Η μυστική συνάντηση της Ντόρας με τον Πέτρο Ινιωτάκη…


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα δεν ήταν γνωστή σε κανένα όργανο της τοπικής ΝΟΔΕ

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Τελικά το μυστήριο της εσπευσμένης ανόδου του πρώην αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη στην Αθήνα, λύθηκε, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr .

Με διαρροή προς φίλια μέσα του, ο πρώην αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι βολιδοσκοπούσε τη ΝΔ για ένα ενδεχόμενο συνεργασίας για το δήμο Ηρακλείου. Από νωρίς το πρωί στενό πρόσωπο του Ινιωτάκη διέρρεε ότι είναι στην Αθήνα και πρόκειται να επισκεφτεί την οδό Πειραιώς.

Είχε βάση πράγματι αυτή η πληροφορία που εντέχνως διοχέτευε ο ίδιος ο Π. Ινιωτάκης αφού   συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά σε άλλο τόπο.

Χθες που όλη η ΝΔ είχε βγει «στα κάγκελα» εξ αιτίας της ψήφισης του Νομοσχεδίου για το Μακεδονικό και όλα τα κορυφαία στελέχη ήταν στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τον Πέτρο Ινιωτάκη. Το ραντεβού όπως διαρρέουν στενοί συνεργάτες του Πέτρου κλείσθηκε μέσω συγγενούς του και πραγματοποιήθηκε αργά χθες το μεσημέρι στο προσωπικό πολιτικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα τις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Καμία ενημέρωση στην τοπική ΝΟΔΕ

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα δεν ήταν γνωστή σε κανένα όργανο της τοπικής ΝΟΔΕ. Ρωτήσαμε τοπικά στελέχη της οργάνωσης και φάνηκε ότι είχαν άγνοια, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να καλύψουν, ψελλίζοντας, αυτήν την συνάντηση παρά το ότι φάνηκε να ενημερώνονται από εμάς.

Η συνάντηση αυτή υποκρύπτει την τακτική και ενέργειες κάποιων ενδιαφερομένων που βλέπουν η χρειάζονται  την δυναμική της ΝΔ και λειτουργούν κάτω από την μύτη των κομματικών οργάνων που πασχίζουν και που με επιτυχία παρουσιάζουν έργο για το οποίο τους συγχαίρει ο Προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από πολιτικής πλευράς και σχολιασμού έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Όσον αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη:

  1. Ο Πέτρος Ινιωτάκης παρέκαμψε προκλητικά την τοπική ΝΟΔΕ και τα πρόσωπα που την αποτελούν αλλά και τα επί τιμή παλαιά και κορυφαία στελέχη της ΝΔ που ασχολούνται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές
  2. Ο Πέτρος Ινιωτάκης  συντάχθηκε με την ομάδα Λαμπρινού σε όλες τις κόντρες με την τοπική ΝΟΔΕ και τώρα για να πετύχει τους στόχους του, τους παρακάμπτει επειδή προφανώς ήταν απέναντι τους για τέσσερα χρόνια.
  3. Συμμετείχε στην ομάδα Λαμπρινού που απέτυχε καθ’ ομολογία  της πλειοψηφίας των μελών της ΝΔ, άρα ένα μέλος της αποτυχημένης ιδρυτικής ομάδας ζητά ανανέωση εμπιστοσύνης
  4. Ο Πέτρος Ινιωτάκης πονηρά – πολιτικά σκεπτόμενος, προσπάθησε να παρασύρει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου (λες και είναι Δημοτικό θέμα!!) , να ψηφίσει Πρέσπες, προκειμένου να έχει διαπιστευτήρια,  για να τα δώσει στην Ντόρα.
  5. Αφού δεν βρήκε έδαφος στις κρούσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε ανεπιτυχώς την έκδοση του παραπάνω ψηφίσματος κατά των Πρεσπών (συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του ΔΣ!!) που δεν πέρασε, και την ίδια ώρα έκανε κρούση και στο ΚΙΝΑΛ για να υποστηριχτεί το ψήφισμά του στο δημοτικό συμβούλιο.
  6. Αφού ούτε εκεί βρήκε ανταπόκριση, ζήτησε απευθείας ραντεβού με τη Ντόρα Μπακογιάννη χθες αργά το  μεσημέρι στην Αθήνα, προσπερνώντας όλη την οργανωτική και κομματική ιεραρχία της ΝΔ που είναι επιφορτισμένη με τα αυτοδιοικητικά, για να τη συναντήσει.

Όσον αφορά αυτή την εκ των πραγμάτων πολιτική κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

  1. Όλοι οι υποψήφιοι  δήμαρχοι θα ήθελαν, στήριξη , συνεργασία κλπ. με το κόμμα της ΝΔ που φαίνεται ότι έρχεται στην εξουσία. Κανείς όμως από όλους τους υποψήφιους δεν παρέκαμψε τα τοπικά κομματικά όργανα προκειμένου να φτάσει πιο «ψηλά».
  2. Η Ντόρα Μπακογιάννη δέχθηκε τον «αποστάτη» της ομάδας Λαμπρινού, με την οποία ομάδα, η ίδια μέχρι πρόσφατα και συνομιλούσε και στήριζε. Όλα αυτά μάλιστα λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Πέτρου Ινιωτάκη με οξύτατες πολιτικές καταγγελίες για τη λειτουργία της παράταξης Λαμπρινού και την παραίτησή του από την αντιδημαρχία.
  3. Σε κεντρικό επίπεδο πιθανότατα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι επιφορτισμένη για τέτοιες επαφές η αποφάσεις ιδίως στον Νομό Ηρακλείου (για τα Χανιά κάποιος θα το καταλάβαινε) , με επίκεντρο τα αυτοδιοικητικά. Σημειωτέον ότι υπάρχει σχετική επιτροπή με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, αποτελούμενη από τους Κακλαμάνη, Τσιάρα, Γεωργαντά, Αυγενάκη κλπ.
  4. Η συνάντηση αυτή βέβαια δεν ανακοινώθηκε και δεν παρήγαγε κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί και να ήταν φιλική ή εθιμοτυπική, όμως αυτήν την ώρα που «βράζει» το δημοτικό «καζάνι» του Ηρακλείου μόνο πολιτικά συμπεράσματα μπορεί να εξαχθούν

Όσον αφορά την ομάδα Λαμπρινού, η συνάντηση αυτή  με ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πάλαι ποτέ «τριανδρίας» της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας Λαμπρινού, δημιουργεί νέο ρήγμα αλλά και προβληματισμό  στους κόλπους της παράταξης όπου ένα σημαντικό τμήμα γαλάζιων στελεχών παραμένουν και ασκούν διοίκηση.

Με λίγα λόγια και τα στελέχη της ομάδας Λαμπρινού και τα στελέχη της ΝΟΔΕ νέα και παλαιά επί τιμή ,ενοχληθήκαν σφόδρα από αυτήν την συνάντηση αφού είναι γνωστό ότι ο Π. Ινιωτάκης είναι πολιτικό «κόκκινο», έντονα «κόκκινο πανί».

Η κίνηση του πρώην αντιδημάρχου να παρακάμψει τα τοπικά όργανα της ΝΔ στο Ηράκλειο στις επαφές του αυτές, αλλά και τα αρμόδια κεντρικά όργανα του κόμματος, δημιουργούν νέο κύκλο αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ για το εγχείρημά του αυτό.

Ήδη τοπικά εξωκοινοβουλευτικά  στελέχη της  ΝΔ που πληροφορήθηκαν τη χθεσινή συνάντηση του Πέτρου Ινιωτάκη με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της στην Αθήνα, σημείωσαν με νόημα: «Πως είναι δυνατόν  επί 4,5 χρόνια να συντάσσεται με όλες τις αποφάσεις Λαμπρινού που εκθέτουν την ΝΔ και να αποφασίζεις 4,5 μήνες πριν τις εκλογές να κάνεις κίνηση για το δήμο Ηρακλείου. Θα όφειλε τουλάχιστον να έχει μια συντεταγμένη πορεία και διαβαθμισμένες επαφές και όχι να επιχειρεί να παρακάμπτει τα συντεταγμένα όργανα του κόμματος. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και μια από τις βασικές αιχμές στο παρελθόν για τη διοίκηση Λαμπρινού μέλος της οποίας ήταν και ο Πέτρος Ινιωτάκης».

Έλεγαν μάλιστα ότι αφού απέτυχε με ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε στην ΝΔ όχι τοπικά αλλά κεντρικά.  Συμπλήρωναν μάλιστα με προφανή διάθεση υποβάθμισης του αποτελέσματος της συνάντησης, αν η Ντόρα τον ρώτησε ή πήρε απάντηση για τα κεράκια που άναψαν εκείνη την νύκτα πέριξ της Λότζια, για την επίθεση εναντίον του. Εκδήλωση που έχει γίνει περίγελος στους κόλπους των νεοδημοκρατών, αφού λένε ότι μόνο πολιτικό, δεν ήταν το θέμα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.