Θέλουν να «μπει» η Κρητική διάλεκτος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


0
(0)

Αφιερωμένη στην Κρητική διάλεκτο ήταν η εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον ιστορικό Σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι»

Η Κρητική διάλεκτος ως εργαλείο γλωσσικής διδασκαλίας και πολιτισμικής αφύπνισης. Με αυτό το θέμα, αναπτυγμένο από ακαδημαϊκούς, ο Ιστορικός Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», πραγματοποίησε ημερίδα.

Η κρητική διάλεκτος είναι ένα θέμα για το οποίο έχει παλέψει πολύ ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής.

Το Δεκέμβριο του 2017 απέστειλαν ψήφισμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με το οποίο ζητούσαν να συμπεριληφθεί η κρητική διάλεκτος στη διδακτέα ύλη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του και ανέφερε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου. Ωστόσο έως τώρα ο Σύλλογος το Αρκάδι δεν έχει λάβει απάντηση.

Ο ιστορικός Σύλλογος Ρεθύμνιων Αττικής «Το Αρκάδι» συμμετέχει στον εορτασμό του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *