Η Περιφέρεια Κρήτης στην ημερίδα «ΝΑΥΣ e-market place: Αξιολόγηση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για τη διασύνδεση προσφοράς & ζήτησης τοπικών προϊόντων σε λιμάνια κρουαζιέρας».


0
(0)

Τη σημασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα της κρουαζιέρας, η οποία αποτελεί καινοτόμο εργαλείο που ενισχύει τη διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα, και την αποδοτικότητά στη διάχυση των πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, τόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επί Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου στο πλαίσιο της Πράξης «ΝΑΥΣ» του προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 της οποίας η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο Κύριος Δικαιούχος.

Στόχος της Πράξης είναι η αξιοποίηση των ναυτιλιακών πληροφοριών και των ενιαίων ναυτιλιακών  Θυρίδων για την βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα της κρουαζιέρας». Το εταιρικό σχήμα περιλαμβάνει ακόμα το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνών & Τεχνολογικής Ανάπτυξης(ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ), την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κυπριακό και Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Υφυπουργός  Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω της Κύπρου, ο κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από την κρίση προκύπτουν οι ευκαιρίες. Μέσα από την Πράξη ΝΑΥΣ θα δοθεί η ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς της Ελλάδας και της Κύπρου να προωθήσουν τα προϊόντα τους με αμοιβαίο όφελος.

Από την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χαιρετισμό απηύθυνε  ο κ.  Χρήστος Μπάρδος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Δία Βίου Μάθησης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Ξενοφών Κίτσιος πραγματοποίησε μια διαδραστική παρουσίαση  της πλατφόρμα ΝΑΥΣ με τη συμμετοχή εκπροσώπων ενδιαφερόμενων φορέων. Επίσης, ο Δρ. Πυθαγόρας Νάγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ανέλυσε τις μελλοντικές καταναλωτικές τάσεις στην παγκόσμια κρουαζιέρα καθώς και τη στοχευμένη προσέγγιση των εταιρειών κρουαζιέρας στο πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εκ μέρους του University of Nicosia Research Foundation,  ο  Δρ. Leonidas Efthymiou  παρουσίασε  το όραμα και τους στόχους του έργου. Η κα Γιάννα Ορφανίδου και ο κ. Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dotsoft A.E., παρουσίασαν τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας στην Κύπρο και στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Ο κ. Νικόλαος Παπασταματίου, Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασε  το όραμα και τους στόχους της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine και επεξήγησε τον υποστηρικτικό ρόλο του Δικτύου στην πλατφόρμα e-marketplace

Ο Δρ. Εμμανουήλ Νικολαίδης, Managing Director της Acorido Ltd, επεξήγησε τον κρίσιμο ρόλο των επιμελητηρίων στην εποικοδομητική συνεργασία του τομέα της κρουαζιέρας με κυπριακές επιχειρήσεις.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.