Η Περιφέρεια Κρήτης και Κρητικοί της Αθήνας τίμησαν την 78η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βιάννου.


0
(0)

Στην  εκδήλωση   μνήμης, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου και της Δυτ. Ιεράπετρας, παραβρέθηκε  σήμερα στην Αθήνα ο  πρόεδρος   του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Κρήτης  Παύλος  Μπαριτάκης  εκπροσωπώντας  την Περιφέρεια  Κρήτης.

Η  εκδήλωση  ήταν   αφιερωμένη στην ηρωίδα γυναίκα της Βιάννου  και  πραγματοποιήθηκε   στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Σ. “Παρνασσός”, σήμερα Κυριακή παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, Βιαννιτών της Αθήνας και μελών Κρητικών συλλόγων.

Ο Πρόεδρος  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Κρήτης  Παύλος  Μπαριτάκης στον χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι «η παρουσία όλων μας σήμερα εδώ, στην  εκδήλωση  του  Συλλόγου  Βιαννιτών ο  Διαβάτης, δεν έχει μόνο συμβολική σημασία αλλά και ουσιαστική. Η σημερινή εκδήλωση, όπως και όλες οι προηγούμενες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας προσπάθειας, που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε».

Παράλληλα επισήμανε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι μια εκδήλωση  αφιερωμένη  στην  γυναίκα  της  Βιάννου, στην  αγωνίστρια  στην  ηρωίδα  μάνα     που  έδωσε   τον δικό  της   αγώνα   για   την  επιβίωση   μέσα  στα   συντρίμμια  της   καταστροφής  και  της   βαρβαρότητας   των ναζί. «Οφείλουμε  καθημερινά   να   δηλώνουμε   παρόντες  στον  αγώνα   για την ιστορική αλήθεια, για την ιστορική δικαιοσύνη. Εβδομήντα οχτώ χρόνια μετά, εδώ από την ιστορική  έδρα   του  συλλόγου  Παρνασσός, οφείλουμε να αναδείξουμε την κοινή εθνική κληρονομιά, που είναι η μνήμη της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης και των αγωνιστών ενάντια στη γερμανική κατοχή» ανέφερε ο κ. Μπαριτάκης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *