Η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα


0
(0)

Μια χειμωνιάτικη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Εύκολη και αφράτη μηλόπιτα. Κατάλληλη για διαβητικούς. Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ξινόμηλα
  • 300 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. γάλα ,1,5% λιπαρά
  • Μισό φλ. φρουκτόζη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • Κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, με λίγη μαργαρίνη η ελαιόλαδο αλείφουμε την ταρτιέρα.

Στην συνέχεια, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και μπέικιν, κάνουμε λακκούβα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, γάλα, ανθότυρο, φρουκτόζη, αλάτι και ζυμώνουμε.

Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και κανέλα.

Τέλος, ψήνουμε την μηλόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 35 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Συμβουλές

Για την συνταγή μας, επιλέγουμε σφιχτά, ώριμα και ζουμερά μήλα για να μοσχοβολήσει η μηλόπιτα που θα φτιάξουμε.

Παρ’ ότι τρώγεται και ζεστή, καλό θα είναι να αφήσουμε την μηλόπιτα μας να “σταθεί” για μερικές ώρες. Θα κρυώσουν οι χυμοί του μήλου και θα μετατραπούν σε ένα ωραίο σιρόπι που θα ποτίσει την ζύμη της μηλόπιτας.

πηγη:supersyntages.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *