Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στο νησί


0
(0)

Το πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης για την λειτουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στο νησί με τον διακριτό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Ανατολικής Κρήτης-Μινώα Ενεργειακή-Minoan Energy community» συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρόεδρο του προσωρινού συμβουλίου της ενεργειακής κοινότητας Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.
Η «ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» συνεστήθη με την ιδρυτική συνέλευση στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Ν. 4513/2018, και αποτελεί συνεταιρισμό με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, μέσω δραστηριοποίησης στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε), της συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, της ορθολογικής χρήσης και ενεργειακής αποδοτικότητας.
Η Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε αναπτυξιακό βήμα και ιδιαίτερα με κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε συμβολικά την αίτηση συμμετοχής-στήριξης της ενεργειακής κοινότητας από την Περιφέρεια Κρήτης.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος, είπε, ότι, είναι πολύ σημαντική η στήριξη της «Ε. ΚΟΙΝ, ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» από την Περιφέρεια Κρήτης, και «ευχαριστώ θερμά τον Σταύρο Αρναουτάκη για την ανταπόκρισή του, και σύντομα θα τον προσκαλέσουμε να εγκαινιάσει το πρώτο ενεργειακό έργο της κοινότητάς μας».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *