Θα κατασκηνώσει στον ΕΦΚΑ λόγω… σύνταξης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ηλικιωμένος “μπαλάκι” μεταξύ των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

Την ώρα που επικρατούν σκηνές χάους γύρω από την απονομή συντάξεων στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, ένα ακόμη κοινωνικό δράμα έρχεται στο “φως” της δημοσιότητας, για το απίστευτο αλαλούμ και τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή ακόμη και προσωρινής σύνταξης.

Μιλώντας στην Έλλη Κοκάλη, ο κ. Μανόλης Πανακάκης περιέγραψε το γραφειοκρατικό τέρας στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου για την απονομή σύνταξης γήρατος στη σύζυγο του, αίτηση που εκκρεμεί από το 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για αρκετά χρόνια γίνεται “μπαλάκι” μεταξύ των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Σε μια προσπάθεια να τρέξουν οι διαδικασίες για την προσωρινή σύνταξη γήρατος στη σύζυγο του, ακολούθησε, όπως υποστήριξε, τη συμβουλή υπαλλήλου του Υπουργείου Εργασίας, για την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης διακοπής της αναπηρικής σύνταξης της συζύγου του.

Όμως, και πάλι, η γραφειοκρατία συνεχίζεται και με τον “Γολγοθά” της οικογένειας να μην έχει τέλος. Ο κ. Πανακάκης αναγκάστηκε να κάνει αναφορά στο υπουργείο για τον χειρισμό της υπόθεσης του από τους υπαλλήλους ενώ στη περίπτωση που δεν υπάρξει φως στο τούνελ, δηλώνει ότι θα κατασκηνώσει στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δεν έχουν απονεμηθεί κύριες συντάξεις από το 2017. Όσο για τις επικουρικές συντάξεις, 5.500 εκκρεμούν από το 2015 ενώ εκατοντάδες πολίτες περιμένουν την προσωρινή σύνταξη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.