Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


0
(0)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα συζητήσει με γιατρούς και νοσηλευτές των Νοσοκομείων της Αττικής, την Τετάρτη, 17.03.2021 στις 19.00, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην μάχη κατά της πανδημίας και τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος, της Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook, καθώς και από το κανάλι του Κινήματος στο Youtube.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Δήλωση Μπουρχάν Μπαράν σχετικά με τα κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο

Οι σοβαρότατες δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τα κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο, εφόσον και αν ευσταθούν, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι οι ψυχικά ασθενείς έχουν αφεθεί στη τύχη τους, ως ασθενείς β’ διαλογής από την Κυβέρνηση.

Κανένα πλάνο για τα ψυχιατρικά ιδρύματα. Οι οικογένειες των ασθενών αγωνιούν και τους οφείλετε απαντήσεις!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

Φτάνουν πια οι χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις και οι τηλεδιασκέψεις του πρωθυπουργού.

Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Σήμερα το ΕΣΥ καταρρέει από το βάρος της πανδημίας. Είμαστε στο και πέντε. Δίχως άλλη συζήτηση, εμπλοκή άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πανδημίας.

Φτάνουν πια τα παρακάλια!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Ερωτήματα αναφορικά με την αποζημίωση ιδιωτικής κλινικής από τον ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποζημιώσει ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης που για διάστημα 28 ημερών διέθεσε κλίνες Covid για τη νοσηλεία ασθενών του ΕΣΥ. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία και αφορά σε τρέχουσα οφειλή, αλλά και στην κάλυψη και άλλων τυχόν εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στις 10 Μαρτίου την έγκριση έκδοσης επιτροπικού εντάλματος μεταβίβασης πίστωσης του παραπάνω ποσού προς την περιφερειακή διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης για την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, τα οποία αφορούν στη διάθεση κλινών και υπηρεσιών λόγω Covid-19 από το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο καθώς και για «μελλοντικές δαπάνες που θα προκύψουν» με την παράκληση για «αυθημερόν επικύρωση» του αιτήματος, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση.

Η εν λόγω εισήγηση βασίστηκε στην ΚΥΑ ΕΑΛΕ/Γ.Π.73549 σχετικά με τη «Διαδικασία αποζημίωσης χρήσης κλινών νοσηλείας, κλινών εντατικής θεραπείας των εγκαταστάσεων, των θαλάμων που διατίθενται στο Ελληνικό Δημόσιο από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, δυνάμει της παρ.2 του αρ.86 του ν.4745/2020 (Α’ 214)» και τα αιτήματα της ίδιας της κλινικής καθώς και της περιφερειακής διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία επικαλούμενη επικοινωνία με το Τμήμα Λογιστηρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας ενημερώνει στις 8 Μαρτίου ότι «τα χρηματικά εντάλματα για τις κενές κλίνες Covid-19 της δικής της αρμοδιότητας «θα εκδίδονται από το λογιστήριο της ΠΕ.ΔΙ. Θεσσαλονίκης» και επαναδιατυπώνει το αίτημα για τη μεταβίβαση του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη ενός τιμολογίου που αντιστοιχεί στο ποσό που καλείται να καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ στην κλινική για τον Φεβρουάριο ύψους 414.112,04€ και των μελλοντικών αναγκών που θα προκύψουν για την ίδια επιχείρηση περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αναφέρεται καμία απολύτως τεκμηρίωση για το είδος των δαπανών αυτών και το ύψος τους.

Ο δε, ιδιώτης πάροχος με το από 4 Μαρτίου έγγραφό του προς τον ΕΟΠΥΥ περιορίζεται στο αίτημα καταβολής της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στη δέσμευση της δομής για το διάστημα από 01.02.2021 έως και 28.2.2021 την οποία προσδιορίζει στα 414.112,04€ (333.961,32€ πλέον ΦΠΑ) σύμφωνα και με τη δήλωση διάθεσης κλινών και υπηρεσιών της κλινικής στις 22.11.2020 την οποία και αποδέχθηκε αυθημερόν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας.

Αναφορικά δε, με τη διεκδικούμενη πληρωμή για τον Φεβρουάριο καθώς και σε παραστατικό που εξέδωσε η κλινική περιλαμβάνεται η ένδειξη «4.610 κενές κλίνες» ως αιτιολογία, όπου η κάθε κλίνη φαίνεται να χρεώνεται προς 34,63€ (αντιστοιχεί στο ημερήσιο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09€, όπως ορίζει η ΚΥΑ του περασμένου Νοεμβρίου.

Η λήψη της σχετικής απόφασης του ΕΟΠΥΥ προκαλεί ερωτηματικά καθώς δεν είναι συνηθισμένη πρακτική να πληρώνεται μεμονωμένος πάροχος και μάλιστα χωρίς να συνοδεύεται η δαπάνη από πλήρη τεκμηρίωση και παραστατικά. Και επιπλέον χωρίς να ελέγχεται σε ποιο βαθμό έλαβε χώρα η χρήση των κλινών που χρεώθηκαν, σε μία περίοδο μάλιστα, που τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είχαν αρχίσει να αποσυμπιέζονται. Τα ερωτηματικά αυξάνονται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά Covid που κλήθηκε να καλύψει τον Φεβρουάριο του 2021 η συγκεκριμένη κλινική αφορούσαν σε ασθενείς που δεν είχαν ανάγκη μακράς νοσηλείας, ενώ κλίνες της είχαν δεσμευθεί επικουρικά, προκειμένου να ανασάνουν οι εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η προκαταβολική έγκριση δε, του αιτούμενου εντάλματος για μελλοντικές δαπάνες συνιστά σαφή παράβαση του δημόσιου λογιστικού, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η προσκόμιση παραστατικών για πραγματικά παρασχεθείσες υπηρεσίες και όχι για μελλοντικά παρασχεθείσες.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πληρωμή βρίσκεται στην γραμμή της συμπόρευσης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Ενώ παράλληλα δίνεται η αίσθηση ότι τα παζάρια και οι επί μακρόν διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τις ιδιωτικές κλινικές είναι προσχηματικές και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1-Σκοπεύετε να δώσετε δημόσια εξηγήσεις για την έγκριση δύο εκατομμυρίων ευρώ στην συγκεκριμένη κλινική της Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων περίπου 1,6 εκατομμύρια για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες;

2-Πόσες κλίνες Covid της συγκεκριμένης ιδιωτικής κλινικής τελικά χρησιμοποιήθηκαν και εντός ποιου χρονικού διαστήματος;

3-Αιτούμαι να μου χορηγηθούν αντίγραφα των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ της συνεδρίασης που ενέκρινε την καταβολή των δύο εκατομμυρίων ευρώ στην ως άνω κλινική, το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ που εισηγήθηκε την καταβολή αυτή καθώς και των παραστατικών που κατέθεσε η ιδιωτική κλινική για να δικαιολογήσει την καταβολή του εν λόγω ποσού.

4-Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά θεραπευτήρια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα; Οι εν λόγω ιδιωτικοί πάροχοι έχουν καταβάλει το αναλογούν Clawback των ετών 2018, 2019 και 2020 και ποιο είναι αυτό το συνολικό ποσό; Αιτούμαι όπως μου χορηγηθεί κατάσταση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, με τα οφειλόμενα από αυτές ποσά.

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ»

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ

Για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας:

Θα ήθελα να αναφερθώ σε τρία στοιχεία. Τις τελευταίες 14 ημέρες είμαστε 2οι από το τέλος στην ΕΕ ως προς την ποσοστιαία αύξηση των θανάτων, και 8οι ως προς το αντίστοιχο δείγμα κρουσμάτων, που αποτελεί προπομπό ατυχών καταλήξεων. Και επίσης, την ώρα που είμαστε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη, έχουμε μια διαρκή αύξηση των κρουσμάτων που χθες έφτασαν σε επίπεδα θετικότητας στο 10%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με την πίεση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων. Η κριτική που γίνεται είναι ότι δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε το ΕΣΥ, καθώς οι μόνες ΜΕΘ που προστέθηκαν είναι από δυο δωρεές, μία από τη Βουλή και ακόμα μια από το ίδρυμα του Στ.Νιάρχου, ενώ οι υπόλοιπες προσθήκες είναι απλά αναπνευστήρες σε χώρους ανάνηψης και χειρουργείων, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό.

Αυτό που επιβάλλεται, πλέον, είναι η ένταξη του ιδιωτικού τομέα στη συνδρομή του εθνικού συστήματος υγείας. Όχι μόνο οικειοθελώς όπως έγινε μέχρι τώρα, ή ως προς τα ήπια περιστατικά, αλλά με απόλυτο τρόπο και καθολικά, να ενταθεί στον εθνικό σχεδιασμό.

Επειδή γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για την μη τήρηση των μέτρων, προφανώς φαινόμενα συνωστισμού είναι απόλυτα καταδικαστέα, όμως θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνία που είναι πάρα πολύ κουρασμένη. Και για να μην επικάθεται στην κούραση αυτή και η έλλειψη εμπιστοσύνης, θα πρέπει να βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη σε φαινόμενα ισονομίας και «δυο μέτρων και δυο σταθμών» στην τήρηση των μέτρων.

Και αυτό το αναφέρω, διότι προστίθενται και συσσωρεύονται περιστατικά όπως της Πάρνηθας, της Ικαρίας, οι κομματικοί εμβολιασμοί και οι ειδικές άδειες για βαφτίσεις, που αλλοιώνουν την αξιοπιστία όσων λαμβάνουν τις αποφάσεις και ζητούν από τους πολίτες να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Για τα οικονομικά μέτρα την επόμενη του κορονοϊού:

Εμείς δεν μηδενίζουμε την όποια προσπάθεια, όμως πρέπει στην παρούσα φάση να εστιάσουμε ακόμα περισσότερο σε μέτρα εμπροσθοβαρή που θα στηρίξουν την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Αναφέρω ενδεικτικά 3 πολύ σημαντικά:

  1. Ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις και 30% κούρεμα σε όσους είναι συνεπείς, για να μην «χρεωκοπήσουν» οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
  2. Στο λιανεμπόριο και την εστίαση, 100% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με ρήτρα απασχόλησης, για να αποφύγουμε τις μαζικές απολύσεις.
  3. Σε ευαίσθητους κλάδους όπως εστίαση και τουρισμός, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα τους.

Είναι κρίσιμο η επανεκκίνηση της οικονομίας να μην γίνει πάνω σε ερείπια!

Για τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία:

Έχουμε μια Τουρκία περιθωριοποιημένη και με ισχυρή πίεση τόσο ως προς τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, όσο και στην Αν. Μεσόγειο, με τις αποτυχημένες προσπάθειες προσέγγισης με την Αίγυπτο.

Αυτό δημιουργεί μια θετική συγκυρία ακριβώς επειδή βρίσκεται σε ένα πολύπλευρο περιβάλλον διαπραγματεύσεων που προσωπικά εκτιμώ ότι κάνει καλό στη χώρα μας ενισχύοντας την διαπραγματευτική της ισχύ.

Η χρονική συγκυρία με την καθυστέρηση των δύο εβδομάδων δείχνει ότι δυστυχώς από την πλευρά της Τουρκίας πολλές φορές αυτές οι διαδικασίες αξιοποιούνται εργαλειακά για να παριστάνει το «καλό παιδί» λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, ενώ από την άλλη, οι επιθετικές της ενέργειες συνεχίζονται αμείωτα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας έναντι ασύντακτων και άτακτων αλληλεπιδράσεων που είχαμε μέχρι τώρα, όμως, με δεδομένο ότι η χώρα μας συζητάει – σε επίπεδο διαπραγματεύσεων – μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προσωπικά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι θα έχουμε επιτυχή κατάληξη ως προς το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία παίζουν σαν δύο παιδιά σε μία Πυριτιδαποθήκη με τα σπίρτα και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο.

Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μία συζήτηση η οποία παραλείπει όλα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την πανδημία.

Διότι όπως βλέπουμε και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται μέρα τη μέρα και φυσικά οι οικονομικές συνέπειες είναι τεράστιες. Έπρεπε να έχουν τελειώσει τη συζήτηση πολύ νωρίς, και το γεγονός ότι αδυνατούν να την τελειώσουν, δείχνει το έλλειμμα της πολιτικής τους: έχει εγκλωβιστεί η Νέα Δημοκρατία στο νόμος και τάξη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με την φιλελεύθερη αντίληψη, είναι άλλο το ότι αντιμετωπίζει την ασυδοσία, και αυτό είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει όλους σύμφωνους, και άλλο το ότι δέρνεις στις πλατείες ανάμεσα σε οικογένειες.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την φιλελεύθεροι αντίληψη.

Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ στις γνωστές λαϊκίστικες εμμονές του.

Είναι εντελώς λάθος να μην αντιλαμβάνεσαι, ότι την περίοδο στην οποία τα κρούσματα αυξάνονται στην Αττική ειδικά, με πολύ μεγάλους ρυθμούς δεν μπορείς να παίζεις με την ζωή των πολιτών και να κάνεις πορείες.

Αυτό το λέμε διαρκώς από την πρώτη στιγμή και επαναλαμβάνω ότι κατά την άποψή μας, πρέπει να σταματήσουν να παίζουν τους Κλέφτες και Αστυνόμους ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα και να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Η σύγκρουση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ κρατά την χώρα πίσω.

Δεν μπορούμε να μπούμε σε μία σύγκρουση ανάμεσα στην δήθεν μηδενική ανοχή και την δήθεν σύγκρουση των λαϊκίστικών δυνάμεων γιατί αυτό είναι κάτι το οποίο θα αφήσει τη χώρα πολύ πίσω.

Μετά από πέντε μήνες διαρκούς lock down, υπάρχει μία κόπωση τεράστια και σε αυτό πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι όταν η αστυνομία πηγαίνει να ελέγξει κάποιον, δεν μπορεί να εξελίσσεται αυτό σε ξυλοδαρμό, οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί βεβαίως έχουν όλοι κουραστεί και αυτό είναι κάτι το οποίο μας μεταφέρουν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνούμε.

Εγώ βρέθηκα πριν 10 μέρες, στο μνημόσυνο το οποίο πραγματοποιούν οι αστυνομικοί κάθε χρόνο για τους 138 πεσόντες στην ώρα του καθήκοντος, και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν βάλει οι ίδιοι οι αστυνομικοί, μην μας ζητάει η πολιτική ηγεσία να εφαρμόσουμε μέτρα τα οποία είναι εξαιρετικά επίπονα για τους πολίτες και δεν αποδίδουν.

Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε μια κοινωνική ειρήνη και ισορροπία, μια νέα κοινωνική δικαιοσύνη η οποία θα κάνει την κοινωνία μας να δει τις προκλήσεις του αύριο. Μην συγκρουόμαστε διαρκώς για ζητήματα τα οποία έχουν κλείσει στη δημοκρατία μας εδώ και 10-20 χρόνια.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό, οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 16.3.2021

Πανδημία: Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το ΕΣΥ καταρρέει από το βάρος της πανδημίας και να σταματήσουν πια τις ατελέσφορες συζητήσεις, τις τηλεδιασκέψεις και τα παρακάλια στους κλινικάρχες. Είμαστε πια στο και πέντε και είναι η ώρα των αποφάσεων. Αυτό που επιβάλλεται, πλέον, είναι η ένταξη του ιδιωτικού τομέα στη συνδρομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όχι μόνο οικειοθελώς όπως έγινε μέχρι τώρα, ή ως προς τα ήπια περιστατικά, αλλά με απόλυτο τρόπο και καθολικά, να ενταθεί στον εθνικό σχεδιασμό. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το δικαίωμα στην άμβλωση κατοχυρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ

Να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου που καταψήφισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, κάλεσε την Κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, υπενθυμίζοντας παράλληλα την κατοχύρωση του θεμελιώδους αυτού δικαιώματος από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνισε, “το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό, οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτές αποστάσης από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου.”

ΕΟΠΥΥ: Υπερ-κοστοβόρα και προκαταβολική αποζημίωση κλινικής

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι τα παζάρια και οι επί μακρόν διαπραγματεύσεις της με τις ιδιωτικές κλινικές είναι προσχηματικές και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, ο ΕΟΠΥΥ εγκρίνει την εκταμίευση 2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποζημιώσει ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περίπου 1,6 εκατομμύρια είναι για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες! Ο ΕΟΠΥΥ, εκτός από τη τρέχουσα οφειλή που αφορούσε τη διάθεση κλινών Covid για διάστημα 28 ημερών για τη νοσηλεία ασθενών του ΕΣΥ, ενέκρινε στην κλινική και τις μελλοντικές δαπάνες άλλων τυχόν εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν το προσεχές διάστημα, ενέργεια που συνιστά σαφή παράβαση του δημόσιου λογιστικού, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η προσκόμιση παραστατικών για πραγματικά παρασχεθείσες υπηρεσίες και όχι για μελλοντικά παρασχεθείσες. Εξηγήσεις σχετικά με το θέμα, ζητά με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Περισσότερα, ΕΔΩ.

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τις τηλεπικοινωνίες

Η ακρόαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ετήσια έκθεση της, ήταν αποκαλυπτική για την έλλειψη προστασίας των καταναλωτών έναντι των καταχρηστικών πρακτικών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, την επαύριο μάλιστα της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Καταναλωτή.

