Η κυκλική οικονομία στον τουρισμό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος INCIRCLE


0
(0)

«Υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης όλων των φορέων στην Κρήτη για την κυκλική οικονομία και ειδικότερα υπάρχει ανάγκη συγκρότησης ενός Πρακτικού Οδηγού Εφαρμογής Κυκλικής Οικονομίας στην Κρήτη στον Τουριστικό Τομέα, στα Ξενοδοχεία, στα Εστιατόρια και σε κάθε είδους τουριστική εγκατάσταση» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην τρίτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος INCIRCLE.

Στόχος του INCIRCLE είναι η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον τουριστικό τομέα, με εστίαση στις ιδιαιτερότητες και τις συγκεκριμένες ανάγκες των νησιών και των αραιοκατοικημένων περιοχών της Μεσογείου.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν η Βάσω Μαδούλκα συντονίστρια του έργου. Από τον Δήμο Ρεθύμνου, ο οποίος επίσης είναι εταίρος του έργου και συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κρήτης απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και η Θ. Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου στον τομέα του Τουρισμού. Από τον Δήμο Ρεθύμνου συμμετείχαν ακόμη ο Θωμάς Κρεβετζάκης Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, με εισηγήσεις τους οι Ναταλία Κυριακοπούλου και Βασίλης Μυριοκεφαλιτάκης, Άρης Στρατάκης Διευθυντής Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης, Μαρία Φλεμετάκη από την ΔΕΔΙΣΑ, Μανόλης Αγιομυργιανάκης από την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Ανατολικής Κρήτης,  Μαρία Μαστρονικόλα από την Aldemar Resorts και εκπρόσωποι από την Π.Ε Δυτικής Κρήτης, ΔΕΥΑΗ, την εταιρεία Costa Nostrum και άλλες υπηρεσίες.

Αρχικά έγινε μία σύντομη παρουσίαση του έργου και των στόχων του ενώ εκπρόσωποι από το Δήμο Ρεθύμνου παρουσίασαν τα αποτελέσματα αντίστοιχων συναντήσεων στο Ρέθυμνο. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για πρακτικές εφαρμογές και δράσεις κυκλικής οικονομίας σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά και στην εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχύσουν τις δράσεις τους προς την κυκλική οικονομία.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *