Θέλεις να «χτίσεις» μία δυνατή φιλία; Τι να κάνεις


0
(0)

Η ειλικρίνεια είναι το βασικό συστατικό

H πραγματική φιλία είναι ανεκτίμητη. Την εποχή του φαίνεσθαι και της εικόνας είναι πιο δύσκολο να διακρίνεις ποιοι άνθρωποι είναι αληθινοί και ποιοι θα σταθούν δίπλα σου στα εύκολα και στα δύσκολα, και αξίζει να κάνεις το ίδιο για εκείνους, με ανιδοτέλεια.

Στη ζωή μας είναι φυσιολογικό και θεμιτό να έχουμε φίλους από διάφορες φάσεις και περιόδους της ζωής μας. Από τα παιδικά μας χρόνια, τα φοιτητικά, τη δουλειά, από το γυμναστήριο, από το σχολείο των παιδιών.

Τις πλείστες φορές αρκεί ένα κλικ για να αντιληφθείς πως ταιριάζεις με τον άλλον. Ωστόσο, από το να φτάσουμε να αποκαλούμε τον άλλο από γνωστό φίλο, πρέπει να τον περάσουμε “άτυπα” από κάποιες δοκιμασίες.

Δεν εννοούμαι δοκιμασίες τύπου Survivor, αλλά για να πεις ότι ο άλλος είναι πραγματικός σου φίλος θα πρέπει να ξέρεις πως είναι πρώτα απ’ όλα ειλικρινής απέναντί σου. Και αυτό ξεκινά από σένα. Οφείλεις ειλικρίνεια στον άλλο για να “απαιτείς” ειλικρίνεια.

Δεν είπαμε από τη μια στιγμή στην άλλη να μοιραστείς μαζί του τα σώψυχά σου, αλλά πρέπει να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου χωρίς να φοβάται ότι θα σε παρεξηγήσει ή να νομίζει ότι υπάρχει κάτι πίσω από αυτό που λες με λόγια. Γι΄αυτό βέβαια, θα χρειαστεί λίγος καιρός, καθώς η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με πράξεις.

Επίσης, δεν πρέπει να κρατάς πράγματα μέσα σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανοίγεις το στόμα σου και λες ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι σου. Άλλο φίλτρο και άλλο ξαταπίεση, και να μην λες αυτά που πραγματικά θες. Πρέπει να ξέρει ο άλλος ότι δεν θα τον κρίνεις. Αντιθέτως, μπορεί κοντά σου να βρει κατανόηση.

Οπότε, για να αποκτήσεις έναν πραγματικό φίλο, πρέπει πρώτα να μπορείς εσύ η ίδια να είσαι πραγματική φίλη για τους άλλους. Αν ο άλλος αντιληφθεί ότι μαζί σου δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και είσαι αυθεντική, τότε θα ανοιχτεί και θα είναι και αυτός έτσι απέναντί σου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.