Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη


0
(0)

Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και η στοχοθεσία για το 2021 βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Πρωτογενή τομέα των Περιφερειών της χώρας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ  Κώστας Μπαγινέτας.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών «εργαλείων» όπως είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Π.Α.Α), ενώ για το θέμα ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν νέα προγράμματα, μέχρι το τέλος του 2021, που θα αφορούν και τους νέους αγρότες, ενώ θα προσφέρουν περισσότερα κίνητρα για την απασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Εξάλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούν την πορεία υλοποίησης μέτρων και δράσεων του Π.Α.Α. των οποίων η αρμοδιότητα διαχείρισης έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρηματοδότηση 1.685 Νέων Αγροτών, 841 Επενδυτικών Σχεδίων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης) και 263 Δικαιούχων Αγροτών Κατόχων Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων για το Νησί μας.

Επίσης συζητήθηκε η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της δομής των διαχειριστικών υπηρεσιών, τα προγράμματα Σχεδίων Βελτίωσης για τους αγρότες, τα προγράμματα Βιολογικής Καλλιέργειας,  ενώ εξετάστηκε και το θέμα των Γεωργικών Συμβούλων που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του ΥπΑΑΤ.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *