Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Η κ. Κεραμέως πεισματικά αρνείται την κοινή λογική. Ο αυταρχισμός της την οδηγεί σε σύγκρουση με το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, όταν επιμένει σε καιρό πανδημίας και κλεισίματος των σχολείων να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, δια ζώσης πολύωρες συνελεύσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, να καθορίσουν προγραμματικούς στόχους, να σχεδιάσουν δράσεις, ώστε να υλοποιήσουν το ΦΕΚ της «αυτοαξιολόγησης».

Την ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ότι «θα αξιολογηθούν τα στοιχεία από τους ειδικούς και αναλόγως θα εισηγηθούν τα επόμενα βήματα για το αν μπορεί ή όχι να ανοίξουν τα σχολεία ή κάποια άλλη δραστηριότητα από την 1η Μαρτίου ή αργότερα», η κ. Κεραμέως ανακοινώνει προς τους εκπαιδευτικούς Διευθυντές σε τηλεδιασκέψεις ότι «είναι υπηρεσιακή υποχρέωση όλων η συμμετοχή… με ό,τι συνεπάγεται κάθε υπηρεσιακή υποχρέωση» και τους κουνά το «δάκτυλο».

Τι ζητά λοιπόν η Υπουργός Παιδείας από τους εκπαιδευτικούς; Να αξιολογήσουν ποιο εκπαιδευτικό έργο, όταν τα σχολεία υπολειτουργούν εδώ και έναν χρόνο; Για να φανεί η πυγμή της εξουσίας της Υπουργού; Αν κάτι έχει νόημα, είναι η αξιολόγηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Και εδώ προκύπτουν πολλαπλές και έντονες ανισότητες στους μαθητές με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας!

Πόσο βιαστικά, επιπόλαια, αποσπασματικά και επικίνδυνα αντιμετωπίζει τα θέματα λειτουργίας των σχολείων και τον προγραμματισμό-απολογισμό τους; Πιθανώς η κυρία Κεραμέως έχει χάσει και την αίσθηση του χρόνου. Νομίζει ότι είναι μήνας Σεπτέμβρης και αρχίζει τώρα το σχολικό έτος.

Ας σοβαρευτεί επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία μας. Ας σταματήσει η κ. Κεραμέως τις επικοινωνιακές πολιτικές της. Η εκπαίδευση είναι πρώτιστη κοινωνική ευθύνη. Είναι βασικό δημόσιο αγαθό. Οι κάθε λογής αυταρχισμοί της δεν έχουν πέραση.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Την ώρα που τα κρούσματα στην χώρα μας αυξάνονται δραματικά, οι κυβερνητικοί παράγοντες συζητούσαν και διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης για το πώς θα ανοίξουν οι δραστηριότητες την Δευτέρα! Για να το διαψεύδουν άρον-άρον λίγες ώρες μετά.

Άραγε είναι τόσο εκτός πραγματικότητας ή επιχειρούν συνειδητά με προπαγάνδα να εξαπατήσουν τους πολίτες; Όποιο και από τα δυο αν ισχύει, το συμπέρασμα είναι ένα: συνεχίζουν να πορεύονται χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Ήδη διαμορφώνεται ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας.

Επιτέλους ας λάβουν μέτρα για την άμεση ενίσχυση και την αποσυμφόρησή τους, εντάσσοντας στον κρατικό σχεδιασμό, όπως έχουμε ζητήσει και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με θέμα: «Κυβερνητική αδυναμία για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ)».

Κύριοι Υπουργοί,

Το Κίνημα Αλλαγής με τις κατευθύνσεις της Προέδρου κ. Φώφης Γεννηματά, έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανόρθωση, ανάπτυξη και αξιοποίηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Στα πλαίσια αυτά, έχουμε υποβάλλει σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για την κατάσταση ειδικά της υπό δημόσιο έλεγχο αμυντικής βιομηχανίας, έχουμε επισκεφθεί και συνομιλήσει με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους της ΕΑΒ και των ΕΑΣ, στον Υμηττό, αλλά και στο εργοστάσιο του Αιγίου, συναντηθήκαμε με την διοίκηση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), πραγματοποιήσαμε τηλεσυζήτηση με αντικείμενο τη δυνατότητα συμβολής της ΕΑΒΙ στην Οικονομική Ανάπτυξη και την ενίσχυση της Εθνικής Ισχύος της Χώρας μας και καταθέσαμε σημαντικές προτάσεις για την εξυγίανση και ανάπτυξη της ΕΑΒΙ.

Σήμερα είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η κατάσταση της ΕΑΒΙ δεν είναι καλή.

Τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία σχεδίου ανάπτυξης της ΕΑΒΙ, την απαξίωσή της, την εγκατάλειψη του σχεδίου εξυγίανσης των ΕΑΣ και την δραματική μείωση των συμβάσεων υλοποίησης προγραμμάτων ακόμη και από τις Ελληνικές Ε.Δ. Οι υποσχέσεις προς τους εργαζόμενους δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, η ανασφάλεια για το αύριο τους οδήγησε στη φυγή, όπου υπήρχε η δυνατότητα.

Οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν με την νέα κυβέρνηση γρήγορα διαψεύστηκαν.

Σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνέχισε στην πεπατημένη ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, χωρίς συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανόρθωση και ανάπτυξη της ΕΑΒΙ με τον περιπτωσιακό ορισμό αρμοδίων υπουργών, χωρίς ρεαλιστικά και αξιόπιστα επιχειρησιακά σχέδια με διορισμό διοικήσεων με πελατειακά χαρακτηριστικά και αδυναμία δρομολόγησης βιώσιμων λύσεων, τα προβλήματα στη λειτουργία και στα εργασιακά συνεχίζουν, αυξάνονται και καθίστανται ολοένα και ποιο δυσεπίλυτα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν οι απαντήσεις των Υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που αν και αναγνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα των Εγχώριων Αμυντικών Βιομηχανιών, δεν δείχνουν τη βούληση που χρειάζεται για την αντιμετώπιση τους.

Η Κυβέρνηση αδράνησε χαρακτηριστικά, αφού με διαπιστωμένη την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας δεν φρόντισε ούτε καν να διορθώσει τα πράγματα και να προετοιμάσει ΕΑΒΙ, εν όψει της αναγκαίας ενεργοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και για να την συμπεριλάβει στη συγκρότηση νέων για την ανάληψη σημαντικού έργου, αυτοτελώς ή με συνεργασίες.

Αδυναμία ή έλλειψη πολιτικής βούλησης; το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!

Το Κίνημα Αλλαγής εγκαλεί την Κυβέρνηση:

Για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της ΕΑΒΙ, για την συμβολή του στην Οικονομική Ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας και για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας μας.

Για την αδράνειά της στην εκπόνηση και έγκριση αξιόπιστων επιχειρησιακών σχεδίων για την ΕΑΒ και τα ΕΑΣ και την συνέχεια της απαξίωσής τους, από την αδυναμία αντιμετώπισης των σοβαρών επιχειρησιακών και οικονομικών προβλημάτων τους.

Για την μη λήψη και επίσπευση περαιτέρω μέτρων, υλοποίησης της ισχύουσας Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) για αποτελεσματική ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και τη μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής αυτονομίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και τη μέριμνα για τη διασφάλιση κάλυψης όλων των αναγκών που υπάρχουν σε περιόδους κρίσης, επιστράτευσης ή πολέμου, με τη διατήρηση μίας εγχώριας τεχνολογικής – βιομηχανικής βάσης, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που αφορούν σε έρευνα και ανάπτυξη, σε συγκεκριμένους, στρατηγικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας.

Για την αναποτελεσματικότητα στην επανεκκίνηση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, με τον συνδυασμό των προμηθειών και των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και τη διασφάλιση ότι η σημαντική αυτή παραγωγική και τεχνολογική βάση θα είναι διαθέσιμη για τις ανάγκες της Χώρας σε κάθε περίπτωση.

Για την έλλειψη εμπιστοσύνης στις εγχώριες παραγωγικές και τεχνολογικές δυνατότητες, ώστε να μεριμνήσει για τη διασύνδεση του επιχειρηματικού σχεδιασμού των Εγχώριων Αμυντικών Βιομηχανιών με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Χώρας. Σε καμιά από τις αναθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων δεν ελήφθη πρόνοια για παραγωγή μέρους των προγραμμάτων στην Ελλάδα και για υποχρέωση του ξένου προμηθευτή να μεταφέρει τεχνολογία στην Χώρα μας. Είναι ενδεικτικές οι σχετικές ανακοινώσεις του ΣΕΚΠΥ.

Και Επερωτάσθε συγκεκριμένα κ.κ. Υπουργοί:

1) Για την αργόσυρτη διαδικασία διαχειριστικής έρευνας της προηγούμενης περιόδου στα ΕΑΣ και την έλλειψη ενημέρωσης για την πορεία της.

Για την έλλειψη εγκεκριμένου και αξιόπιστου σχεδίου ανάκαμψης των ΕΑΣ, την συνεχιζόμενη παραγωγική και οικονομική κατάρρευση τους και την απώλεια τεχνολογικής ισχύος της χώρας.

Για την περαιτέρω απαξίωση των ΕΑΣ με την ενθάρρυνση αποχώρησης εξειδικευμένου στελεχιακού και τεχνικού προσωπικού μέσω της κινητικότητας.

Για την αδιαφορία αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας των ΕΑΣ που οδηγούν σε ακύρωση εξαγωγικών συμβάσεων και σε αδυναμία υλοποίησης τρεχουσών συμβάσεων με τα γενικά επιτελεία.

Για την αδιαφορία έγκρισης των ΣΣΕ που συμφώνησαν τα σωματεία εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρίας και την λήξη της εκκρεμότητας με την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.

Για την έλλειψη θεσμικής ενημέρωσης σχετικά με την επίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρίας.

Για την διαρροή σχεδίων ιδιωτικοποίησης ή εκκαθάρισης.

2) Για την καθυστέρηση εκπόνησης επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΑΒ και την ελλιπή κυβερνητική στήριξη στη διοίκηση και την εταιρεία γενικότερα προκειμένου να εκπονήσει επιτυχώς τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να αναλάβει νέα έργα.

Για την συντήρηση των προβλημάτων που αποτελούν ανασχετικό παράγοντα στην απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας, την εκκρεμότητα της ΣΣΕ, την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας, την αρνητική ρευστότητα και την αδιαφορία για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών αναγκών της εταιρίας.

Για την έλλειψη κυβερνητικού ενδιαφέροντος για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ανάπτυξης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΑΒ και την αξιοποίηση των υποδομών, με την στελέχωση της εταιρείας με το αναγκαίο κατάλληλο και εξιδεικευμένο προσωπικό για την έγκαιρη υλοποίηση των προγραμμάτων C-130, των P-3B κ.α., αλλά και την ανάληψη νέων.

Για την παράλειψη αξιοποίησης των δυνατοτήτων της ΕΑΒ να συμμετέχει σε υποκατασκευαστικό έργο ή εργασίες μέσω των συμφωνιών για τα νέα Α/Φ.

3) Για την σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τα συμφωνηθέντα με τους νέους ιδιοκτήτες της ΕΛΒΟ σχετικά με την ανάθεση σε αυτήν προγραμμάτων στρατιωτικών οχημάτων.

4) Για την έλλειψη ξεκάθαρου πλαισίου για την σχέση των εξελίξεων στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, με τη διασφάλιση ικανοποίησης των αναγκών του Π.Ν. την συντήρηση των πλοίων, τον εκσυγχρονισμό τους, αλλά και τη ναυπήγηση νέων φρεγατών που κυοφορείται.

Για τον κίνδυνο να απωλεσθεί η τεχνογνωσία και εμπειρία των εργαζομένων στα δύο ναυπηγεία από την απουσία των κατάλληλων ενεργειών για την διασφάλιση της εργασίας τους.

Για την αδυναμία εκπόνησης οριστικού προγράμματος ολοκλήρωσης των πλοίων του ΠΝ (ΤΠΚ Νο 6 & 7) και την επιλογή των αλλεπάλληλων προσωρινών παρατάσεων, με την τελευταία να λήγει 31/03/2021.

5) Για την πλήρη αδιαφορία στήριξης και αξιοποίησης των μικρομεσαίων ιδιωτικών μονάδων της ΕΑΒΙ αφενός για εξωστρεφή δραστηριότητα και αφετέρου για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ. και ιδίως στο πλαίσιο των περιπτώσεων που δεν πραγματοποιούνται με διαγωνισμό, αλλά ανατίθενται με επιλογή και διαπραγμάτευση.

Οι επερωτώντες Βουλευτές

ΦΩΦΗ (ΦΩΤΕΙΝΗ) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

Ρυθμός Επικαιρότητας | 24.2.2021

Πανδημία: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα

Τι συμβαίνει λοιπόν πραγματικά με την κυβέρνηση; Είναι τόσο εκτός πραγματικότητας ή επιχειρούν συνειδητά, με προπαγάνδα, να εξαπατήσουν τους πολίτες; Όποιο κι από τα δύο αν ισχύει, το συμπέρασμα είναι ένα: συνεχίζουν να πορεύονται χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, κατά τις οποίες διαμορφώνεται ήδη ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας.

Επιτέλους, αυτό που πρέπει είναι να λάβουν μέτρα για την άμεση ενίσχυση και την αποσυμφόρησή τους, εντάσσοντας στον κρατικό σχεδιασμό, όπως έχουμε έγκαιρα ζητήσει, και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Είναι εξάλλου χαρακτηριστική η καθ’ όλα αυταρχική απόφαση της κυρίας Κεραμέως – που αρνείται πεισματικά την κοινή λογική – να πραγματοποιηθούν με κλειστά σχολεία έως το τέλος Φεβρουαρίου διά ζώσης πολύωρες συνελεύσεις των συλλόγων διδασκόντων για να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, να καθορίσουν προγραμματικούς στόχους, να σχεδιάσουν δράσεις κτλ., προκειμένου να υλοποιήσουν το ΦΕΚ της «αυτοαξιολόγησης».

ΠερισσότεραΕΔΩ

Αμυντική Βιομηχανία: Πλήρης αδυναμία της κυβέρνησης να αναπτύξει και να αξιοποιήσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Εδώ και πολύ καιρό, το Κίνημα Αλλαγής, με τις κατευθύνσεις της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανόρθωση, ανάπτυξη και αξιοποίηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει προχωρήσει στην υποβολή προτάσεων και σε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, τελευταία πράξη της οποίας είναι η σημερινή κατάθεση επίκαιρης επερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τα προβλήματα στην Αμυντική Βιομηχανία συσσωρεύτηκαν την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε χωρίς συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανόρθωση και ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας που θα μπορούσε να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αδράνησε χαρακτηριστικά, παρά την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και δεν προχώρησε στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας.

Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Η κυβέρνηση ευτελίζει κι άλλο τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια

Την πολιτική της προκατόχου της συνεχίζει, όπως φαίνεται, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, μόλις χθες αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ, με το οποίο ενισχύονται για πολλοστή φορά οι αρμοδιότητες των Επιτροπών των ΟΤΑ, με τροποποιήσεις που αφορούν τις πάσης φύσεως προσλήψεις προσωπικού. Γίνεται όμως έτσι, με το ζόρι και με τεχνητές πλειοψηφίες υπέρ των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών στα διοικητικά όργανα, να διοικηθεί ένα κατεξοχήν οραματικό πεδίο πολιτικής, όπως η Αυτοδιοίκηση;

Είναι δυνατόν η αυτονόητη και θετική για το Κίνημα Αλλαγής επιδίωξη προγραμματικών συναινέσεων και συμπράξεων των παρατάξεων στην Αυτοδιοίκηση να μετατρέπεται με τις μεθοδεύσεις της ΝΔ σε εργαλείο πολιτικής επικυριαρχίας, αδιαφάνειας και συναλλαγής των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών; Ή μήπως πιστεύει η κυβέρνηση ότι η πλειοψηφία των Δήμων και των Περιφερειών θα της «ανήκουν» εσαεί;

Αγρότες: Αρνείται η κυβέρνηση «δεύτερη ευκαιρία» για την επανένταξή τους στη ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία τα τελευταία χρόνια και η πανδημία δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα για τους αγρότες, οι οποίοι είδαν τον οικονομικό τους προϋπολογισμό να ανατρέπεται πλήρως, με αποτέλεσμα να απωλέσουν τις ασφαλιστικές τους ρυθμίσεις και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Όμως η κυβέρνηση, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, έδωσε δυνατότητα μόνο σε ένα μικρό φάσμα οφειλετών να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αγνοώντας την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής που προβλέπει την δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης για όσους την απώλεσαν και πριν τον Ιούνιο 2020, με την προϋπόθεση καταβολής μιας δόσης εντός του επόμενου μηνός από τη δημοσίευση του νόμου. Την πρόταση αυτή επανέφερε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, όμως ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου υποστήριξε ότι το πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχεται για τις ρυθμίσεις που έχουν απωλεσθεί λόγω των συνθηκών είναι ιδιαίτερα ευρύ και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα μη πληρωμής.

Προαιρετική ασφάλιση ΕΦΚΑ: Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των «παλαιών ασφαλισμένων»

Να μην καθυστερήσει άλλο και να εντάξει στην προαιρετική ασφάλιση του ΕΦΚΑ τους «παλαιούς ασφαλισμένους» αυτοαπασχολούμενους, σχεδόν δύο ή και περισσότερα χρόνια από την κατάθεση της αίτησής τους, ζητούν από την κυβέρνηση με ερώτησή τους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου και Γιώργος Μουλκιώτης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό – και απόλυτα άδικο – ότι οι εν λόγω πολίτες οδηγούνται εμμέσως να ξανανοίξουν βιβλία στη ΔΟΥ και να παριστάνουν ότι έχουν γραφείο, με μηδενικά έσοδα, μόνο και μόνο για να ασφαλιστούν!

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.