Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ


0
(0)

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος ΑλλαγήςΜέσα σε 3 ημέρες, 85.000 ακόμη στρέμματα δάσους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. Συνολικά σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους στη χώρα, σε λίγες εβδομάδες.

Η απουσία σχεδίου πρόληψης, η έλλειψη κάθε προετοιμασίας για την προστασία των δασών μας, οδήγησαν σε ζοφερές καταστάσεις για τη ζωή των πολιτών.

Η κλιματική κρίση είναι δεδομένη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Απαιτεί σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας, που δεν υπήρξε. Είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε…

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να διδαχθεί από τα λάθη της. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση είναι στο τραπέζι…

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!»

Ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατάθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για τη θέσπιση εισιτηρίου στους επισκέπτες, για οποιαδήποτε δραστηριότητα, στον Όλυμπο, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και τους μόνιμους κατοίκους (!) των Δήμων Ελασσόνας, Δίου Ολύμπου και Κατερίνης, επισημαίνοντας τα εξής:

« Έκπληξη, ανησυχία και αγανάκτηση προκάλεσε η διαρροή στη δημοσιότητα Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στο στάδιο υπογραφής, που θεσπίζει εισιτήριο στον Όλυμπο. Αποσβολωμένοι πληροφορούμαστε ότι μια επίσκεψη στον Όλυμπο, προβλέπεται πλέον να κοστίζει το λιγότερο 15 ευρώ ανά άτομο, ενώ καθορίζονται με εκπληκτικές λεπτομέρειες τα σημεία ελέγχου εισιτηρίων, οι αρμόδιοι για έλεγχο , μέχρι και ο ΦΠΑ ύψους 24%, επί του εισιτηρίου. Το αντίτιμο αφορά επισκέπτες 15-67 ετών για οποιαδήποτε δραστηριότητα (αναψυχή, επίσκεψη σε καταφύγιο, πεζοπορία κλπ), ακόμα και για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Ελασσόνας, Δίου Ολύμπου και Κατερίνης, με την θρασύτατη «πρόβλεψη έκπτωσης», ύψους 50%!

Ο Όλυμπος αποτελεί ένα ιστορικό και πολιτιστικό παγκόσμιο σύμβολο, σημείο αναφοράς και προσέλκυσης, εκατομμυρίων επισκεπτών από όλο τον κόσμο .

Παράλληλα, ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου, αποτελεί περιβαλλοντικό ορόσημο, καθώς είναι παγκόσμια γνωστός για τα καταφύγια, τις πεζοπορικές, ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές, είναι μέλος του δικτύου NATURA με τμήματα Καταφυγίων Άγριας Ζωής, προστατευμένη περιοχή MAB από την UNESCO, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε τον Πιερικό και Θεσσαλικό Όλυμπο «αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο», προκειμένου να προστατευθεί από κάθε είδους έμμεση και άμεση αλλοίωση.

Η ήπια ανάπτυξη, ήταν πάντα το κύριο μέλημα της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, με μεγάλες βέβαια ολιγωρίες στην αξιοποίηση των πραγματικών δυνατοτήτων του.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, φαίνεται να αντιμετωπίζει τον Όλυμπο, που αποτελεί κομμάτι του φυσικού μας πλούτου και δημόσιο αγαθό, ως μια ευκαιρία να πλουτίσουν ιδιωτικές εταιρίες μεγάλων συμφερόντων.

Ήδη, η δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε φορείς και πολίτες, οι οποίοι έκπληκτοι παρακολουθούν την Κυβέρνηση, μέσα στην πανδημία και τις τεράστιες καταστροφές της χώρας από τις τελευταίες πυρκαγιές, να μην ορρωδεί προ ουδενός, εφαρμόζοντας το σχέδιό της , που προφανώς έχει συνδιαμορφώσει με τους ημετέρους της.

Την ίδια ώρα, καμία διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει, η αυτοδιοίκηση έχει πλήρη άγνοια και οι φορείς δεν κλήθηκαν σε καμία συζήτηση. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το ποιος προβλέπεται να καρπωθεί το συγκεκριμένο αντίτιμο, ποια είναι η ανταποδοτικότητα, ποιος ρυθμίζει το ύψος και τις λεπτομέρειες αυτού, ποιος φορέας είναι ο εποπτεύων .

Κυρίως όμως, ποτέ δεν παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο για τη συνολική ανάπτυξη του Θεσσαλικού και Πιερικού Ολύμπου, που είναι ο κοινός οραματικός στόχος των δύο περιοχών, με ήπια ανάπτυξη, σημαντικά οφέλη για τον τόπο και ταυτόχρονη διασφάλιση του αναλλοίωτου χαρακτήρα του Ολύμπου .

Ζητάμε άμεσα από τους Υπουργούς, να δώσουν διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της ΚΥΑ και να εξηγήσουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής διαμηνύει, σε κάθε κατεύθυνση, ότι ο Όλυμπος είναι εθνικός πλούτος και δημόσιο αγαθό, που δεν ιδιωτικοποιείται, ούτε ξεπουλιέται!»

ΕΡΩΤΗΣΗ Α.ΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19

Ερώτηση στη Βουλή

«Επικαιροποίηση οδηγιών ΕΟΔΥ για επαφή εμβολιασμένων με κρούσμα COVID-19»

Ερώτηση για την επικαιροποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με την διαχείριση ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 και αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Επικαιροποίηση οδηγιών ΕΟΔΥ για επαφή εμβολιασμένων με κρούσμα COVID-19

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται στη χώρα μας αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με COVID-19 ως αποτέλεσμα της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 αναμφισβήτητα προστατεύει τους ανθρώπους από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο, αλλά η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί περισσότερες μολύνσεις και εξαπλώνεται γρηγορότερα από τις προηγούμενες μορφές του ιού που προκαλεί τον COVID-19.

Για τον λόγο αυτό πρόσφατα ο CDC επικαιροποίησε την οδηγία του σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί οποιοσδήποτε εμβολιασμένος έχει στενή επαφή με κρούσμα COVID-19 ως εξης:

«Εάν είχατε στενή επαφή με κρούσμα COVID-19, θα πρέπει να υποβληθείτε σε τεστ 3-5 ημέρες μετά την έκθεσή σας, ακόμη και αν δεν έχετε συμπτώματα. Θα πρέπει επίσης να φοράτε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, σε δημόσιο χώρο για 14 ημέρες μετά την έκθεση ή έως ότου το αποτέλεσμα του τεστ σας να είναι αρνητικό. Θα πρέπει να απομονωθείτε για 10 ημέρες εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης σας είναι θετικό.» Τονίζοντας επίσης ότι : «Τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά έναντι σοβαρής νόσησης, αλλά η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί περισσότερες μολύνσεις και εξαπλώνεται γρηγορότερα από τις προηγούμενες μορφές του ιού που προκαλεί τον COVID-19»

Αντίστοιχα για το ίδιο θέμα στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ αναφέρονται τα παρακάτω που ισχύουν σήμερα στην χώρα μας :

«2.2 Καραντίνα στενών επαφών με ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης. Άτομα, που αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων COVID-19 και είτε έχουν εμβολιαστεί για τον ιό SARSCoV2 είτε μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο έχουν νοσήσει από τον ιό και παραμένουν ασυμπτωματικοί, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των 14 ημερών.»

Δεδομένου ότι στη χώρα μας το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και

Δεδομένου ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει στα κρούσματα που εντοπίζονται στη χώρα μας και είναι εξαιρετικά μεταδοτική

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

*Σκοπεύετε να τροποποιήσετε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σχετικά με την διαχείριση ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 και αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων;

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *