Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις πολιτικές συνοχής


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 29 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην πανευρωπαϊκή δράση «RadioAgora» που οργανώνει η ΕΡΤ για την Ελλάδα και αφορά  την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές στην ενότητα για την «στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: ο ρόλος, οι επιπτώσεις και οι προκλήσεις για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής».

Ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων, παρουσίασε δύο σημαντικά Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σχετικά με την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, αφενός στον Τομέα των Καλλιεργειών, αφετέρου, στις επιδράσεις στην Επιχειρηματικότητα στην Παράκτια και Θαλάσσια Ζώνη, ενώ αναφέρθηκε και σε ερευνητικές δράσεις των επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης κι άλλων φορέων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα θα πρέπει να ενισχυθεί και να τελεί υπό ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα που θα ενσωματώνει το στόχο της εδαφικής συνοχής, καθώς και  την ανάγκη για  ισχυρές Περιφερειακές Στρατηγικές για την Αντιμετώπιση και Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Αναφέρθηκε δε στις προσπάθειες δικτύωσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών για το σκοπό αυτό με πρωτοβουλίες της Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειών CPMR.

Στην δημοσιογραφική εκπομπή συμμετείχε επίσης η Κατερίνα Βλασάκη, Προϊσταμένη Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, παρουσιάζοντας την καλή Πρακτική της Περιφέρειας μέσω της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Έργο ROAD-CSR για την ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα κράτη μέλη της ΕΕ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.