Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – CPMR


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην 47η Γενική Συνέλευση της CPMR – Συνέλευση των Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης συμμετέχει εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεμάτων, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Παλέρμο της Σικελίας.
Ο Γιώργος Αλεξάκης, με την ιδιότητα και του Αντιπροέδρου της CPMR επί Θαλασσίων Θεμάτων, προέδρευσε στην Ειδική Συνεδρία για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, δίνοντας έμφαση: στις αναγκαίες επενδύσεις στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας, γεγονός που σχετίζεται και με τις συναφείς περιφερειακές πολιτικές στην Ευρώπη, και περιλαμβάνοντας και ζητήματα όπως :
• βιώσιμης ανάπτυξης στον θαλάσσιο χώρο,
• αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,
• κυκλική οικονομία
• μετριασμό της ρύπανσης και των απορριμμάτων στη θάλασσα κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Αλιεία σε σχέση και με την προστασία του περιβάλλοντος και την απασχόληση. Εξάλλου, όπως τονίζει η πρόσφατη σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλιεία, ο τομέας αυτός απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για αρκετές παράκτιες περιοχές της Ευρώπης λόγω της αύξησης της παρατηρούμενης ανεργίας στον κλάδο των αλιέων και συναφών επιχειρήσεων.

Κατά τη Γενική Συνέλευση της CPMR στο Παλέρμο διενεργούνται και επιπλέον συνεδρίες όπως αυτές των Διαπεριφερειακών Επιτροπών: Μεσογείου, Β Ευρώπης, Νησιών, Βαλκανίων-Μαύρης Θάλασσας, Β Θάλασσας, Ατλαντικού, αλλά και ειδικές συνεδριάσεις που αφορούν στην Κυκλική Οικονομία, στο Μέλλον της Ευρώπης, Κλιματική Αλλαγή, Μετανάστευση, Εδαφική Συνοχή, τρέχοντα και μελλοντικό προϋπολογισμό και χρηματοδοτήσεις της ΕΕ κα.
Η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί και συμμετέχει, με την ανάδειξη, ενίσχυση και προβολή των δραστηριοτήτων της, στο πλαίσιο της Περιφερειακής της Πολιτικής και συναφών Στρατηγικών.
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο περιθώριο της γενικής Συνέλευσης πραγματοποίησε διμερείς επαφές με αντιπροσωπείες πολλών άλλων ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.