Η Περιφέρεια Κρήτης στη συνεδρίαση της CPMR για τις μακροπεριφερειακές στρατηγικές


0
(0)

Σε συνάντηση εργασίας για τις Ευρωπαϊκές Μακροπεριφερειακές Στρατηγικές συμμετείχε ο Γιώργος Αλεξάκης – Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από την Αρμόδια Ομάδα (Task Force) της CPMR – Συνέλευσης των Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης συνεδρίασης (Ιούλιος 2020) για την Εδαφική Συνοχή και τις Μακροπεριφέρειες που διοργάνωσε η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR.

Κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (REGIO) και τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (MARE) παρουσίασαν  την πρόοδο σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση των Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών και τα οφέλη για τις συμμετέχουσες χώρες. Οι εκπρόσωποι της CPMR τόνισαν τη σημασία που έχουν οι Στρατηγικές αυτές για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες μέσα και από τη διαπεριφερειακή συνεργασία.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης  Γιώργος Αλεξάκης, η Κρήτη έχει δυναμική παρουσία  στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Αδριατικής-Ιονίου EUSAIR από το 2014 έως και σήμερα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και μέσω της υλοποίησης ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η δραστηριότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικότερα κατά την περίοδο της ανάκαμψης από την πανδημία COVID, για τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία και κατά τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κομισιόν δια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας EU GREEN DEAL.

H πολυετής εμπειρία και η δράση της Περιφέρειας Κρήτης στην EUSAIR αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και καλή πρακτική για τις Ελληνικές Περιφέρειες:

α) για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του θεσμού της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου,

β) για τον μετασχηματισμό των θεματικών της προτεραιοτήτων σε απτά αποτελέσματα

γ) για την αντιμετώπιση κοινών αναγκών των Δήμων και των Περιφερειών, εν όψη και της προετοιμασίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *