Θα παραμείνει κλειστό το τμήμα για 14 ημέρες το 1ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας – Αρνητικό το μοριακό τεστ του παιδιού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Κλειστό μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου θα παραμείνει το ένα τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου της Ιεράπετρας μετά το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε μαθητή του σχολείου μετά από rapid test που έγινε χθες και παρά το ότι το αντίστοιχο μοριακό τεστ που ακολούθησε αποδείχθηκε αρνητικό.

Αυτές είναι οι οδηγίες που περιγράφονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ο οποίος δέχεται τα rapid τεστ για να λάβει ανάλογες αποφάσεις και αυτό συνέβη και χθες με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μακράκη να αποφασίζει το κλείσιμο του τμήματος για 14 ημέρες.

Πλέον από τη στιγμή που το μοριακό τεστ που έγινε στο παιδί φάνηκε αρνητικό, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το σχολείο θα παραμείνει μεν κλειστό και το τεστ θα επαναληφθεί μετά από μερικές ημέρες, αφού τα μοριακά τεστ χρειάζονται 5 με 7 ημέρες από τη στιγμή που κόλλησε κάποιος για να βγάλουν αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ Μακράκης αλλά και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη, αυτές είναι οι διαδικασίες που προβλέπονται και πρόκειται να τηρηθούν.

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο παιδί είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα και του έγινε η σύσταση να γίνει rapid τεστ το οποίο βγήκε θετικό, ενώ στη συνέχεια το μοριακό τεστ που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο αποδείχθηκε αργά το βράδυ αρνητικό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.