Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΗΣ


0
(0)

Όλες αυτές τις ημέρες στελέχη της κυβέρνησης ανακοινώνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, πριν καν συνεδριάσει και εισηγηθεί η επιτροπή των επιστημόνων.

Με αυτές τις πρακτικές, η Κυβέρνηση μετατρέπει την επιτροπή σε υποχείριο της και όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της.

Είναι προκλητικό και απαράδεκτο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, τώρα ξεπέρασε κάθε όριο. Με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια κρίσιμη ώρα, που η πανδημία καλπάζει και το ΕΣΥ δοκιμάζεται σκληρά.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΕΝΤΑΞΗ MONO ΤΟΥ 251ΓΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

 

Η κυβέρνηση διαθέτει το 251ΓΝΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγεία για non-Covid περιστατικά και, μεταξύ άλλων, άμεση διακομιδή των νοσηλευόμενων ασθενών του στο 401ΓΣΝΑ μέχρι πλήρωσης των κλινών του.

Η κατάσταση της πανδημίας έχει χτυπήσει κόκκινο και η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις. Η κυβέρνηση άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο και προετοιμασία για την ενίσχυσή του και την ενίσχυση του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όταν έπρεπε να ασχοληθεί προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ, να ανοίξει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνει έγκαιρα προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία των ΜΕΘ, πετούσε χαρταετό …

Παρά τις φωνές του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ορθό αρχικό σχεδιασμό και δεν ενέταξε εξ αρχής το σύνολο των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και τρέχει τώρα ασθμαίνοντας να καλύψει τα κενά της … και με λάθος τρόπο.

Βεβαίως, οι ΕΔ είναι παρούσες να συνδράμουν στο έργο της Πολιτείας στην καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο αποτελεί πρόκληση η μη συμμετοχή των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων, που διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα. Γιατί η κυβέρνηση δεν εμπλέκει και τις ιδιωτικές κλινικές; Τι άλλο περιμένει για να το τολμήσει;

Η μη ορθή και δίκαιη ποσόστωση κατανομής κλινών-ασθενών σε όλα τα στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, με άμεση εμπλοκή του μοναδικού νοσοκομείου της ΠΑ, το μόνο πανελλαδικά με δυνατότητες αεροπορικής ιατρικής, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν αποτελεί ενδεδειγμένο μέτρο επίλυσης του προβλήματος, πέραν σαφώς κάθε νόμιμης διαδικασίας.

Καλείται το 251ΓΝΑ και τα στελέχη της ΠΑ να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη για τις οποίες η κυβέρνηση ευθύνεται και το προηγούμενο διάστημα το άφησε στην τύχη του, επιτρέποντας τρίτους να μην εξοφλούν τις εκατοντάδων εκατομμυρίων οφειλές τους προς αυτό. Κι έρχεται τώρα να του αναθέσει την κάλυψη των λαθών της.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την Ελληνική κοινωνία στα προβλήματά της και μάλιστα σε θέματα υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ επιμένει ότι απαιτείται συνεισφορά όλων, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα έχει μεγάλη και απρόβλεπτη διάρκεια και συνεπώς θα πρέπει να προληφθούν οι επικείμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Εδώ που μας έφτασε η κυβέρνηση, απαιτείται, πυροσβεστικά, η επιστράτευση όλων των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων με την απαιτούμενη ποσόστωση ανάλογα με τις δυνατότητες εκάστου νοσοκομείου και στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του.

Ακούει η κυβέρνηση ή για άλλη μία φορά σφυρίζει αδιάφορα;

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, της εστίασης, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Στη τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καρανίκας Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και Νίκος Κουγιουμτζής Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το Κίνημα Αλλαγής μετείχαν επίσης οι Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτήs υπεύθυνος ΚΟ, Απόστολος Πόντας Γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης και Στέφανος Κομνηνός Γραμματέας Τομέα Μικρομεσαίων.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Τα οριζόντια και ανεπαρκή μέτρα στήριξης, δημιούργησαν μεγάλες αδικίες εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν οι ευνοημένες. Μια ακόμη επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ των ισχυρών, που εντείνει την οικονομική ασφυξία και την απειλή μαζικών λουκέτων και ανεργίας. Αλλάζει τη δομή της οικονομίας.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση του για το σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, πολλά τεστ στον πληθυσμό και σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Το αποτυχημένο πείραμα του click away δεν πρέπει να επαναληφθεί στο εμπόριο, αφορά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Στις περιοχές με χαμηλότερο φορτίο, μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα των ραντεβού με τους πελάτες, με τήρηση των μέτρων για μάσκες και χωρητικότητα.

Η επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων απαιτεί και στοχευμένα μέτρα στήριξης. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους.

Δεν έχουν ρευστότητα για να ξεκινήσουν. Τα έως τώρα μέτρα απλά κρατούν το κεφάλι αυτού που κινδυνεύει να πνιγεί έξω από το νερό.

Προτείνουμε:

• Ειδικό πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ,για λιανεμπόριο -εστίαση, με το 70% να αποτελεί απευθείας ενίσχυση. Με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου.

• Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και κούρεμα των υποχρεώσεων των συνεπών κατά 30%

• Την αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων για 4-6 μήνες

• Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες με ρήτρα απασχόλησης αμέσως μετά το άνοιγμα)

• Αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού νόμου για όλο το 2021

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ως πρόσχημα για την οριστική εξόντωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Όπως προαναγγέλλουν και οι εκθέσεις που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΕΠ

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, Τομεάρχη Εξωτερικών Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ

Οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην απαράδεκτη τουρκική πρόταση για διχοτόμηση της Κύπρου είναι απολύτως ανεπαρκείς.

Ζητήσαμε ως κόμμα, τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και ο Υπουργός Εξωτερικών ανταποκρίθηκε. Επιτέλους έγινε δεκτή και η πρόταση μας να συμμετέχει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ήτανε πραγματικά χρήσιμη η παρουσία του και όσα μας είπε.

Συγκρατώ, υπογραμμίζω και αναφέρω την ανεπαρκή πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην απαράδεκτη στάση της Τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό. Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλάει ρητά και με τρόπο κατηγορηματικό για διχοτόμηση και οι αντιδράσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης κρίνονται κατά τη γνώμη μας απολύτως ανεπαρκείς.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την πρόταση αναθεώρησης της Κοινής Δήλωσης από το think tank European Stability Initiative

Διάφοροι αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν πως η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας είναι το μόνο λειτουργικό εργαλείο που διαθέτει σήμερα η ΕΕ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού. Αυτό είναι ψέμα. Το εργαλείο είναι οι πρόθυμες ελληνικές κυβερνήσεις. Η Τουρκία εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και η Γερμανία την Ελλάδα.

Η Γερμανία συνομιλεί με την Τουρκία, διμερώς, για την αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης. Οι αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς και σε βάρος ημών θίγουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και οδηγούν σε ένα ακόμη πιο ανασφαλές και επώδυνο μέλλον.

Η δημοσίευση της πρότασης του think tank European Stability Initiative (ESI) για την αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης τρομάζει. Η ESI έγινε γνωστή το 2016 αφού μεσολάβησε μεταξύ της Γερμανικής και της Τουρκικής κυβέρνησης ώστε να αποφασιστεί το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης.

Σήμερα επανέρχεται στον «τόπο του εγκλήματος». Προτείνει την επέκταση της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης και στον Έβρο.

Ο φόβος που είχε ήδη εκφράσει το Κίνημα Αλλαγής επαληθεύεται.

Η κυβερνητική απόπειρα για επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με τις συζητήσεις που γίνονται στο Βερολίνο.

Η πρόταση του ESI τροποποιεί μερικώς την Κοινή Δήλωση σε διάφορα σημεία, θέτοντας νέους «φιλόδοξους» στόχους. Σαν αυτούς που δεν επιτεύχθηκαν με αυτήν του 2016. Με διευθετήσεις που δεν εισφέρουν λύσεις στο ανθρωπιστικό ζήτημα ούτε δημιουργούν σταθερό πλαίσιο για βιώσιμες πολιτικές. Με τα κλειδιά του προσφυγικού στον Ερντογάν και μόνο σίγουρο αποτέλεσμα την ανάληψη περισσότερης ευθύνης από τη χώρα μας. Ευθύνη που δεν της αναλογεί.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση τώρα. Γνωρίζει τι συζητιέται, πίσω από κλειστές πόρτες σε Βερολίνο και Άγκυρα; Έχει θέσει κόκκινες γραμμές; Θα ορθώσει επιτέλους το ανάστημα ώστε να μην ληφθούν, για ακόμη μια φορά, αποφάσεις σε βάρος της χώρας;

Κάθε συζήτηση για την αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης πρέπει να σταματήσει μέχρι να διασαφηνιστεί ότι ο Έβρος δεν θα αποτελέσει το νέο επικίνδυνο πείραμα της ΕΕ.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ιστορική.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 19.3.2021

Φώφη Γεννηματά: Πρόσχημα η πανδημία για την εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων

«Η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις» υπογράμμισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με εκπροσώπους των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, της εστίασης, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Η κ. Γεννηματά στη δήλωσή της, σημείωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τα οριζόντια και ανεπαρκή μέτρα στήριξης, δημιούργησαν μεγάλες αδικίες εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν οι ευνοημένες. Μια ακόμη επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ των ισχυρών, που εντείνει την οικονομική ασφυξία και την απειλή μαζικών λουκέτων και ανεργίας. Αλλάζει τη δομή της οικονομίας. Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση του για το σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, πολλά τεστ στον πληθυσμό και σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Προτείνουμε:

• Ειδικό πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για λιανεμπόριο -εστίαση, με το 70% να αποτελεί απευθείας ενίσχυση. Με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου.

• Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και κούρεμα των υποχρεώσεων των συνεπών κατά 30%

• Την αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων για 4-6 μήνες

• Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες με ρήτρα απασχόλησης αμέσως μετά το άνοιγμα)

• Αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού νόμου για όλο το 2021

Περισσότερα  ΕΔΩ.

Πανδημία: Η Κυβέρνηση μετατρέπει την Επιτροπή σε υποχείριό της

Σε υποχείριό της και όργανο επικύρωσης των αποφάσεών της έχει μετατρέψει την επιτροπή των επιστημόνων η κυβέρνηση, μέλη της οποίας ανακοινώνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων πριν καν συνεδριάσει και εισηγηθεί η επιτροπή των επιστημόνων. Με τις πρακτικές της, η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ώρα, που η πανδημία καλπάζει και το ΕΣΥ δοκιμάζεται σκληρά. Περισσότερα ΕΔΩ.

Τουρισμός: Απαραίτητο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα

Αγρότες: Αποκλεισμένοι από ρυθμίσεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Παρά τις πολλές εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της σημερινής της ΝΔ, πολλοί αγρότες παραμένουν εκτός ρυθμίσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ως αποτέλεσμα, οι αγρότες αυτοί δεν μπορούν να έλθουν σε διακανονισμό με τις τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες των μη εξυπηρετημένων δανείων τους, να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματική ρευστότητα και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα για να επιβιώσουν. Το πρόβλημά τους, επιδεινώνει περαιτέρω τόσο η κρίση της πανδημίας και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων όσο και η κυβερνητική απόφαση να ανασταλεί (ξανά) μονομερώς για 75 ημέρες η πληρωμή των επιταγών και για τα αγροτικά προϊόντα! Με ερώτηση που επανέφεραν στον υπουργό Οικονομικών, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν να αντιμετωπιστεί άμεσα η δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών. Περισσότερα, ΕΔΩ.

 

ΛΟΑΤΚΙ+: Καμία διάκριση δεν είναι ανεκτή

 

Μολονότι η σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ από την κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και ευθυγραμμίζεται με την προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη Σχεδίων Εθνικής Στρατηγικής για δράσεις ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ, μένει να δούμε στην πράξη αν ο πρωθυπουργός θα δεσμευτεί για την υλοποίησή τους. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις τόσο από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, όσο και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, γεγονός που καθιστά αναγκαίο να θυμίσουμε ξανά προς όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, πως καμία διάκριση δεν είναι ανεκτή. Περισσότερα, ΕΔΩ.

Κραυγή απελπισίας των ανθρώπων του ΕΣΥ στην Αττική

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ στην Αττική για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα δημόσια νοσοκομεία, ως συνέπεια της κυβερνητικής ολιγωρίας. Στη συζήτηση που είχαν με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, οι υγειονομικοί περιέγραψαν σκηνές πλήρους κατάρρευσης, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί για να σωθούν ζωές!

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.