«Θα οριοθετήσετε επιτέλους τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης από τις θεομηνίες των Οκτώβρη και Νοέμβρη 2020;».


0
(0)

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να εκδοθεί επιτέλους η Κοινή Υπουργική απόφαση για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από τις θεομηνίες των  Οκτώβρη και Νοέμβρη 2020, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι καταστροφές σε ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να εντάξει τις καταστροφές στην Κρήτη του περασμένου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στις πρόνοιες των νόμων 4728/20 και 4737/20 που εφαρμόστηκαν για τις αποζημιώσεις και της αποκατάστασης που προκλήθηκαν από τον Ιανό, περιμέναμε από τα αρμόδια υπουργεία να επισπεύσουν Τις διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.

Όμως το υπουργείο οικονομικών με την απάντηση του 2176/8 Ιανουαρίου 2021 σε σχετική ερώτηση μας αναφέρει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων κλπ αφού το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει εκδώσει ακόμα την ΚΥΑ οριοθέτησης των περιοχών που επλήγησαν.

Επειδή τον περασμένο Οκτώβρη και Νοέμβρη σε πολλές περιοχές της Κρήτης επλήγησαν κρίσιμοι τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες κλπ που επιβαρύνουν την τοπική κοινωνία που πλήττεται ήδη λόγω covid-19.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Πότε επιτέλους θα εκδώσετε την ΚΥΑ, όπως έχετε υποχρέωση από το νόμο για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι καταστροφές σε ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές;».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *