Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα δημιουργήθηκε το 1843

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην συνέχεια οδήγησε στη γέννηση μιας παγκόσμιας βιομηχανίας

Αυτή που βλέπετε είναι η πρώτη, παγκοσμίως, έντυπη χριστουγεννιάτικη κάρτα, μια εικαστική δημιουργία του 1843, η οποία οδήγησε στη συνέχεια στη γέννηση μιας παγκόσμιας βιομηχανίας.

Το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο εκτίθεται πλέον στο Μουσείο του Καρόλου Ντίκενς στο Λονδίνο, και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Σε σχέδιο του Χένρι Κόουλ και εικονογράφηση του Τζον Κάλκοτ, η ζωγραφισμένη στο χέρι κάρτα, η οποία δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε το έργο του Καρόλου Ντίκενς “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”, δείχνει μια οικογένεια να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί καθισμένη γύρω από το τραπέζι και συνοδεύεται από το μήνυμα: “Ευχές για Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος”.

Είχε σταλεί από κάποιον γιο στους γονείς του. Από τις 1.000 που τυπώθηκαν αρχικά, διασώθηκαν οι 21 και μία δόθηκε δανεική στο μουσείο από έναν έμπορο βιβλίων στο Σαν Φρανσίσκο.

Σημειώνεται ότι οι Ντίκενς και Κόουλ, που εργάζονταν παράλληλα χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, συνέβαλαν στη δημιουργία της δημοφιλούς παράδοσης.

πηγη:www.neakriti.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.