Θέλεις να βελτιώσεις τα οικονομικά σου; Κάνε αυτές τις 4 κινήσεις


0
(0)

Μήπως είναι η χρονιά για να βάλεις κάποια πράγματα σε τάξη;

Μπήκε νέα χρονιά και ευχόμαστε όλοι να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να βάλεις κι εσύ τους στόχους σου και μέσα σε αυτούς να συμπεριλάβεις τα οικονομικά σου;

Αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις σωστά, μην αγχώνεσαι εμείς είμαστε εδώ. Ακολούθησε απλά τους πιο κάτω κανόνες:

Οργάνωσε το budget σου

Μπορεί να ακούγεται κάπως τρομακτικό, αλλά ένα σημαντικό βήμα για να ελέγχεις τα οικονομικά σου είναι να βάλεις σε σειρά το budget σου. “Μην περιμένεις να προκύψει ένα απρόβλεπτο έξοδο για να δεις τι γίνεται με τα οικονομικά σου. Κάθε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να ξαναδείς τα οικονομικά σου και να προγραμματίσεις μελλοντικά έξοδα, όπως διακοπές, μεγάλες αγορές ή μετακινήσεις” εξηγεί η Kozack.

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: Χρησιμοποίησε μία εφαρμογή, όπως το Mint ή το Clarity Money, για να οργανώσεις όλα τα οικονομικά σου στοιχεία σε ένα μέρος. Θα κατανοήσεις καλύτερα τα έξοδά σου και θα βρεις νέες ευκαιρίες για να κάνεις οικονομία.

Εδραίωσε μία πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης

Έχοντας στην άκρη ένα ποσό διαφορετικό από το τρέχον του μήνα, σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής σε περίπτωση κάποιας κρίσης. ” Μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάτι απρόβλεπτο (από ιατρικά έξοδα μέχρι να χάσεις τη δουλειά σου ή αλλαγές εισοδήματος) και αυτά τα απροσδόκητα έξοδα μπορούν να επηρεάσουν το οικονομικό σου μέλλον” εξηγεί.

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: “Μπορείς πολύ εύκολα να ξεκινήσεις, καταθέτοντας κάθε μήνα ένα μικρό χρηματικό ποσό σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό, για να εδραιώσεις μία πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης” προτείνει.

Διαχειρίσου το χρέος της πιστωτικής σου κάρτας

Δεν είσαι η μοναδική που κάνει αυθόρμητες αγορές. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, το 64% των millennials παράδεχτηκε ότι οι απερίσκεπτες αγορές είναι ο λόγος που δεν μπορούν να βάλουν χρήματα στην άκρη.

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: “Εξέτασε το ενδεχόμενο να εδραιώσεις το χρέος σου με ένα και μόνο δάνειο σταθερού επιτοκίου χωρίς χρέωση” προτείνει η Kozack.

Σχεδίασε ένα ετήσιο, πενταετές και δεκαετές οικονομικό πλάνο

“Αν και φαίνεται αποθαρρυντικό να σκεφτεί κανείς τι θα ήθελε σε δέκα χρόνια από τώρα, οι μακροπρόθεσμοι οικονομικοί στόχοι είναι εξίσου σημαντικοί με τους βραχυπρόθεσμους” λέει η Kozack.

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: “Ξεκίνα γράφοντας τους στόχους σου σε ένα χαρτί. Όσο ασήμαντοι κι αν φαίνονται, το γράψιμο μπορεί να σε βοηθήσει να συνεχίσεις την πορεία σου προς αυτή την κατεύθυνση” συμβουλεύει.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)