Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνάντηση της CPMR για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Αλιεία και Ιχθυοκαλλιέργεια


0
(0)

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος CPMR για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις,  κατά την εκδήλωση του οργανισμού για τις Νησιωτικές και Παράκτιες Περιφέρειες της Ευρώπης (CPMR) που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Θάλασσα και Αλιεία.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, έθεσε ερωτήματα για περαιτέρω συζήτηση που αφορούν στον αντίκτυπο της πανδημίας, στον τραπεζικό δανεισμό για τον κλάδο, στη δυνατότητα συνδυασμού των χρηματοοικονομικών πόρων του Ταμείου με άλλες πηγές χρηματοδότησης από την Ε.Ε αλλά και στο τι είδους οικονομικά μέσα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του τομέα.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον κανονισμό και την χρήση των χρηματοοικονομικών μέσων για το ΕΤΘΑ την περίοδο 2021-2027 αλλά και την περίπτωση της Εσθονίας που είναι η μοναδική χώρα την προηγούμενη περίοδο 2014 – 2020 που αξιοποίησε τα χρηματοοικονομικά εργαλεία στο πλαίσιο του ΕΤΘΑ παραχωρώντας δάνεια για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Γαλλική Περιφέρεια Pays de la Loire, τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία (DG Mare), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο Αγροτικών Υποθέσεων της Εσθονίας.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *