Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΕΑΒ)


0
(0)

Σε πρόσφατη επίσκεψή της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει το μέλλον της εταιρείας και αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές, ενώ με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μειώνει ακόμη περισσότερο το εισόδημά τους.

Ως επιβεβαίωση των καταγγελιών της Προέδρου, έρχεται η ωμή παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και τρίτου εταίρου της ΕΑΒ που δήθεν “μεριμνά” για το μέλλον της, ο οποίος έθεσε το δίλημμα ότι αν η εργολαβική εταιρεία δεν αναλάβει το έργο σε κρίσιμα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά στην κατασκευή απαρτίων του F-16, η εταιρία θα κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και όλοι οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν για δουλειά …

Οι δηλώσεις σας κύριε Υπουργέ κρίνονται απαράδεκτες και θυμίζουν νοοτροπίες και λογικές άλλων εποχών, ενώ δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στη λύση του προβλήματος. Λύσεις που η κυβέρνηση θα έπρεπε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει για το μέλλον της ΕΑΒ, κατηγορείτε και απειλείτε τους εργαζόμενους ότι αυτοί είναι δήθεν υπεύθυνοι για την κακή κατάσταση της εταιρείας και τροχοπέδη για την ανάτασή της.

Φταίνε οι εργαζόμενοι για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος; Όχι, η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για τις λάθος πολιτικές της στην εταιρεία. Η κυβέρνηση ευθύνεται για την τελευταία διετή απραξία της εταιρείας και την μη στήριξη και εξυγίανσή της, αλλά και για την απώλεια τεχνογνωσίας και προστιθέμενης αξίας από την απομάκρυνση εξειδικευμένων εργαζομένων της εταιρείας. Ρίχνετε τις ευθύνες σας στην πλάτη των εργαζομένων που ζητούν εργασιακή ειρήνη και αξιοπρεπείς αμοιβές. Που είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός σας για το μέλλον της εταιρείας; Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ακόμη λειτουργείτε με το “βλέποντας και κάνοντας”!

Απειλώντας τους εργαζόμενους μιας βαριάς βιομηχανίας δεν χτίζεται το μέλλον της εταιρείας και δεν επιτυγχάνεται η εργασιακή ειρήνη και η ασφάλειά τους. Δεν ήταν αρκετός ο εργασιακός μεσαίωνας που έφερε στη βουλή ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, δημιουργείτε συνθήκες ομηρίας στους εργαζόμενους με σκοπό τη διάλυση της ΕΑΒ, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα ανταγωνιστών της εταιρείας. Λες και δεν υπάρχει το κατάλληλο εργατικό δυναμικό στην εταιρεία για να προχωρήσει ομαλά η υλοποίηση του προγράμματος! Λες και ήταν απαγορευτική η πρόσληψη των συγκεκριμένων 15 ατόμων από την ΕΑΒ και όχι από την ανταγωνίστρια εταιρεία της!

Σας καταγγέλλουμε κύριε Γεωργιάδη για την αρνητική συμβολή στην ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα των Ναυπηγείων Ελευσίνας και για την «βόμβα» στα θεμέλια της ΕΑΒ.

Το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί κυματοθραύστης στις απαράδεκτες συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης, που δεν προωθούν την βιωσιμότητα και τον ορθολογισμό  της ΕΑΒ, με στόχο την τεχνολογική ανάπτυξη της οικονομίας, παραμένοντας αρωγός στους εργαζόμενους της ΕΑΒ με ανάληψη κοινοβουλευτικών προτάσεων προς την κυβέρνηση, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και διασφαλίζοντας το μέλλον τους.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»: ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι». Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα δημόσια νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα. Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Επιπλέον, χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν. Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την ηρωική προσπάθεια όλων των ανθρώπων του. Είμαστε σήμερα εδώ για να το αναδείξουμε και θα πιέσουμε την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα. Γιατί μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ SHOW, ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΥΣ

Πολύ μεγάλο show, για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους

Τα 37,5 δις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αφορούν τους «πολλούς», όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας.

Όμως το Κυβερνητικό σχέδιο επικεντρώνεται στους λίγους, και στους εκλεκτούς της Κυβέρνησης.

Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αντί του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, την ασφάλεια του επικοινωνιακού show με τους Υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του.

Παρ’ ότι το Πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας του.

Όμως το show δεν μπορεί να κρύβει για πολύ την αλήθεια.

Αυτό το σχέδιο δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

· Γιατί απουσιάζουν η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και η στήριξη του σύγχρονου αγροδιατροφικού τομέα.

· Γιατί η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία, δεν συνδέεται μα την παραγωγή στον τόπο μας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

· Γιατί τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή για μια ουσιαστική αλλαγή.

· Γιατί είναι ένα μοντέλο εισαγωγών και κατανάλωσης.

Απαιτούμε να έρθει το θέμα το ταχύτερο στη Βουλή.

Εκεί που η ασφάλεια του μονόλογου δεν θα υπάρχει για τον κ. Μητσοτάκη.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ντίνα Μόσχου.

Για τις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίγραφο.

Επέλεξε να επιτεθεί στη Φώφη Γεννηματά γιατί δεν είχε να απαντήσει επί της ουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από την αντιπολίτευση που του κάνουμε γιατί είναι ουσιαστική, συγκεκριμένη και δεν έχει τι να απαντήσει. Για τη ΝΔ πάντως είναι σαφές, ότι είναι η ίδια προβληματική ΝΔ, που δείχνει το πρόσωπό της, όποτε αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας.

O συγκεκριμένος νόμος είναι απαράδεκτος και έχει ρυθμίσεις που μετατρέπουν την αγορά εργασίας σε ζούγκλα. Παράλληλα, αυτό που καταλάβαμε όλοι τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι υπάρχουν νέες πολιτικές διαχωριστικές γραμμές

Πότε την ανακάλυψε την ψηφιακή κάρτα η ΝΔ;

όταν εμείς το 2010 φέραμε την ψηφιακή κάρτα, μετά από πρόταση της ΓΣΕΕ, και την ψηφίσαμε, η ΝΔ τότε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Χατζηδάκης, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είχε καταψηφίσει την πρόταση αυτή.

Ο νόμος ισχύει από σήμερα, μπορεί κάποιος να μου πει πότε θα εφαρμοστεί; Κανένας κυβερνητικός δεν απαντά. Άρα μέχρι να εφαρμοστεί δεν θα υπάρχει καμία προστασία.

Το να μιλάει η ΝΔ για εργατοπατέρες, το να παραβιάζει κάθε έννοια συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τα έχουμε ξανακούσει και ξαναζήσει στο παρελθόν, το ζήτημα είναι ότι την περίοδο που η Ευρώπη και η Αμερική συζητούν το πώς θα δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας, πως θα στηρίξουμε τον εργαζόμενο, πως θα υπάρχει φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, έρχεται η ΝΔ και στέκεται ακριβώς απέναντι, και λέει πως θα στηρίξουμε τον επαγγελματία, όχι τον σοβαρό αυτόν που θέλει ικανοποιημένους τους εργαζόμενους και να τους μοιράζει και τις υπερωρίες τους, αλλά τον εργοδότη βαμπίρ που θέλει να ρουφάει τον εργαζόμενο του μοναδικό του στόχο το προσωπικό του κέρδος, αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ και με αυτή σίγουρα κανείς από εμάς δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει.

Το Κίνημα μας θα γίνει πρωταγωνιστής.

Εμείς περάσαμε τρεις φάσεις, τώρα μπαίνουμε στην Τρίτη. Η πρώτη φάση ήταν της επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ το 2015 όταν ήταν το κίνημά μας 7ο κοινοβουλευτικό κόμμα πίσω από το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ, με την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, αυτό στη συνέχεια έδωσε τη θέση του, στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν χιλιάδες μέλη και φίλοι, για την αυτόνομη πορεία του κόμματος και τώρα το ζήτημα αυτής της εποχής είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος, εδώ χρειάζεται μια παράταξη η οποία θα εκφράσει αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών, λαϊκότητα, με σοβαρές μεταρρυθμίσεις, με ξεκάθαρες απόψεις οι οποίες εκφράζονται από τα ζητήματα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της Ευρώπης, μέχρι τα ζητήματα της επιστήμης και των εμβολίων, τα ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Πάμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος.

Αυτός είναι ο στόχος μόλις βγούμε οριστικά, μετά τον εμβολιασμό και τη ανοσία της αγέλης, αυτός είναι ο στόχος της παράταξης.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει που είναι, αν ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει ένα ξεστοκάρισμα, θα μπορούσε να ξεκινήσει από τους αντιεμβολιαστές του κόμματος του, όπως ο κ. Πολάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλέξει σε ποια μεριά του ποταμού είναι, είναι σε σύγχυση και ήταν σε σύγχυση και την περίοδο της δικιάς του διακυβέρνησης, εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος, έχει εμμονές και ιδεοληψίες ακόμα και σήμερα.

Εμείς έχουμε την ιστορική μας παράδοση αλλά κυρίως έχουμε την διάθεση και την όρεξη και την βούληση για να διαμορφώσουμε το αύριο.

Η ΝΔ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε τις περιοχές Αγίου Παύλου, Μεταξουργείου και Ιουλιανού στο Κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί από φορείς των κατοίκων για τα προβλήματα των περιοχών τους.

Στη δράση συμμετείχαν ο Γραμματέας του Κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και οι Τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης και Περιβάλλοντος Γιώργος Π. Αποστολόπουλος.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη διαπιστώθηκε πως η υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας εξελίσσεται με καταστροφικούς ρυθμούς.

Εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, κλοπές, ληστείες, βανδαλισμοί, εμπρησμοί κτιρίων, υπερσυγκέντρωση δομών και γκετοποίηση, είναι ορισμένα από τα φαινόμενα που κυριαρχούν στην ευρύτερη περιοχή ενώ άνθρωποι-θύματα που χρειάζονται τις προνοιακές δομές του κράτους είναι εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους.

Όλα αυτά σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από πολυπληθή σχολεία, παιδικές χαρές, κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, το Δημαρχείο της Αθήνας και την τουριστική πλατεία Ομονοίας. Δίπλα σε κορυφαία πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά μνημεία όπως το Εθνικό θέατρο, ο Σταθμός Λαρίσης, το ξενοδοχείο Ακροπόλ, οι εκκλησίες του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αγίου Παύλου.

Στην αγωνία των κατοίκων του Κέντρου η Κυβέρνηση απαντά με την τρομακτική απουσία της από την περιοχή.

Η ΝΔ αδυνατεί και αδιαφορεί να συγκροτήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, τη γεωγραφική διασπορά των δομών και την αστική αναβάθμιση.

Οι φορείς στη συζήτησή τους με το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής εξέθεσαν αναλυτικά τις θέσεις τους αλλά και τις προθέσεις τους να αντιδράσουν δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο στην κατάσταση που επικρατεί καθώς η απουσία της Κυβέρνησης, των αρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου είναι προκλητική.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού, την αποκέντρωση των δομών και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Για το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί βασική προτεραιότητα η επίλυση των προβλημάτων στα μεγάλα Αστικά Κέντρα της χώρας.

Η Αθήνα και το Λεκανοπέδιο δεν αντέχουν άλλο.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 17.6.2021

Φ. Γεννηματά: Τα νοσοκομεία χρειάζονται στήριξη, πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα

«Το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την ηρωική προσπάθεια όλων των ανθρώπων του» σημείωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», όπου συζήτησε με τους εργαζομένους για τις σοβαρότατες ελλείψεις του, ως συνέπεια της κυβερνητικής ολιγωρίας. Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά: «Τα δημόσια νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα. Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Επιπλέον, χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν. Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Είμαστε σήμερα εδώ για να το αναδείξουμε και θα πιέσουμε την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα. Γιατί μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία».

Βίντεο ΕΔΩ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Παρά το show, τα κονδύλια θα πάνε πάλι σε λίγους

Η κυβέρνηση, αφού χθες έκανε νόμο του κράτους την εργασιακή ζούγκλα, σήμερα επέλεξε για το Ταμείο Ανάκαμψης να εργαλειοποιήσει επικοινωνιακά την Αρχαία Αγορά, ένα μέρος υψηλού συμβολισμού για την δημοκρατία μας, προκειμένου να κρύψει τη δυσανεξία της στον δημόσιο πολιτικό διάλογο. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε και σήμερα ότι το κυβερνητικό σχέδιο επικεντρώνεται στους λίγους, και στους εκλεκτούς της Κυβέρνησης και γι’ αυτό επέλεξε το επικοινωνιακό show με τους Υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του. Παρ’ ότι το Πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας του, ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει συστηματικά τον διάλογο, κρύβοντας ότι το σχέδιό του δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας καθώς πάλι απουσιάζει η στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση και τον αγροδιατροφικό τομέα και τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, και το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή! Το Κίνημα Αλλαγής, όπως έχει ήδη ζητήσει η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, απαιτεί να έρθει το θέμα το ταχύτερο στη Βουλή.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην διάλυση της ΕΑΒ

Να επιβεβαιώσει με κραυγαλέο τρόπο τις πρόσφατες καταγγελίες της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σχετικά με την πλήρη κυβερνητική εγκατάλειψη της ΕΑΒ, έρχεται σήμερα η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης, στην εταιρεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που δήθεν “μεριμνά” για το μέλλον της εταιρείας, έθεσε το δίλημμα ότι αν η εργολαβική εταιρεία δεν αναλάβει το έργο σε κρίσιμα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά στην κατασκευή απαρτίων του F-16, τότε θα κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και όλοι οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν για δουλειά! Αντί η κυβέρνηση να αναπτύξει σχέδιο για το μέλλον της ΕΑΒ που καταδίκασε σε διετή απραξία, με απαράδεκτους εκβιασμούς ρίχνει τις ευθύνες για την άσχημη κατάσταση της εταιρείας στους εργαζόμενους. Έτσι, μετά την αρνητική συμβολή του κ. Γεωργιάδη στην ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο ίδιος αποφασίζει να «γκρεμίσει» και τα θεμέλια της ΕΑΒ. Όμως, όσο και να ελπίζουν στη διάλυση της ΕΑΒ, επειδή υπερασπίζονται τα συμφέροντα ανταγωνιστών της εταιρείας, το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί κυματοθραύστης στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους! Περισσότερα ΕΔΩ.

Αθλητισμός: Να εξαλειφθεί το φαινόμενο της αθλητικής βίας

Με τρόπο μη αποτελεσματικό επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει και το σοβαρό πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, αφού αντιμετωπίζει πλήρως μονοδιάστατα το φαινόμενο της αθλητικής βίας που πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί. Με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο επαναφέρει ως μέτρο πίεσης, το ιδιώνυμο αδίκημα, δηλαδή την αδυναμία μετατροπής ή αναστολής των ποινών. Η αυστηροποίηση των ποινών ωστόσο, που παρουσιάζεται ως η μόνη λύση στο σύνθετο αυτό πρόβλημα, το οποίο έχει και κοινωνικές διαστάσεις, δεν αρκεί. Αντιθέτως, χρειάζεται να καλλιεργηθεί μια διαφορετική κουλτούρα στην κοινωνία, που θα ξεκινά μέσα από το σχολείο. Ώστε να προάγεται η ευγενής άμιλλα, η διαφάνεια στον αθλητισμό. Αυτό που απαιτείται είναι εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τις λέσχες φιλάθλων έτσι ώστε να λειτουργούν νόμιμα, να είναι αναγνωρισμένες από τις ομάδες και η μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων να γίνεται με τρόπο σαφή και γνωστό, για να έχουμε επιτέλους αγώνες με φιλάθλους και των δύο ομάδων κι όχι άδειες κερκίδες. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *