Η μπίρα και τα αναψυκτικά «κινδυνεύουν» λόγω της πανδημίας


0
(0)

Την ανησυχία τους για την επάρκεια μπίρας και ανθρακούχων αναψυκτικών εκφράζουν επιστήμονες εξαιτίας της μαζικής αγοράς προϊόντων τόσο από Αμερικανούς όσο και από πολίτες άλλων χωρών λόγω της πανδημίας.

Η ανησυχία για την έλλειψη στις μπίρες και στα αναψυκτικά οφείλεται στα μειωμένα αποθέματα διοξειδίου του άνθρακα, που χρησιμοποιούνται από ζυθοποιίες και βιομηχανίες αναψυκτικών, ώστε να παράξουν τα προϊόντα τους. Η αιθανόλη, από την οποία προκύπτει το διοξείδιο του άνθρακα και άρα το ανθρακικό των αναψυκτικών, που αποτελεί υπό προϊόν της, παρουσιάζει μείωση γεγονός που προβληματίζει επιστήμονες και τις βιομηχανίες μπίρας και αναψυκτικών.

Σύμφωνε με το Reuters, η παραγωγή της αιθανόλης που συνδέεται με την παραγωγή βενζίνης έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση, αφού λόγω του κορονοϊού η ζήτηση σε καύσιμα έχει περιοριστεί σημαντικά, με  αποτέλεσμα το ανθρακικό να αρχίζει να εκλείπει.

πηγη:perierga.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *