (PDF, 1.27MB)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.