Η Περιφέρεια Κρήτης στην ημερίδα «ΝΑΥΣ e-market place: Αξιολόγηση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για τη Διασύνδεση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Κρουαζιέρας με Τοπικά Προϊόντα»


0
(0)

«Το πρόγραμμα ΝΑΥΣ, που ξεκίνησε με ενθουσιασμό και σημαντικά ενθαρρυντικά στοιχεία και από τις δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο), έχει την αποδοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτύχει το σκοπό του: δηλαδή να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα της Ελλάδας και της Κύπρου, στην αλυσίδα της κρουαζιέρας, ώστε να συνδυαστούν με την γνωριμία του κάθε λιμανιού-προορισμού, και ουσιαστικά: να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της κρουαζιέρας ως μια δυνατότητα εμπειρίας, βιωματικού και γαστρονομικού τουρισμού» τόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επί Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «ΝΑΥΣ» του προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 της οποίας η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο κύριος Δικαιούχος.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση των ναυτιλιακών πληροφοριών στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της κρουαζιέρας στα λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου μέσα από  την βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων στον τομέα της κρουαζιέρας.

Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν επίσης το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνών & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ), η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κυπριακό και Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην ημερίδα η Δρ. Θεοδώρα Γιαντσή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέλυσε τις νέες τάσεις στην κρουαζιέρα και στον θαλάσσιο τουρισμό και στη συνέχεια ο Νάγος Πυθαγόρας εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου παρουσίασε αντίστοιχα τις νέες τάσεις ειδικότερα για το λιμάνι του Ηρακλείου. Ο Ηλίας Πίκουλος, ταξιδιωτικός πράκτορας, αναφέρθηκε  κρουαζιέρα στα νησιά της Λήμνου και Λέσβου.

Στη συνέχεια εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Ξενοφών Κίτσιος παρουσίασε  την πλατφόρμα ΝΑΥΣ  και ο Ιάκωβος Γρύλλης συνεργάτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανέλυσε τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας.

Στην ημερίδα απηύθυναν επίσης χαιρετισμό οι Παναγιώτης Χριστόφας  Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας & Ενέργειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Μαρινάκης Δήμαρχος Λήμνου και Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός Έπαρχος Λήμνου.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *