Η Περιφέρεια Κρήτης στο πολιτικό συνέδριο για την ανάκαμψη των νησιωτικών Περιφερειών


0
(0)

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων και Αντιπρόεδρος της Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) στο πολιτικό συνέδριο για τις «Προκλήσεις των Περιφερειακών νησιωτικών περιοχών στην μετά–Covid 19 ανάκαμψη» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων 2021.Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις των περιφερειών – νησιών της ΕΕ και σε πιθανά σενάρια για την ανάκαμψη και την ζητούμενη οικονομική σύγκλιση με άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Ο Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στην «τρωτότητα» των Νησιωτικών Περιφερειών που στηρίζονται στον τουρισμό σε μια περίοδο κρίσης όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού. Στην τοποθέτηση του τόνισε το πλήγμα που υπέστη η οικονομία της Κρήτης την περίοδο αυτή και επισήμανε την ανάγκη ολοκληρωμένων δράσεων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης για έναν βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό.

 

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για τον βιώσιμο τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και την ανάγκη αναθεώρησης του τουριστικού μοντέλου σε ένα βιώσιμο μοντέλο που θα στηρίζεται σε δράσεις και πρωτοβουλίες όπως κυκλική οικονομία, βιώσιμες μεταφορές, προστασία χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, διαχείριση ενέργειας και νερού κ.ά.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών αρχών της Σαρδηνίας, της Κρήτης, των Ιονίων Νησιών, της Κορσικής, των Βαλεαρίδων Νήσων και του νησιού Γκόζο (Μάλτα) υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας της Σαρδηνίας. Έγγραφο χαιρετισμό απεύθυνε ο Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη συζήτηση έλαβαν επίσης μέρος εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων της ΕΕ και οργανισμών σχετικών με τον βιώσιμο τουρισμό και τις αερομεταφορές στα νησιά.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *