Η νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Μια μελέτη που προβλέπει μεγάλες αλλαγές σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και κυρίως στην παραλιακή προβλήτα αλλά και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από αρκετές αλλαγές που προέκυψαν από τη διαδικασία διαβούλευσης που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο.

Τα βασικά στοιχεία της μελέτης όμως παρέμειναν τα ίδια και αφορούν τη ριζική αλλαγή της παραλιακής πλατείας και το πάρκινγκ το οποίο καταργείται αλλά και τις εξωτερικές κατασκευές των καταστημάτων εστίασης οι οποίες θα κατασκευαστούν μετά την κατεδάφιση των υφιστάμενων και παράνομων.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασπραδάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για όλα όσα προβλέπονται. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογιστεί στα 7 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία έχει δεσμευτεί πως θα εξασφαλίσει ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ένα στοιχείο της μελέτης στο οποίο στάθηκε ο αντιδήμαρχος ήταν και η πρόβλεψη για πάρα πολλές φυτεύσεις δέντρων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου αλλά και τη δημιουργία ενός μικρού άλσους το οποίο θα δημιουργηθεί εκεί που βρίσκεται σήμερα η παραλιακή πλατεία.

Παράλληλα αναφορά έγινε και για τις θέσεις στάθμευσης οι οποίες θα χαθούν από το παραλιακό πάρκινγκ με τον αντιδήμαρχο να αναφέρει πως οι υπάρχουσες θέσεις είναι 280 ενώ με την εφαρμογή της μελέτης αυτές μειώνονται σε 170. Θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν από την μελλοντική κατασκευή του νέου διώροφου δημοτικού πάρκινγκ δίπλα στο ταχυδρομείο της πόλης, αλλά και την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.