Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2021 by energinews (admin)

«Η στήριξη που παρέχει η Ισπανία στη Τουρκία του αυταρχικού Ερντογάν με εξοπλισμούς και αλλά μέσα αντίκειται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και στην ηθική που πρέπει να διέπει την εξωτερική πολιτική μια σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Καλούμε τον πρωθυπουργό Π. Σάντσεθ να την ξανασκεφθεί και να την τερματίσει. Τα όπλα αυτά στρέφονται ενάντια σε μια άλλη χώρα μέλος την ευρωπαϊκής Ένωσης την Ελλάδα».

ΥΔΑΤΙΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΕΣΦΑΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής

Είναι γνωστό ότι η σχέση της Κυβέρνησης με το Περιβάλλον δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Στρεβλή ανάπτυξη, εκμετάλλευση χωρίς μέτρο, επιχειρηματικά συμφέροντα, αντιφατικές δράσεις και παρελθοντικές πρακτικές είναι μόνο ορισμένα από τα κεφάλια της «ΛερναίαςΎδρας» που κυριαρχεί.

Εκεί ωστόσο που η κατάσταση εκφεύγει κάθε λογικής είναι η πολιτική της για τα χερσαία ύδατα.

Μηδενικός σεβασμός σε ποταμούς και ρέματα. Ενώ σε όλη την Ευρώπη επικρατεί η αποτσιμεντοποίηση, η επιστροφή στην επιφάνεια (daylighting) και η φυσική ανάπλαση, στη χώρα μας συνεχίζονται οι καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος.

Με πρόσχημα την αντιπλημμυρική προστασία, σχεδιάζονται διευθετήσεις με άφθονο μπετόν, γίνονται ισοπεδωτικές αποψιλώσεις, επεκτείνονται μπαζώματα και καλύψεις ενώ η ρύπανση συνεχίζεται.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα δεν αποτελούν μόνον οι παραπόταμοι του Πηνειού στη Θεσσαλία, ο Νέδων στην Καλαμάτα ή τα ρέματα της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα στοιχειώνει πρωτίστως την Αττική.

Ασωπός, Μέγα Ρέμα Ραφήνας, Ερασίνος, Ποδονίφτης, ρέμα Εσχατιάς, Πικροδάφνη και δεκάδες άλλα μικρά ποτάμια, κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτη καταστροφή μαζί με τους βιότοπους που δημιουργούν.

Το Κίνημα Αλλαγής, με αφετηρία νομοθετήματα που θέσπισε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ για την προστασία των υδάτινων συστημάτων, δεσμεύεται για την εφαρμογή των βέλτιστων Ευρωπαϊκών πρακτικών για τους δρόμους του νερού.

Το τσιμέντο ας παραμείνει θέσφατο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σας αποστέλλουμε τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, όπως διαμορφώθηκαν από την ΕΔΕΚΑΠ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2022 ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Με αυξημένους φόρους 3,5 δισεκατομύρια ευρώ που θα πληρώσει και πάλι η πλειοψηφία των ελλήνων καταναλωτών, με μειώσεις δαπανών για την υγεία και την ανεργία και με τον πληθωρισμό να κατατρώει τα πενιχρά εισοδήματα, ο Προύπολογισμός του 2022 είναι αναντίστοιχος των Κυβερνητικών πανηγυρισμών.

Η Ελλάδα, που μετά την ύφεση και του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, βρέθηκε στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις 27 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κατά κεφαλήν εισόδημα σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης και έχει την 3η πιο υψηλή φορολογία κατανάλωσης στην Ευρώπη, βρήκε δημοσιονομικό χώρο για ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά όχι για τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

Η Κυβέρνηση που υπερηφανεύεται ότι το πακέτο στήριξης κατά των επιπτώσεων της πανδημίας είναι από τα πλέον υψηλότερα στον κόσμο, δεν μπορεί εξηγήσει γιατί είχαμε τη 3η βαθύτερη ύφεση στην ΕΕ το 2020 και μόλις τη 17η κατάταξη σε ανάκαμψη το 2021 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατες συγκριτικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική συντήρηση που είναι διάχυτη και στον Προϋπολογισμό του 2022 κρύβει περαιτέρω οικονομική και κοινωνική υστέρηση για τους Έλληνες, νέες ανισοτήτες και κινδύνους.

Το χρόνιο επενδυτικό κενό, οι αδυναμίες και οι σκοπιμότητες του τραπεζικού συστήματος καθώς και το τεράστιο ιδιωτικό χρέος, αποτελούν αξεπέραστα εμπόδια για τη βιώσιμη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση.

Το τέλος της δημοσιονομικής χαλαρότητας, όπως τονίζει και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, η διαχείριση του Δημόσιου Χρέους και η διεθνής αβεβαιότητα επιβάλλουν εγρήγορση και υπευθυνότητα, στοιχεία που απουσιάζουν από την Κυβερνητική πολιτική.

Η κριτική μας στον Προϋπολογισμό θα είναι αναλυτική και τεκμηριωμένη κατά τη συζήτηση στη Βουλή όπου θα ξαναπαρουσάσουμε και θα αναπτύξουμε την εναλλακτική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, όπως την κατέθεσε στην ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο η αείμνηστη Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά!

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και τους εαυτούς τους, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ξεπέρασε σε επιχειρήματα ακόμη και τους αρνητές της πανδημίας.

Κατά τον κ. Σκέρτσο οι αστυνομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων, δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό γιατί δεν υπάρχει μελέτη που να το αποδεικνύει.

Και ο κ. Μητσοτάκης σιωπηλός, απλά καμαρώνει τον Υπουργό του.

Σοβαρευτείτε κύριοι της κυβέρνησης.

Έχετε μηδενίσει την απόσταση ανάμεσα στο γραφικό, το γελοίο και το επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.