Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 σε ενημερωτική εκδήλωση στο Ηράκλειο


0
(0)

Ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του «Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020», παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν  θέματα σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των ενταγμένων έργων του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020, τον προγραμματισμό έργων  προς υποβολή,  καθώς και  τον αναπτυξιακό  σχεδιασμό της Περιφέρειας για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. Στην σημερινή ενημερωτική συνάντηση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης και οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που υλοποιούν προγράμματα ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να επιλυθούν, γιατί η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να απορροφήσει την φετινή χρονιά 75 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όπως επίσης να απορροφά 75 εκ. ευρώ ανά έτος μέχρι το 2023. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και θεωρώ ότι αυτές οι συναντήσεις βοηθούν όλους τους φορείς για να μην υπάρξουν προβλήματα.  Παράλληλα πρέπει να δούμε και την προετοιμασία για εντάξεις έργων, για μελέτες που πρέπει να έχουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν προσκλήσεις και να έρχεται μόνο μία πρόταση. Αυτό είναι ένα έλλειμμα από πλευράς φορέων υλοποίησης» και πρόσθεσε: «Με την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στο νησί να υλοποιήσουμε αυτή την περίοδο όλα τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί, τα έργα τα οποία θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα και παράλληλα να μπορούμε να εντάσσουμε έργα από το 2021 στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου».

Σημειώνεται ότι ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο ενώ θα ακολουθήσει στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *