Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο για το οικόπεδο «7» και την πρόσκληση εταιρειών


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Η Τουρκία απειλεί ξανά την Κύπρο για το αναφαίρετο δικαίωμά της να εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά αποθέματά της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε , το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: “Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η ‘ελληνοκυπριακή’ κυβέρνηση αποφάσισε να προσκαλέσει διεθνείς εταιρίες για το αποκαλούμενο οικόπεδο 7.

Η απόφαση αυτή της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης είναι απόδειξη ότι τα ίσα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού εξακολουθούν αγνοούνται», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία αποκαλείται συνιδιοκτήτης του νησιού η τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Και συνεχίζει: “Από την άλλη πλευρά, η απόφαση αυτή παραβιάζει τα δικαιώματά της χώρας μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο” και σημειώνεται ότι “κάθε ερευνητική δραστηριότητα πρέπει να υπόκειται σε προηγούμενη τουρκική άδεια”.

“Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει σε κανένα ξένο κράτος, εταιρία, ή πλοίο να διεξαγάγει ερευνητικές δραστηριότητες για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, χωρίς άδεια” καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι “η Τουρκία θα συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα δικαιώματά της”.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.