«Η Υπουργός Πολιτισμού απεδέχθη την παρέμβαση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης».


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και στην σπουδαία δουλειά της διοίκησης, των 25 εργαζομένων και των επιστημονικών συνεργατών του, πρότεινε η ψήφιση της διάταξης του άρθρου 49 που διασφαλίζει την λειτουργία του να μην επηρεάζει την υλοποίηση της απόφασης του ΚΑΣ 2017 για τα 21 αρχαιολογικά ευρήματα της Γόρτυνας και την τοποθέτησή τους στο νέο Μουσείο Μεσσαράς.

Η Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του βουλευτή, Βασίλη Κεγκέρογλου κι έτσι λήγει μια σημαντική εκκρεμότητα και παύει κάθε αμφιβολία για τα 21 αρχαιολογικά ευρήματα της Γόρτυνας που θα τοποθετηθούν στο νέο Μουσείο Μεσσαράς.

Άρθρο Βασίλη Κεγκέρογλου προς δημοσίευση: “ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”

O πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε ανελεύθερα καθεστώτα και δικτατορίες το πρώτο που επιδιώκουν είναι ο έλεγχος της πληροφόρησης, η ενημέρωση των πολιτών, η πολυφωνία και ο πλουραλισμός.

Βεβαίως και σε δημοκρατικά συστήματα η κατάσταση ποικίλει ανάλογα με την ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση των κυβερνήσεων, τις πρακτικές που ακολουθούν και τις σκοπιμότητες που επιδιώκουν.

Σε κρίσιμες περιόδους στη χώρα μας επιδιώχθηκε ο  έλεγχος των μέσων.

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας των μέσων προκειμένου να χειραγωγήσει την μαζική ενημέρωση.

Με τις χρηματοδοτήσεις των Μέσων χωρίς κριτήρια και διαφάνεια, με επιλεκτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και με μια σειρά άλλες παρεμβάσεις.

Είναι πασιφανές ότι η Νέα Δημοκρατία το κάνει αποτελεσματικότερα απ’ ότι προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα με τις διαδικασίες αδειοδότησης και με την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΝΕΛ που απέτυχε.

Οι εκθέσεις του ΕΣΡ 2018-2019 που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας και αποκαλύπτουν όλο το μέγεθος του περιορισμού της πολιτικής πολυφωνίας και του πλουραλισμού.

Τη θέση της πολιτικής πολυφωνίας έχει πάρει πλέον η δικομματική μονοφωνία με το 90% (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) όπως η έκθεση του ΕΣΡ έχει αποτυπώσει.

Το  ν/σ  που προωθεί ο κ. Πέτσας, εκτός από την  αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την υποβάθμιση της εργασίας και του ρόλου των δημοσιογράφων έχει πάρα πολλές γκρίζες και μαύρες διατάξεις.

Εξυπηρετεί σκοπιμότητες, ακόμη και με την ενσωμάτωση της οδηγίας της Ε.Ε., την οποία προωθεί με λειψό και στρεβλό τρόπο.

Επιβεβαιώνει την μόνιμη τακτική της Κυβέρνησης εις βάρος των Περιφερειακών Μέσων Επικοινωνίας, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ραδιοφώνου και των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών.

– Το 30%, όπως προβλέπεται από τον νόμο της διαφημιστικής δαπάνης που πρέπει να κατανέμεται στα Περιφερειακά Μέσα δεν εφαρμόζεται.

-Η επιδότηση εργασίας μια αναγκαία πράξη για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς και για τα άλλα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα  που θα διασφάλιζε ότι μέσω της εργασίας στηρίζονται δεν υπάρχει για τα Περιφερειακά Μέσα.

-Η υπερφορολόγηση αποτελεί άλλο ένα βρόγχο για τα περιφερειακά μέσα, για τα οποία δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα.

-Δεν προωθούνται μέτρα στήριξης για τα Περιφερειακά Μέσα αφού δεν υπάρχουν στο χάρτη της Κυβέρνησης η οποία θεωρεί ότι αν τα έχει καλά μόνο με τα κεντρικά κάνει τη δουλειά της και αυτό είναι ντροπή.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης είναι παραπάνω από σημαντικός και κρίσιμος για τη δημοκρατία και το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας, και των κεντρικών και των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Μέσων.

Ο έντυπος τύπος, ο ηλεκτρονικός και τα ραδιόφωνα έχουν τη δική τους αξία και δεν μπορεί να απομειωθεί ούτε να στραγγαλιστεί ο ρόλος τους με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Στις χρηματοδοτήσεις χωρίς κριτήρια και διαφάνεια, έρχεται να προστεθεί ένα ν/σ με τις κυβερνητικές σκοπιμότητες για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, και χωρίς καμία στήριξη για τα Περιφερειακά Μέσα  και προφανώς πρέπει να αποσυρθεί.

 

                                                                                                                      

                                                                                                         Βασίλης Κεγκέρογλου

                                                                                    

                                                                                                 Γραμματέας Κ.Ο  Κίνημα Αλλαγής

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.