Το θέμα είχε αναδειχθεί από τον Μάη του 2020 από το Κίνημα Αλλαγής, όταν είχε επισήμως ζητήσει να κληθεί η ΕΕΤΤ για εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μετά από 9 μήνες, σήμερα, στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παρουσιάστηκε η ετήσια Έκθεση της ΕΕΤΤ και αποκαλύφθηκε ότι ούτε καν είχε ζητηθεί τον Μάϊο από την ΕΕΤΤ να παρουσιαστεί στην Επιτροπή για να δώσει ενημέρωση. Επιπλέον, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση είναι απογοητευτικά, αφού ο Καταναλωτής μένει ουσιαστικά απροστάτευτος έναντι όλων των Εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων και των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα και απολαμβάνουν υποδεέστερες υπηρεσίες συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αλλά και έναντι των προβλεπόμενων στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Το θέμα ανέδειξε ο γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου σήμερα στη Βουλή. Περισσότερα ΕΔΩ

Συζήτηση Φ. Γεννηματά με γιατρούς & νοσηλευτές της Αττικής

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα συζητήσει με γιατρούς και νοσηλευτές των Νοσοκομείων της Αττικής, την Τετάρτη, 17.03.2021 στις 19.00, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην μάχη κατά της πανδημίας και τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος, της Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook, καθώς και από το κανάλι του Κινήματος στο Youtube.

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Η ακρόαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ετήσια έκθεση της, ήταν αποκαλυπτική για την έλλειψη προστασίας των καταναλωτών έναντι των καταχρηστικών πρακτικών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, την επαύριο μάλιστα της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Καταναλωτή.

Το θέμα είχε αναδειχθεί από τον Μάη του 2020 από το Κίνημα Αλλαγής, όταν είχε επισήμως ζητήσει να κληθεί η ΕΕΤΤ για εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μετά από 9 μήνες, σήμερα, στην συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παρουσιάστηκε η ετήσια Έκθεση της ΕΕΤΤ και αποκαλύφθηκε ότι ούτε καν είχε ζητηθεί τον Μάϊο από την ΕΕΤΤ να παρουσιαστεί στην Επιτροπή για να δώσει ενημέρωση.

Επιπλέον, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση είναι απογοητευτικά, αφού ο Καταναλωτής μένει ουσιαστικά απροστάτευτος έναντι όλων των Εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα και απολαμβάνουν υποδεέστερες υπηρεσίες συγκριτικά με τους υπολοίπους Ευρωπαίους αλλά και έναντι των προβλεπόμενων στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου ανέδειξε το σύνολο των προβλημάτων και έθεσε σοβαρά ερωτήματα για την Κυβέρνηση και την ΕΕΤΤ, όμως:

-Δεν δόθηκαν απαντήσεις για το υψηλό κόστος πρόσβασης και χρήσης δεδομένων δικτύου αλλά ούτε και για το θέμα της ταχύτητας του Internet, όπως αποτυπώθηκε στη μελέτη επιτροπής ανταγωνισμού που επιπλέον αναδεικνύει την υστέρηση στην ανάπτυξη των υποδομών ευρυζωνικών δικτύων που εμποδίζουν τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και δημιουργούν ένα ψηφιακό χάσμα, καθιστώντας την Ελλάδα ουραγό στην Ευρώπη και μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

-Δεν δόθηκαν εξηγήσεις για την διακοπή των τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου της Μήδειας κυρίως στην Αττική και δεν απαντήθηκε εάν η ΕΕΤΕ πρότεινε στον Υπουργό την αξιοποίηση του άρθρου 57 του Ν. 4070/2012, ώστε να καταστεί ρητή η υποχρέωση παροχής αδιάλειπτης ηλεκτρικής τροφοδοσίας της τηλεπικοινωνιακής εγκατάστασης του συνδρομητή και να του δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός στο πακέτο της τηλεπικοινωνιακής του σύνδεσης, προκειμένου αυτός να έχει συνεχή σύνδεση τηλεπικοινωνιακής καθολικής υπηρεσίας στην σταθερή τηλεφωνική σύνδεση του.

-Η ΕΕΤΤ ενώ παραδέχθηκε ότι εισηγήθηκε στον Υπουργό την αλλαγή των κανόνων καθολικής υπηρεσίας που προβλέπει την αύξηση κατά 2 έως 3 ημέρες στον χρόνο παράδοσης, δεν εξήγησε τους λόγους που βέβαια είναι προφανείς και αφορούν την μεταφορά μεριδίου της αγοράς στις ιδιωτικές Εταιρείες, οι οποίες όμως αδυνατούν να καλύψουν όλη την επικράτεια αλλά και να εξυπηρετήσουν καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε στην περίοδο του lockdown.

Οι Έλληνες Καταναλωτές έχουν δικαιώματα που η Κυβέρνηση αλλά και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οφείλουν να διαφυλάξουν και όπως αποκαλύφθηκε, μέχρι σήμερα αδρανούν χαρακτηριστικά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.