Θέμα στην ΚΕΔΕ για την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για την αγροτική οδοποιία θέτει ο Α. Πανταζής


0
(0)

Την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για την αγροτική οδοποιία προτείνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην οποία πρόσφατα ορίστηκε ως μέλος στην νεοσύστατή της Eπιτροπή Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της επιτροπής,

Με τις ευχές μου για υγεία προκειμένου να ανταποκριθείτε  στο δύσκολο έργο που αναλάβατε, σας καταθέτω σήμερα  πρόταση για να συζητηθεί  στην Eπιτροπή Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. H παρακάτω πρόταση έχει εξωστρεφή χαρακτήρα ενώ κινείται εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων της επιτροπής. Πρόθεση μου είναι να συμβάλω ενεργά στις εργασίες της επιτροπής και να συνεργαστώ με τους  φορείς των αγροτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου οι προτάσεις που θα καταθέσω  να είναι όσο το δυνατών εμπεριστατωμένες και οι  παρεμβάσεις που θα προκύψουν από αυτές να είναι ουσιαστικές και με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ 

Συζήτηση για την δημιουργία νέου νομικού πλαισίου για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στου Δήμους.

Είναι πασιφανές ότι η μη ύπαρξη επαρκών χρηματοδοτικών εργαλείων στους δήμους έχει φέρει σε πολύ άσχημη κατάσταση τους αγροτικούς δρόμους σε αρκετούς δήμους της χώρας. Αποτέλεσμα,  οι δρόμοι που οδηγούν ή διασχίζουν αμιγώς αγροτικές και παραγωγικές περιοχές να είναι σχεδόν απροσπέλαστοι.

Από την άλλη πλευρά οι δημοτικές αρχές δαπανούν  μεγάλα ποσά από τον προϋπολογισμό τους και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτη ο κάθε ένας, να προχωρήσει σε μικρής κλίμακας  παρεμβάσεις προκειμένου να μετριάσουν το πρόβλημα.

Οι δήμοι σήμερα καλούνται να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος μη έχοντας σε πολλές των περιπτώσεων ούτε τα απαραίτητα κονδύλια ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προχωρήσουν σε μερική  αποκατάσταση των δρόμων, με χώμα η άλλα δομικά υλικά.

Κρίνεται άμεσα απαραίτητο να υπάρξει η στήριξη αυτών των δήμων με την δημιουργία του απαραίτητου νομικού πλαισίου όπου οι χαρακτηρισμένοι αγροτικοί δήμοι θα λαμβάνουν κάθε χρόνο, ποσό επαρκές για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συμβάντων αλλά και την σωστή αποκατάσταση μεγάλων τμημάτων  του αγροτικού οδικού δικτύου  και των αγροτικών δρόμων με σκυρόδεμα η ασφαλτικό τάπητα.

Η μεταφορά των επισκεπτών σε αγροτουριστικά καταλύματα ή αγροτικές μονάδες και επιχειρήσεις μεταποίησης,  θα πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς την αλλοίωση των χαρακτηριστικών  ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων η οποία προκύπτει από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα  η αγροτική οδοποιία στη χώρα μας. Ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της επικράτειας ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν προοπτική ήπιας ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και του αγροτουρισμού, θα πρέπει να έχουν όλες τις απαραίτητες οδικές υποδομές αν θέλουμε μα μιλάμε για εξωστρέφεια επέκταση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην χώρα μας.

Το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της ΚΕΔΕ  

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr