«Η Κρήτη φωτεινό σημείο για την ελπίδα στην Ευρώπη του αύριο»


0
(0)

70 χρόνια μετά τη Διακήρυξη Σουμάν που έθεσε τα θεμέλια της ΕΕ, η 9η Μαΐου 2020 βρίσκει τα κράτη μέλη αντιμέτωπα με την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αυτή την συγκυρία αναδεικνύεται κυρίαρχο το πνεύμα αλληλεγγύης. Στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζει πως στη κοινή προσπάθεια «η Κρήτη αποτελεί ένα φωτεινό σημείο πάνω στο οποίο οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ξαναδούν την ελπίδα για το αύριο».

Ακολουθεί το μήνυμα του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

«Σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων, όπως η σημερινή, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποδεικνύει την τεράστια προστιθέμενή του αξία

O φετινός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης είναι διαφορετικός. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι με πνεύμα αλληλεγγύης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, απειλώντας το κρισιμότερο θεμέλιό του, την ανθρώπινη ζωή.

Από το νοτιότερο σημείο της Ένωσης, από την Περιφέρεια Κρήτης, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Η Ευρώπη για ακόμα μια φορά οφείλει να ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία. Ηγεσίες και κοινωνίες, πάνω στο ίδιο άρμα, έχουν υποχρέωση να αποδείξουν ότι τα οράματα και οι ιδέες των εμπνευστών της Ενωμένης Ευρώπης είναι ακόμα επίκαιρα.

Σε αυτή την προσπάθεια η Κρήτη αποτελεί ένα  φωτεινό σημείο πάνω στο οποίο οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ξαναδούν την ελπίδα για το αύριο».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *