Η πρόταση για λειτουργία νέου Νηπιαγωγείου στην Ιεράπετρα δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις


0
(0)

Μια πρόταση για τη λειτουργία ενός νέου τμήματος Νηπιαγωγείου στην Ιεράπετρα, η οποία συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας, έφερε προβληματισμό και αντιδράσεις και εγκρίθηκε τελικά με οριακή πλειοψηφία 9-8.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Γρα Λυγιάς εξέφρασαν τους προβληματισμούς για το θέμα, αφού η πρόταση που γίνεται από πλευράς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου ζητώντας την θετική γνωμοδότηση του Δήμου Ιεράπετρας, αφορά μεν την λειτουργία ενός νέου τμήματος, όμως ο τρόπος που προτείνεται να γίνει αυτό είναι αρχικά η μετακίνηση του 4ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, δηλαδή αυτό που λειτουργεί στη Γρα Λυγιά, στο κτίριο που μέχρι και φέτος στεγαζόταν το 7ο Νηπιαγωγείο στην οδό Λακέρδα, το οποίο με τη σειρά του μετακομίζει στις νέες εγκαταστάσεις.

Με αυτή τη μετακίνηση θα γινόταν παράλληλα η δημιουργία ενός παραρτήματος του 4ου Νηπιαγωγείου το οποίο θα λειτουργούσε στη Γρα Λυγιά και από την ερχόμενη χρονιά θα προχωρούσε η ίδρυση ενός νέου νηπιαγωγείου με το όνομα «Νηπιαγωγείο Γρα Λυγιάς».

Το θέμα αυτό αναστάτωσε την τοπική κοινωνία η οποία φοβήθηκε πως το Νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούν 45 παιδιά, θα υποβαθμιζόταν ή και θα κινδύνευε με κλείσιμο με τη μετατροπή του ως παράρτημα και αυτός ήταν ο λόγος των αντιδράσεων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μακράκης, ανέφερε πως ο σχεδιασμός αυτός δεν συνιστά υποβάθμιση ούτε και δείχνει κάποια πρόθεση για κλείσιμο, ήταν όμως ο μοναδικός τρόπος που υπήρχε ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ένα επιπλέον τμήμα στην πόλη, κάτι το οποίο είναι πλέον αναγκαίο λόγω της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και έτσι δεν επαρκούν οι θέσεις στα υπάρχοντα Νηπιαγωγεία.

Από την πλευρά της η Μαρία Ρουμελιωτάκη πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως για το θέμα πέρα από την ανάγκη υπάρχουν και όλες οι διαβεβαιώσεις ότι όλα θα λειτουργήσουν σωστά, αναφέροντας επίσης πως ένα νηπιαγωγείο με 45 παιδιά όπως αυτό της Γρα Λυγιάς, έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να κλείσει ή να υποβαθμιστεί αφού οι ανάγκες που εξυπηρετεί είναι τεράστιες.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *