Η Κρήτη θυμίζει… καλοκαίρι – Στα ύψη ο υδράργυρος λόγω των ισχυρών νοτιάδων


0
(0)

Υψηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Κρήτη την Τρίτη

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών meteo.gr, «Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία την Τρίτη 12/05 θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική. Αποτελέσμα είναι τα σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη Βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου»

Τρίτη

Ενδεικτικά στο Ηράκλειο, ο υδράργυρος σήμερα θα σκαρφαλώσει, στις 12 το μεσημέρι, στους 36 βαθμούς κελσίου και στις 3 το μεσημέρι στους 38.

Στις Μουρνιές Χανίων  Τρίτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα Χανιά στους 38 βαθμούς,  στον Άγιο Νικόλαο και τα Φαλάσαρνα τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη

Στην Παλαιόχωρα και την Πρέβελη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, στη Σητεία, τις Αρχάνες, την Ιεράπετρα και την Γέργερη τους 33 βαθμούς Κελσίου, στις Μοίρες στους 32, στο Τυμπάκι τους 31 βαθμούς.

Η στροφή των επιφανειακών ανέμων σε βόρειους κατά το μέσο της εβδομάδας, θα προκαλέσει μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 13/05

Αυτό άλλωστε  διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη θερμοκρασιών για το μεσημέρι της Τρίτης  12/05.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.