Η Περιφέρεια Κρήτης στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR


0
(0)

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR των Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης συμμετείχε ο  Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Η συνεδρίαση εστίασε στο μέλλον και το κλίμα της Ευρώπης καθώς αποτελούν θέματα εξέχοντας σημασίας για την πολιτική ατζέντα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών καθώς μόνο με συνεργασία και ενότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου αρμόδιοι για την αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή μέσα από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την ενεργειακή μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε  η ενίσχυση των περιφερειακών δράσεων για την ανάκαμψη και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα με την ενεργή συμμετοχή και της Κοινωνίας των Πολιτών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τα νησιά και πώς μπορούν οι Περιφέρειες να έχουν ενεργότερο ρόλο στην λήψη αποφάσεων.

Καθώς επίκειται η επόμενη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση της CPMR που θα γίνει στην Κρήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο Γιώργος Αλεξάκης, που κατέχει και την θέση του Αντιπροέδρου για τα Θαλάσσια Θέματα, παρουσίασε το σχεδιασμό και την προετοιμασία της ατζέντας των συνεδριάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *