Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Κοινή Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη Υπεύθυνου Κ.Ο. Εργασίας και Χρήστου Μέγα Γραμματέα Τομέα Εργασίας, του Κινήματος ΑλλαγήςΕργασία έως και 10 ώρες την ημέρα, χωρίς πρόσθετη αμοιβή για υπερωρίες, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την «οργάνωση του χρόνου εργασίας».

Και ενώ υπάρχει αυτή η δυνατότητα για την οργάνωση του χρόνου απασχόλησης, μέσω όμως Συλλογικής Σύμβασης σε επίπεδο επιχείρησης, έρχεται τώρα η ΝΔ και προβλέπει ρύθμιση σε ημερήσια διάταξη με κινητή ώρα προσέλευσης και αποχώρησης. Αυτό θα γίνεται:

-Είτε με ατομικές συμβάσεις, άρα εν μέσω πανδημίας, αναστολής των συμβάσεων εργασίας και χωρίς εγγυήσεις ο μισθωτός θα… «πέφτει αμαχητί».

-Είτε με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), ενός Οργάνου που ελέγχει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Έτσι η κυβέρνηση, μετά τον έλεγχο της αμοιβής (με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου η αύξηση των βασικών μισθών), παίρνει στον έλεγχό του και τον χρόνο ημερήσιας εργασίας. Θα μετατραπεί δηλαδή σε «προσωπάρχη» των εταιρειών, αλλά αποδεικνύεται και κράτος-μπαταχτσής για λογαριασμό των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν θα πληρώνουν υπερωρίες.

Επίσης το σχέδιο της Κυβέρνησης αποδυναμώνει πλήρως τον ΣΕΠΕ, ενισχύοντας την μαύρη εργασία και την ασυδοσία των κακόπιστων εργοδοτών.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο νομοθέτημα έρχεται εν μέσω πανδημίας, περίοδο κατά την οποία όχι μόνο δεν υπάρχουν αυξημένες παραγωγικές ανάγκες και αιτήματα για επιπλέον (του 8ώρου) εργασία, αλλά το ζητούμενο είναι η στήριξη του εργατικού εισοδήματος και η ασφάλεια στην εργασία.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει ένα τέτοιο εργασιακό ανοσιούργημα, μέσα μάλιστα στην πανδημία. Προκαλεί τους εργαζομένους, που πέραν από τους φόβους για την υγειονομική κρίση, έχουν και το καθημερινό άγχος για το εισόδημα της οικογένειάς τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους θα αγωνιστούμε κατά της αδυσώπητης επέλασης και απρόκλητης επίθεσης της Κυβέρνησης στην εργασία και τους εργαζόμενους!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Ενώ φουντώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο συνωστισμός στα Μ.Μ.Μ. είναι απαράδεκτος και υγειονομικά επικίνδυνος.

Είχαμε εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες μας στον αρμόδιο Υπουργό, να ληφθούν άμεσα μέτρα. Αντ’ αυτού η προσπάθεια του Υπουργείου περιορίζεται στη σπασμωδική χρήση των ΚΤΕΛ.

Η ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και επίσπευση διαδικασιών συντήρησης του υπάρχοντος εξοπλισμού, αγορά νέου και προσλήψεις προσωπικού, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί κύριε Υπουργέ από τη σημερινή εικόνα για να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να προχωρήσετε σε αποφάσεις και έργα;

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει κανένας χρόνος δεν υπάρχει, οι συμπολίτες μας είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της πανδημίας και οφείλετε άμεσα να προχωρήσετε στις λύσεις που προτείνουμε.

Όσο για το χθεσινό σόου του Αρμόδιου Τομεάρχη του Σύριζα, που ως κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο ενίσχυσης των Μ.Μ.Μ. παρατώντας τα στην τύχη τους και απαξιώνοντας τα, μια λέξη υπάρχει: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Κύριε Υπουργέ, η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας δεν μπορεί να καλυφθεί με επικοινωνιακή διαχείριση. Πάρτε μέτρα άμεσα.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: «ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

«Θα επιμείνουμε για την κοινωνική δικαιοσύνη»

Video του Κινήματος Αλλαγής για την πρώτη κατοικία

Νέο βίντεο δίνει στη δημοσιότητα σήμερα το Κίνημα Αλλαγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα το νέο πτωχευτικό δίκαιο της Κυβέρνησης και την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το σποτ θυμίζει τις κοινές ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που αποδυνάμωσαν και στη συνέχεια κατάργησαν το ν.3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη συνεπή στάση του Κινήματος Αλλαγής να επαναφέρει το πλαίσιο προστασίας του νόμου, την καταψήφιση των νόμων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και την πρόταση για διακομματική επιτροπή για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στις προτάσεις του, μένοντας σταθερό στις αξίες του για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΕΣΑ – ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ –ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Ο κ. ΠΕΤΣΑΣ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης, Βασίλης Κεγκέρογλου, έθεσε σήμερα στην Βουλή τα προβλήματα των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης με την επίκαιρη ερώτηση που ανέπτυξε στην Ολομέλεια :

«Η πανδημία ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά ταυτόχρονα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη να στηριχθούν τουλάχιστον αναλογικά με τα κεντρικά μέσα.

Το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την κατανομή της χρηματοδότησης της κρατικής ενημέρωσης, με εφαρμογή του ν.2328/95 που προβλέπει ότι το 30% τουλάχιστον της χρηματοδότησης αποδίδεται στα τοπικά και περιφερειακά μέσα και διαφανή κριτήρια ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, την τηλεθέαση, την ακροαματικότητα, την επισκεψιμότητα και την κυκλοφορία.

Η Κυβέρνηση διέθεσε στην α΄ φάση 20 εκ. ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς διαφάνεια και συγκεκριμένα κριτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2% διατέθηκε στην Περιφερειακή Τηλεόραση ενώ έχει τουλάχιστον το 25% της τηλεθέασης. Πρόσφατα, αποφασίστηκε η διάθεση 2 εκατομμυρίων ευρώ μόνο σε έξι (6) Κεντρικά Κανάλια αποκλείοντας την Περιφερειακή Τηλεόραση και τα άλλα Μέσα

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου συνεχίζοντας ανέφερε ότι:

«Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας παραθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η περιφερειακή τηλεόραση περνά την δυσκολότερη περίοδο της και απαιτεί να ληφθούν τέσσερα (4) μέτρα επιβίωσης όπως τα χαρακτηρίζει :

1.Εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης εργασίας και όχι αναστολής της εργασίας για να δύνανται να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό

2.Μείωση της υπερφορολόγησης , κατάργηση του φόρου 5% επί των προβαλλόμενων διαφημίσεων και ορισμένων φόρων και τελών υπέρ τρίτων.

3. Παράταση έκπτωσης 50% του ενοικίου της DIGEA μέχρι τέλος του έτους .

4.Συμμετοχή της Περιφερειακής Τηλεόρασης στις διαφημιστικές εκστρατείες του δημοσίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο κριτήρια της τηλεθέασης και του αριθμού των εργαζομένων »

Επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στα προβλήματα των Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και του Επαρχιακού Τύπου . Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι :

«Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων αλλά και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) θέτουν τα ζητήματα για:

1.Επικαιροποίηση και ενιαιοποίηση του Μητρώου περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου, ώστε αυτό να περιλαμβάνει και την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων καθώς και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων.

2.Επαναφορά της υποχρεωτικής δημοσίευσης των κρατικών διακηρύξεων και προκηρύξεων (ν.3548/07) και σε κάθε περίπτωση παράταση για 1 έτος της αναστολής κατάργησής της.

3. Εφαρμογή των προγραμμάτων επιδότησης θέσεων εργασίας και για τα περιφερειακά μέσα.

4.Επιπλέον πρόγραμμα ενημέρωσης για την πανδημία μέσω των περιφερειακών μέσων»

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε απαντήσεις για όλα τα παραπάνω θέματα από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Πέτσα.

Ο Υφυπουργός, απαντώντας, απέρριψε ουσιαστικά όλα τα αιτήματα επιβεβαιώνοντας την Κυβερνητική αδιαφορία για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και αποδέχτηκε μόνο την πρόταση για 1 έτος της αναστολής της υποχρεωτικότητας δημοσίευσης των κρατικών δημοσιεύσεων και προκηρύξεων.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η χώρα μας στην πρώτη φάση του κορωνοϊού, πέτυχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα ακολουθώντας δύσκολους και απαιτητικούς κανόνες, αυτό δεν ήταν κάτι δεδομένο, έγινε και ένα κομμάτι της το πιστώνεται και η κυβέρνηση και φυσικά οι πολίτες που με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τήρησαν τα μέτρα μέχρι κεραίας.

Κατά αντιστοιχία όμως θα χρεωθεί και το γεγονός ότι άνοιξε τον τουρισμό χωρίς να λαμβάνει μέτρα, μέχρι και ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και έφτασε στον Βόλο σε μια περίοδο, τότε που υποτίθεται ότι ήταν κλειστά τα σύνορα.

Έχουμε ελλιπέστατη προετοιμασία στον τρόπο με τον όποια άνοιξαν τα σχολεία αντί 7/9 άνοιξαν αργότερα με όλη αυτή την ιλαροτραγωδία με τις μάσκες γίγας.

Παράλληλα έχουμε δύο θέματα στα οποία η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα απαραίτητα: πρώτον το σοβαρότατο ζήτημα των ΜΜΜ. Ο συνωστισμός στα Μ.Μ.Μ. είναι απαράδεκτος και υγειονομικά επικίνδυνος.

Είναι ένας Γολγοθάς για τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους.

Εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και δεν έχει κάνει το παραμικρό η κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει, ενώ φουντώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και επίσπευση διαδικασιών συντήρησης του υπάρχοντος εξοπλισμού, αγορά νέου και προσλήψεις προσωπικού, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Επίσης η κυβέρνηση δεν έχει πάρει μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Υπάρχουν πολύ συγκριμένες συμβάσεις και όλα τα υπόλοιπα κενά έχουν καλυφθεί από αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία.

Από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που εγκαινίασε ο κ. Μητσοτάκης στο ΣΩΤΗΡΙΑ πόσες θα λειτουργήσουν αύριο το πρωί;

Οι ίδιοι οι γιατροί μας λένε μόνο12 από αυτές.

Εκτός από χειροκροτήματα δεν έχουμε αποδώσει στους ανθρώπους της υγείας αυτά που αξίζουν, την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ειδικά όσον αφορά στους νοσηλευτές, τι περιμένει άραγε η κυβέρνηση για να τα δώσει;

Όταν ήταν αντιπολίτευση είχε δεσμευτεί γι’ αυτό και το διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους. Πρέπει να δούμε πως ενισχύονται πραγματικά οι δομές έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά ζητήματα που θα προκύψουν, ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχει lockdown.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στις ΜΕΘ είναι τεράστια και χρειάζονται άμεσες λύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης. αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση πρέπει να το λύσει πολιτικά.

Οι επιστήμονες και ειδικά ο κ. Τσιόδρας, συνέβαλε ώστε να προστατεύσουμε την υγεία μας στην πρώτη φάση της πανδημίας με τις σημαντικές συμβουλές και τις παροτρύνσεις του.

Αυτό έπρεπε να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση και να μην σταματήσει τις ενημερώσεις -σύμφωνα με το μοντέλο της πρώτης φάσης- και να είναι και πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε, αυτή αποκλειστικά να παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις και αυτή κατά το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει αποτύχει και είναι υπεύθυνη για τις αστοχίες που διόγκωσαν και διογκώνουν το πρόβλημα.

Σε σχέση με την πρώτη φάση του κορωνοϊου έχουμε διπλάσιο ρυθμό θανάτων στη χώρα.

Θα ήθελα να παραθέσω κάποια στοιχεία που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές:

Τέλος Σεπτεμβρίου στις τουριστικές περιοχές η αύξηση ήταν τεράστια. Συγκεκριμένα στο Νότιο Αιγαίο ήταν 662,5% στο Βόρειο Αιγαίο 574% ,στην Κρήτη 506%, στην Κεντρική Μακεδονία 419% ,στα Επτάνησα 294% αυτή είναι η αύξηση των κρουσμάτων μετά την τουριστική περίοδο σε σχέση με πριν τη τουριστική περίοδο.

Εδώ έχουμε συγκριμένα νούμερα και συγκεκριμένες ευθύνες, κανένας από εμάς δεν είναι εδώ σήμερα για να χαίρεται με αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει μέτρα. Ξεκάθαρα μέτρα, για όλους αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Κατά την περίοδο της 10ετους κρίσης είναι πάνω από 12 φορές οι συμπολίτες που αμείβονται με χρήματα έως 200 ευρώ και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας.

Έχουμε όλοι φίλους και γνωστούς που έφυγαν στο εξωτερικό για αυτό το λόγο, για την αναξιοκρατία και τους χαμηλούς μισθούς.

Έχουμε μια κυβέρνηση που 1,5 χρόνο πριν βγήκε με κεντρικό σύνθημα να αντιστρέψει το brain drain και σήμερα και λόγω του κορωνοϊου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί ακόμα μια γενιά από τους συμπολίτες μας που θα θελήσουν να φύγουν για να βρουν άλλες λύσεις στο εξωτερικό.

Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, λοιπόν, είναι αντί να ψάχνει να βρει φταίχτες στα άλλα πολιτικά κόμματα να προσπαθεί να ακούει και να προλαμβάνει παρά να τρέχει να θεραπεύσει το πρόβλημα.

Όποτε η κυβέρνηση άκουσε το Κίνημα Αλλαγής, κέρδισε σημαντικά πράγματα στην εφαρμογή πολιτικών και στην αναζήτηση λύσεων και ταυτόχρονα την καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει την κριτική , να λειτουργήσει με τρόπο εποικοδομητικό για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που με την καθυστέρησή της πήρε ανεπαρκή μέτρα , παράλογα και αυτό έχει κοστίσει και κοστίζει καθημερινά.

Εδώ είμαστε όλοι να συμβάλουμε για το πως θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα.

Αν το Κίνημα Αλλαγής ήταν κυβέρνηση δεν θα είχαμε σταματήσει ποτέ και με κανένα τρόπο την ενημέρωση προς τους πολίτες όπως την σταμάτησε για μια μεγάλη περίοδο η Κυβέρνηση και αυτό συνετέλεσε στο να αποδομηθεί το μήνυμα και να χαλαρώσει το σύστημα.

Η κυβέρνηση αυτή έχει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Στα ζητήματα των εργασιακών δεν πηγαίνει βλέποντας και κάνοντας έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει και το υλοποιεί.

Πράγματι υπάρχει ένας νόμος ο νόμος 3869 του 2010, ο νόμος ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας -αυτός που έγινε γνωστός ως νόμος Κατσέλη- τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε τότε. Μελετώντας τα πρακτικά της Βουλής μπορεί κάποιος να καταλάβει τι έλεγε τότε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης και ότι δεν θα προστατευθεί καμία κατοικία με τον Νόμο της κ. Κατσέλη.

Δεν γίνεται να έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε και τώρα που επικάλυπτε τον Νόμο Κατσέλη.

Ο νόμος που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καλύψει περίπου 10,000 συμπολίτες μας, αυτοί όμως που τελικά μπήκαν σε ρύθμιση είναι 4,000. Στο σήμερα η ΝΔ έρχεται και κάνει αυτό που όλοι φοβόμασταν και όλοι είχαμε επισημάνει ότι δεν δίνει καμία προστασία πρώτης κατοικίας σε κανέναν, κάνει ενοικιαστές πολλούς συμπολίτες μας στις ίδιες τους τις κατοικίες και προφανώς δεν ρυθμίζει με τρόπο που εμείς να συμφωνούμε το θέμα της πρώτης κατοικίας ούτε των δανειοληπτών συνολικά, διότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται βάζει νάρκη στις βάσεις της πραγματικής οικονομίας σε μια δύσκολη και ρευστή περίοδο.

Ήδη πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, η εστίαση έχει τεράστιο ζήτημα, η ψυχαγωγία και πολιτισμός, οι αθλητικές οργανώσεις και όλο αυτό πρέπει να το δούμε ουσιαστικά γιατί μιλάμε για εργαζόμενους που ζουν με 600 ευρώ.

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ έχει κάνει προτάσεις και έχει διατυπώσει θέσεις που αξίζουν να ακουστούν από την κυβέρνηση.

Τέλος καταδικάζουμε απερίφραστα το απαράδεκτο περιστατικό στην ΑΣΟΕ για τον τρόπο με τον οποίο δεν λειτούργησε η προστασία του Ακαδημαϊκού ασύλου, και κατάφεραν και μπήκαν κάποια άτομα προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον Πρύτανη κάνοντας συγκεκριμένες ζημιές και στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος που φυσικά δεν εφαρμόστηκε.

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Στην εκπομπή “Μαζί δεν κάνουμε” με τους Μπ. Κούτρα και Ν. Φελέκη στο “Ράδιο Θέμα 104.6” μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την πανδημία:

– Σε ο,τι αφορά στην πανδημία, η Ευρώπη βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό». Πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία της ζωής. Επανέλαβαν και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στη χθεσινή μας τηλεδιάσκεψη, αυτό που λέει η κα Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής: ότι τώρα πρέπει να στηριχθεί η δημόσια υγεία, να γίνονται δωρεάν τεστ, να δοθεί δωρεάν η πατέντα του εμβολίου σε όλες τις κυβερνήσεις, να φτιαχτούν και να ενισχυθούν πρωτοβάθμιες μονάδες και προφανώς να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια συστήματα υγείας.

– Πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά τα τεστ μέσω του ΕΟΠΥΥ. Είναι κάτι που έχουμε ζητήσει επανειλημμένα. Πάρα πολύς κόσμος καταφεύγει σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικές κλινικές κι εκεί τα πράγματα ποικίλουν. Έχουμε τεστ με 70 ευρώ αλλά και 120 ευρώ.

Για τα ελληνοτουρκικά:

– Οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ήταν οι πρώτοι, όταν οι άλλοι αλληθώριζαν προς τον Ερντογάν, που καταδίκασαν τις μονομερείς του ενέργειες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και την αντίθεσή του με τις ευρωπαϊκές αξίες. Βέβαια, όπως επεσήμανε και η κ. Γεννηματά, δεν είναι διμερές το πρόβλημά μας με την Τουρκία, αλλά ευρω-τουρκικό. Γι’ αυτό και πρέπει να στηρίξουμε μία νέα σχέση, μία νέα συμφωνία με την Τουρκία.

Για τις δημοσκοπήσεις:

– Καταγράφεται μία μικρή, αλλά σταθερή αύξηση, μια μικρή επιβράβευση για την αντιπολίτευση που κάνουμε. Βέβαια, καταλαβαίνουμε ότι δεν ζούμε σε κανονικούς καιρούς. Υπάρχει φόβος, ανασφάλεια, συσπειρώνεται ο κόσμος γύρω από τις κυβερνήσεις τους. Υπάρχει μια μεγάλη ποιοτική διαφορά στις δημοσκοπήσεις: μεγαλώνει το ποσοστό των πολιτών που δεν εμπιστεύονται και δεν επιδοκιμάζουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας.

– Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση, πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και πώς μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Προφανώς, και τα σχολεία και οι μεταφορές πρέπει να μπουν μέσα στην εξίσωση. Γιατί ένας λόγος που πληρώνουμε σήμερα τόσο μεγάλο αντίτιμο και εξαπλώνεται η πανδημία είναι το ότι η κυβέρνηση άφησε τα σχολεία, τις προνοιακές δομές και τις μεταφορές στην τύχη τους.

– Όσο προχωράμε βαθύτερα μέσα στην κρίση ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει τι φταίει, τι δεν φταίει, ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει τη δουλειά του. Να είστε βέβαιοι ότι θα αλλάξει και το πολιτικό σκηνικό. Είχαμε εκλογές πριν 15 μήνες. Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να άλλαξε την πολιτική του προτίμηση τόσο γρήγορα. Είναι μία δύσκολη συνθήκη αυτό που ζούμε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε θα συνεχίσουμε να το κάνουμε: σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Και τα αποτελέσματα, αργά ή γρήγορα, θα φανούν.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ , ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ»

Από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο κλήθηκε η Κοινοβουλευτική Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο διερευνητικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο τελευταίος, με σκοπό την εξεύρεση πολιτικών συγκλίσεων για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα τροποποιεί τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να διατυπώνουν τις απόψεις τους, για το πως μια κορυφαία μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δύναται να μετασχηματιστεί, επ’ ωφελεία της δημόσιας διοίκησης, αλλά και των πολιτών, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί ο αξιοκρατικός χαρακτήρας της.

Η βουλευτής Λάρισας από την πλευρά της τόνισε ξεκάθαρα πως το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση για το πιο κομβικό, ίσως, επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή (ν. 2190/1994), με το οποίο μπήκαν οι πρώτες στιβαρές βάσεις για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους.

Παράλληλα, η βουλευτής κατά τη συνάντηση επεσήμανε πως η συζήτηση θα ήταν πιο εποικοδομητική αν το νομοσχέδιο είχε ήδη τεθεί υπόψη των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των πολιτών, και παράλληλα επέμεινε στις «κόκκινες γραμμές», τις οποίες η ίδια αλλά και το Κίνημα συνολικά, δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να υπερβούν. Σημειωτέον πως αυτές επιγραμματικά περιλαμβάνουν την αντίθεση στην εισαγωγή «τεστ προσωπικότητας» ή «ψυχομετρικών τεστ», που ευθέως παραπέμπουν στο φιάσκο των «δομημένων συνεντεύξεων» των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, όπως και τη διατήρηση καθεστώτος εξαιρέσεων στις προσλήψεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου, που θα πρέπει επιτέλους να περιέλθουν ολοκληρωτικά στην εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Στο τέλος της συνάντησης η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε :

«Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε το σώμα του προτεινόμενου νομοσχεδίου, προκειμένου να τοποθετηθούμε επί της ουσίας, χωρίς διάθεση αντανακλαστικής και στείρας κριτικής, αλλά με ειλικρινή διάθεση βελτίωσης και συνεισφοράς. Θεωρώ ότι οι εμπνευστές αυτής της μεγαλειώδους μεταρρύθμισης, που είναι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, έφεραν στην Ελλάδα έναν πραγματικό εκδημοκρατισμό στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Έχουμε δει και έχουμε δοκιμάσει στην πράξη, όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Κι αυτά πρέπει να τα δούμε μαζί, από κοινού, όλο το πολιτικό σύστημα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Δημόσιο τομέα, όπως κι απέναντι στους πολίτες, κρατώντας όμως αδιαπραγμάτευτο και καθαρή ‘’κόκκινη γραμμή’’ τον πυρήνα του ΑΣΕΠ, δηλαδή την αντικειμενικότητα αυτού του συστήματος».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Απέραντη θλίψη για τα δύο αδικοχαμένα παιδιά μας στη Σάμο. Η σκέψη και η αγωνία μας είναι απόψε και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Στην καταστροφή, τα σύνορα και οι διαφορές υποχωρούν. Κουράγιο στους πληγέντες.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Επικοινώνησα πριν από λίγη ώρα, ως αρμόδιος Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Με ενημέρωσε για το τραγικό γεγονός των δύο θανάτων και για την έκταση των καταστροφών στη Σάμο και στα υπόλοιπα νησιά.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων για την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Να ευχηθούμε ώστε η καταγραφή από εδώ και πέρα να αφορά αποκλειστικά και μόνο υλικές ζημιές, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον σημερινό θηριώδη σεισμό. Το Κίνημα Αλλαγής, όπως έχει πράξει σε κάθε πρόσφατη φυσική καταστροφή, θα παράσχει κάθε δυνατή κοινοβουλευτική υποστήριξη καθώς και υλική βοήθεια προς τους πληγέντες.

Η σκέψη μας βρίσκεται σήμερα στη Σάμο, στη Σμύρνη και σε όσες άλλες περιοχές των δύο χωρών βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της τραγωδίας και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Ο ανθρώπινος πόνος οφείλει να μας βρίσκει όλους ενωμένους.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.