Η σανίδα σωτηρίας Αυγενάκη με όνομα ΧΙΛΩΝ…«βουλιάζει» μαζί του

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Είχαμε προειδοποιήσει στις 19 Φεβρουαρίου με ανακοίνωση μας ότι, το πολυδιαφημισμένο «δήθεν» αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης με όνομα «ΧΙΛΩΝ» που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί σαν σανίδα σωτηρίας ο Υφυπουργός Αυγενάκης  θα αποτύχει και συγκεκριμένα είπαμε: «Το Σύστημα Αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί γιατί δεν είναι εφικτό να παραμετροποιηθεί ο Αθλητισμός. Γίνεται με στόχο να υπάρξουν κριτήρια για τις ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Οι ιδιαιτερότητες των αθλημάτων, για παράδειγμα Ομαδικά, Ατομικά, θα απαιτήσουν εκατοντάδες παραμέτρους. Άλλες ιδιαιτερότητες θα απαιτήσουν άλλες τόσες παραμέτρους.»

Μετά την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2020, που βασίστηκαν στο «ΧΙΛΩΝ» δικαιωθήκαμε, με λύπη μας, για το Αθλητικό Κίνημα.

Το συγκεκριμένο σύστημα δεν ήταν προϊόν διαλόγου και ήταν βέβαιο πως ενώ ο βασικός κορμός του Μέγεθος, Δραστηριότητα, Διακρίσεις, Διακυβέρνηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, φαίνεται σωστός, η εφαρμογή των 63 επί μέρους κριτηρίων, όπως αναφέραμε τον Φεβρουάριο, δημιούργησε λάθος αποτελέσματα που αδικούν ζωντανές Ομοσπονδίες.

Το σύστημα «ΧΙΛΩΝ» συνδυαστικά με το «δήθεν αθώο» μητρώο αθλητικών Σωματείων και Φορέων στοχεύει στις εκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών που θα γίνουν το 2020, με νέους  μειωμένους προϋπολογισμούς κορωνοϊού.

Ο Υφυπουργός και  ο μέχρι χθες σιωπηρός Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς συνεχίζουν να διαφημίζουν το «ΧΙΛΩΝ» και το μητρώο και απορούμε πως δεν αντιλαμβάνονται ότι παρακολουθούμε και θα παρακολουθούμε την όλη διαδικασία.

Μπαίνουν εύλογα ερωτήματα:

Πως Αθλητικές Ομοσπονδίες που είναι ψηλά σε Μέγεθος, Δραστηριότητα, Διακρίσεις και Διακυβέρνηση βρέθηκαν πίσω από άλλες;

Γιατί ο Γιώργος Μαυρωτάς που έσπευσε να καλύψει τον Υφυπουργό την τελευταία στιγμή, δεν εφαρμόζει συνολικά τα ποσοστά του «ΧΙΛΩΝ» και αναφέρει επιλεκτικά μόνο κάποιες Ομοσπονδίες που δικαίως παραπονιούνται;

Γιατί τα σωματεία «αναγκάζονται» να ξοδεύουν χρήματα για την εγγραφή τους στο μητρώο όταν η Γ.Γ.Α. διαθέτει όλα τα στοιχεία για να ψηφιοποιήσει το αρχείο της;

Ποιος είναι ο «σκηνοθέτης» αυτού του «έργου» που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα;

Κατά το λαϊκό αρχαίο ρητό «ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν».

Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Θανάσης Ζαννιάς

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Άρθρο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα ¨Μπαμ¨

Κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο καθαρό, ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι η στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των ασθενέστερων. Απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης εφαρμόζει το δόγμα “μισή δουλειά, μισός μισθός”. Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας. Απουσιάζει η ουσιαστική μέριμνα για τους άνεργους. Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Κάθε ουσιαστικό μέτρο – όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις – που την αφορά αναβάλλεται.

Οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις εξαγγέλλονται, αλλά υπονομεύονται στην πράξη από την επιμονή των τραπεζών σε υπερβολικά κριτήρια και εγγυήσεις, ακόμα και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια. Οι αγρότες είναι στο περιθώριο. Απουσιάζει ακόμα και η αναφορά για τα προβλήματα τους.

Ειδικά στον τουρισμό, η Κυβέρνηση δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα . Ο ΦΠΑ μειώθηκε μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα, όχι στην εστίαση ή στη διαμονή όπως είχαμε προτείνει. Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο. Η μείωση του ποσοστού της Προκαταβολής Φόρου παραπέμφθηκε στον Ιούλιο και βλέπουμε. Και τα μόνα μέτρα που έμειναν, αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δουλεύουν ή θα δουλέψουν με μερική απασχόληση. Ο διαχωρισμός της χώρας σε τρεις υγειονομικές ζώνες χωρίς συγκεκριμένα σχέδια εγγύησης της ασφάλειας στην πράξη στις πιο αδύναμες περιοχές, μπορεί να τις καταδικάσει σε μαρασμό.

Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό. Ότι το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση. Η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε. Με έναν νέο διάλογο, που φέρνει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Απλά αντί να χρηματοδοτούμε εκ των υστέρων τα λουκέτα, την ύφεση ή τις offshore κάποιων, να κρατήσουμε όρθιους τους εργαζομένους σήμερα. Το αποδείξαμε με το ενδιάμεσο πρόγραμμά μας “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία”.

Τώρα έχουμε μπροστά μας την διαμόρφωση του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την χώρα και την Κοινωνία. Το Πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής. Που πρέπει να έχει προτεραιότητα την ανόρθωση της οικονομίας, τη μείωση των ανισοτήτων, όχι τα κέρδη για τις ελίτ. Με ένα νέο μοντέλο παραγωγής που φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη. Να επανασυνδεθούμε με τα μεγάλα ζητούμενα της ζωής κάθε ανθρώπου: την υγεία, την εργασία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον. Με ισχυρή σφραγίδα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα δεν θα γραφτεί σε κλειστά δωμάτια. Τηρουμένων των συνθηκών θα αξιοποιήσουμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα, με διαδικτυακές συζητήσεις, ασφαλείς συναντήσεις και εργαστήρια από το Ινστιτούτο μας, διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και ένα κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να ακουστεί, να εκφραστεί, να προσφέρει στην Παράταξη. Με στόχο στα τέλη του Σεπτεμβρίου, να οργανώσουμε την ιδεολογική και πολιτική μας συνδιάσκεψη.

Ήδη οι πρώτες μέρες εξόδου στη νέα πραγματικότητα δεν είναι ευχάριστες για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα βρεθούν απροστάτευτοι σε λίγους μήνες, θα αναζητήσουν αποκούμπι, ένα ασφαλές και αξιόπιστο πολιτικό καταφύγιο, μια ανοιχτή πόρτα ανθρωπιάς, προόδου και δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι εκεί. Εκεί μας οδηγεί η πυξίδα των αξιών μας, της ιστορίας μας, της σοσιαλιστικής και σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας, ώστε να δώσουμε ευκαιρίες ξανά, στους χαμένους της κρίσης, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους μικρομεσαίους, σε όσους βιώνουν διακρίσεις και τίθενται ξανά στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Να μην επιτρέψουμε μια νέα βαρβαρότητα για τους πολλούς, μια νέα κανονικότητα για τους λίγους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Συνέντευξη Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στην εφημερίδα «Μακεδονία»

1. Κύριε Χριστοδουλάκη, η πρόταση της Κομισιόν για παροχή οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ ικανοποιεί το Κίνημα Αλλαγής; Το γεγονός ότι «επιστρατεύεται» η επιτροπή Πισσαρίδη για τη διαμόρφωση προτάσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση δεν θα συμπεριφερθεί ως «νεόπλουτη» τι αντίκτυπο έχουν στα ώτα του ΚΙΝΑΛ;

Είναι προφανές ότι τα 32 δις που προβλέπονται για τη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. είναι μια θετική εξέλιξη. Και ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψιν ότι στο ποσό αυτό εκτός από το μέρος του χαμηλότοκου δανεισμού, προβλέπεται και χρηματοδότηση με τη μορφή μεταβιβάσεων. Γίνεται έτσι ίσως ένα πρώτο άτυπο βήμα για την αμοιβαιοποίηση του χρέους μεταξύ των κρατών της Ευρώπης, μια αχτίδα ελπίδας στο μακρύ δρόμο για την ουσιαστική οικονομική και πολιτική της ενοποίηση. Προφανώς, αυτό που απομένει πλέον σε εμάς ως χώρα, και ειδικά στην κυβέρνηση, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθούν τα ποσά αυτά. Για μένα, δεν έχουν τόση σημασία οι επιτροπές και οι παραεπιτροπές, εξάλλου από επικοινωνιακά τεχνάσματα χορτάσαμε. Οι πολιτικοί, κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος, όχι από τα μεγάλα λόγια. Έτσι θα κριθεί και η κυβέρνηση. Έχει λοιπόν την ευκαιρία να δώσει ξανά ζωή στην πραγματική οικονομία, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις, τους ανέργους και τους κοινωνικά αδύναμους. Εμείς θα είμαστε παρόντες, με όση δύναμη διαθέτουμε, προκειμένου αυτό να γίνει πράξη.

2. Πως αξιολογείτε την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση; Έχετε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας δίνοντας την αίσθηση πως «λεφτά υπάρχουν» και πως η κυβέρνηση δεν θέλει να τα δώσει. «Βλέπετε» νέα μνημόνια και αύξηση της ανεργίας;

Είναι κοινά αποδεκτό πως η χώρα μας κατάφερε σε ένα μεγάλο βαθμό να περιορίσει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Και αυτό το χρωστάει πρώτα από όλα στους ίδιους τους συμπολίτες μας και την ελληνική κοινωνία που πειθάρχησαν στα μέτρα, που όρισε η επιστημονική επιτροπή και υιοθέτησε η κυβέρνηση, αποτελώντας οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς όμως, στο οικονομικό και κοινωνικό σκέλος αντιμετώπισης της κρίσης, όπου το βάρος πέφτει κατεξοχήν στην κυβέρνηση για τα απαιτούμενα μέτρα, φαίνεται ότι εκεί λειτουργεί κυρίως πυροσβεστικά, χωρίς οργανωμένο σχέδιο, και πολλές φορές με θέσεις ανεπεξέργαστες και ανεπαρκείς. Έχουμε ασκήσει τεκμηριωμένη κριτική, σημείο προς σημείο, σε αυτές τις πολιτικές της επιλογές. Κριτική η οποία πάντα εδράζεται στο δικό μας τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, που παρουσιάσαμε έγκαιρα, στην αρχή της δεύτερης φάσης της κρίσης. Ένα «Ενδιάμεσο Πρόγραμμα» εμπροσθοβαρές, με στοχευμένα μέτρα, αυστηρά κοστολογημένο για να κρατήσει ζωντανή την οικονομία και όρθια την ελληνική κοινωνία. Που δεν «γεννάει» λεφτά, απλά βάζει αποφασιστικά κοινωνικές προτεραιότητες. Η χώρα δεν αντέχει νέα μνημόνια, και είναι στο χέρι μας να μην οδηγηθούμε σε αυτά.

3. Πολλές από τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ παρουσιάστηκαν και στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε ο κορονοϊός και η συμφωνία σε συγκεκριμένες προτάσεις να αποτελέσει ένα μίνιμουμ συνεργασίας με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ως προς την πίεση προς την κυβέρνηση για την υιοθέτηση συγκεκριμένων πολιτικών;

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ετεροχρονισμένα – και μάλιστα αφού η κυβέρνηση είχε ήδη εξαγγείλει τις δικές της οριστικές αποφάσεις – μία πιστή επανάληψη του δικού μας «Ενδιάμεσου Προγράμματος». Ξέχασε μόνο το… «επίδομα αντιγραφής», θα ταίριαζε ιδανικά στη συγκυρία και τις επιλογές του. Εξακολουθεί να διαδραματίζει το ρόλο μιας ανεπαρκούς αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν αξίζει στη χώρα, και ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Του λείπει η υπευθυνότητα, η αξιοπιστία, η σοβαρότητα αλλά και η εμπειρία να συμβάλλει με ολοκληρωμένες προτάσεις και αντιπροτάσεις στην ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Είναι αυτός ο ρόλος που εμείς έχουμε επιλέξει, να είμαστε χρήσιμοι αλλά παράλληλα μαχητικοί και αποφασιστικοί όπου κρίνεται αναγκαίο. Και όσο για διάφορες προβοκατόρικες σκέψεις περί συνεργασιών, είπαμε, ο κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας, δεν παραβίασε όμως τη λογική μας.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης είναι διαφορετικός από τον ΣΥΡΙΖΑ της εξουσίας; Επιμένετε σε αυτόνομη πορεία μέχρι τις εκλογές. Μετά;

Η μόνη διαφορά είναι πως τώρα που έχασε τη διαχείριση της εξουσίας, δεν μπορεί να κρύβει τόσο αποτελεσματικά το τεράστιο έλλειμμα ιδεολογικής συνοχής που παρουσιάζει. Δεν ξέρει ποιον χώρο εκπροσωπεί, ποιον θέλει να εκφράσει και τι ρόλο θέλει να έχει στο πολιτικό μας σύστημα. Οι προοδευτικοί πολίτες, δεν μπορούν να περιμένουν έναν διαρκή φιλοσοφικό αναστοχασμό. Ψάχνουν αποκούμπι και λύσεις, ειδικά σήμερα που η ΝΔ, πίσω από την επικοινωνιακή της διαχείριση, κρύβει ένα μεγάλο εύρος συντηρητικών πολιτικών κατευθύνσεων. Τις βλέπουμε στα εργασιακά, τις βλέπουμε στην παιδεία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στο «νέο» πελατειακό κράτος. Η αυτόνομη πορεία μας δεν είναι σύνθημα, είναι μονόδρομος για να εκφραστούν ξανά οι προοδευτικοί πολίτες. Και σίγουρα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Είμαστε αποφασισμένοι και θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

