Η Σοφία Δατσέρη μιλάει για την έκθεση της στο Ηράκλειο με τίτλο «Διαύγεια»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Με την λέξη «Διαύγεια» ονόμασε την ατομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης στο Ηράκλειο Κρήτης , η Ζωγράφος από την Ιεράπετρα Σοφία Δατσέρη. Μια νέα δουλειά της καλλιτέχνιδος με έργα εμπνευσμένα από την παράδοση και το ελληνικό τοπίο.Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 14 Φεβρουαρίου και η έκθεση θα έχει διάρκεια έως τις 21 του ίδιου μήνα.

Η ταλαντούχα ζωγράφος φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Λασίθι και μίλησε για την νέα της δουλειά που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και όχι μόνο. Στα τελευταία της έργα, όπως η ίδια αναφέρει επιθυμεί να δώσει ένα ξεκάθαρο διαυγές μήνυμα στους θεατές μιας και θεωρεί πως είναι το απόσταγμα μιας πορείας.

Λειτουργώντας αυτή τη φορά περισσότερο αφαιρετικά επιδιώκει να απογυμνώσει το έργο από περίτεχνα στολίδια, ώστε η εικόνα να παρουσιάζεται ως όραμα, οπτασία, ψυχική ανάμνηση. Οι εικόνες εξαϋλώνονται σε
άσπρο φόντο που παραπέμπει στη λάμψη του ασβέστη, υπηρετώντας έτσι τον αέναο στόχο της ζωγραφικής της που δεν είναι άλλος από την καθαρότητα του μηνύματος.

 

Ξεκινώντας την ζωγραφική με πίνακες επηρεασμένους από την ελληνική παράδοση , μυθολογία μεταπήδησε σε ένα κομμάτι πιο αφαιρετικό, αυτό της δημιουργίας τοπίων που κρύβουν μέσα τους μια ελληνικότητα. Όταν αυτά τα δύο έγιναν ένα, δημιουργήθηκε και η ανάγκη παρουσίασης και έκθεσης των έργων ζωγραφικής.

Αυτό που κάνει την διαφορά στα έργα της καλλιτέχνιδος είναι πως ο κάθε πίνακας μέσα του κρύβει το προσωπικό αποτύπωμα της ζωγράφου που τον κάνει μοναδικό και που μπορείς με αυτό τον τρόπο πολύ εύκολα να τον αναγνωρίσεις και να τον ξεχωρίσεις μέσα από το πλήθος .

«Διαύγεια», ατομική έκθεση

Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30 μ.μ.

Διάρκεια: έως 21 Φεβρουαρίου

Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 – 14:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30, Κυριακή: κλειστά

Διεύθυνση: Κτήριο Αχτάρικα, έναντι Κρήνης Μοροζίνι (πλατεία Λιοντάρια), Ηράκλειο Κρήτης.

τηλ. επικοινωνίας: 6937232797

email: sofdats@gmail.com

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.