Θα έχει νερό η Ιεράπετρα το καλοκαίρι;


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

To καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει και όπως κάθε χρόνο ένα από τα θέματα που απασχολεί ιδιαίτερα κυρίως την πόλη της Ιεράπετρας είναι η διαθεσιμότητα στο νερό ύδρευσης, με την κατανάλωση να αυξάνεται διαρκώς και τις βλάβες να πληθαίνουν.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Μαστοράκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, τόσο για αυτό το θέμα αλλά και για άλλα που απασχολούν αυτό το διάστημα την υπηρεσία.

Το έργο του αγωγού μεταφοράς νερού και αντικατάστασης μέρους του κεντρικού δικτύου ύδρευσης, από τη γέφυρα του Μύρτους μέχρι το αντλιοστάσιο στις Σωπάτες, μήκους σχεδόν 7χλμ, πιθανότατα τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί προς χρήση. Αυτό είναι το πρώτο τμήμα ενός πολύ μεγάλου έργου το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Μαστοράκης, όταν ολοκληρωθεί θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης για τις επόμενες δεκαετίες.

Στο ζήτημα της επάρκειας του νερού το καλοκαίρι ο κ. Μαστοράκης τόνισε πως το πρόβλημα που παρουσιάζεται πέρα από ζητήματα δικτύων και γενικά της υπηρεσίας ύδρευσης, έχει να κάνει και με την κατανάλωση που γίνεται, καλώντας τον κάθε ένα να προσπαθεί να εξοικονομεί νερό όσο μπορεί και να μην κάνει κατάχρηση.

Τα προβλήματα και τα σπασίματα στα δίκτυα είναι σίγουρο πως και φέτος θα υπάρξουν, όμως το ζήτημα είναι απ’ τη μια να αντιμετωπίζονται γρήγορα, αλλά και να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση ώστε η αποκατάσταση της τροφοδοσίας να γίνεται ομαλά προς όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα στα βορειότερα σημεία της πόλης.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.