5. Καθημερινά σχεδόν ο Τούρκος Πρόεδρος δίνει κι ένα νέο ρεσιτάλ. Πότε με το σύμφωνο με τη Λιβύη, πότε με την Αγία Σοφία, πότε με τις απειλές περί μεταναστών και προσφύγων. Στο παρελθόν η κ. Γεννηματά ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Παραμένει στο τραπέζι το αίτημα; Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ενοχλητικός μας γείτονας;

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε πρώτη τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Όχι απλά παραμένει στο τραπέζι ως πρόταση, αλλά κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι αποτελεί απόλυτη ανάγκη για την οποία δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έχουμε απέναντί μας, πλέον, έναν απόλυτα προβλεπόμενο γείτονα που παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο και θέτει υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η θεσμική αποτύπωση της ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, είναι αναγκαία για να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, τόσο προς το εσωτερικό, όσο και προς το εξωτερικό. Και φυσικά εμείς από την πλευρά μας, ως γνήσια πατριωτική παράταξη, θα είμαστε ενεργά παρόντες για να καταστήσουμε σε όλους τους τόνους σαφές πως με την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν παίζουμε και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Και για να μην ξεχνιόμαστε… όχι για λίγες δεκάδες μέτρα, ούτε για μισό χιλιοστό.

6. Την προηγούμενη Πέμπτη είχατε την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάιο αλλά αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι και η Χαριλάου Τρικούπη βγαίνει από την καραντίνα και επιστρέφει σε μια κανονικότητα; Τι περιλαμβάνει αυτή η νέα κανονικότητα; Πότε θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη, πότε θα στηθούν εκλογές για την ανάδειξη οργάνων;

Όπως είπατε πολύ σωστά, βρισκόμαστε ξανά, μετά την καραντίνα, σε μία πλήρη επανενεργοποίηση όλων των πολιτικών και οργανωτικών μας διαδικασιών. Μεταθέτουμε τον προγραμματισμό μας, αλλά τον υλοποιούμε κανονικά. Η Πολιτική και Ιδεολογική μας Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο ακόμα και αν για αυτό χρειαστεί η βοήθεια της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων. Οι εκλογές των νομαρχιακών και τοπικών μας οργάνων, αντίστοιχα, την πρώτη στιγμή που αυτό θα είναι εφικτό, δεδομένων των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στην παρούσα φάση μαζί με τις συνεδριάσεις των διευρυμένων νομαρχιακών μας επιτροπών σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνουμε μια σειρά ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων για τα εξειδικευμένα θέματα που στο τέλος θα συνθέσουν τη νέα ιδεολογική και πολιτική μας ταυτότητα. Ξεκινήσαμε την περασμένη Πέμπτη με το περιβάλλον, την ερχόμενη Τετάρτη συζητάμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και… συνεχίζουμε.

7. Δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες έρευνες είναι «κολλημένο» λίγο πάνω από το 5%. Σας προβληματίζει αυτό σε συνδυασμό με την υπεροχή Μητσοτάκη και της ΝΔ, την ώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει;

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Η διαχείριση της κρίσης είναι μαραθώνιος και όχι 100αρι. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι από τα αποτελέσματα και όχι από την επικοινωνιακή μας προβολή. Η υψηλή δημοφιλία της Φ. Γεννηματά, μαζί με τη συνέπεια και την επιμονή μας, μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι σιγά-σιγά και η παράταξη μας θα αρχίσει να ισχυροποιεί τους κοινωνικούς της συσχετισμούς.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ : NΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Να κρατήσουν οι ξένοι το ¨ελληνικό καλοκαίρι στο μυαλό τους ¨-μας λέει το κυβερνητικό σποτάκι .Δηλαδή, να έρθουν του χρόνου στην Ελλάδα;

Αν βέβαια τα ξενοδοχεία δεν ανοίξουν και να θέλουν να έρθουν δεν θα μπορούν φέτος.

Ας σκεφτούν οι φωστήρες του Μαξίμου. Δεν αρκεί η επικοινωνία. Οι επιχειρήσεις θέλουν πραγματική στήριξη για να λειτουργήσουν, ώστε να μη μείνουν άνεργοι και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Για αυτό χρειάζεται ΦΠΑ στο 6% στη διαμονή και εστίαση, και όχι μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα.

Για να μη μας βλέπουν οι τουρίστες μόνο εξ’ αποστάσεως.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.