Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει τις κινητές ομάδες ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ στο νησί


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟμΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που λειτουργούν στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (7η ΥΠΕ). Σ’ αυτό το πλαίσιο, προμήθευσε τις ΚΟμΥ που δραστηριοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με εργαλειοθήκες-σακίδια μεταφοράς αναλώσιμου υλικού για τη διευκόλυνση του έργου τους. Τις εργαλειοθήκες, παρέλαβαν, εκπροσωπώντας τις ΚΟμΥ της 7ης ΥΠΕ, ο Παναγιώτης Μαματζάκης, Συντονιστής-Επόπτης Ιατρός της ΠΕ Ηρακλείου, καθώς και εργαζόμενοι των ΚΟμΥ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τις Κινητές Ομάδες Υγείας της 7ης ΥΠΕ και επεσήμανε ότι «προσφέρουν πολύτιμο έργο ως προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας, διενεργώντας περιοδικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό στις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων του νησιού.  Επίσης διενεργούν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στην κοινότητα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, με σκοπό την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς της νόσου και την αναχαίτιση της πανδημίας. Επίσης, τόνισε, ο κ. Βαμβακάς,  ότι σημαντική είναι και η συμβολή τους στην εμβολιαστική κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά της COVID-19, καθώς πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς στις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων του νησιού. Ο κ. Βαμβακάς εξήρε τη σημαντική προσπάθεια των ΚΟμΥ ως προς τον εμβολιασμό των εργαζομένων και των ωφελούμενων των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, που ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη και τόνισε την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ 7ης ΥΠΕ, ΕΟΔΥ, ΚΟμΥ και Περιφέρειας Κρήτης για την επίτευξη αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)