Η κίνηση που θα σε φέρει πιο κοντά στον σύντροφό σου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Να είσαι ευγνώμων για ό, τι σου συμβαίνει

Η καραντίνα επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις των ζευγαριών και διογκώνει παθογένειες που προϋπάρχουν. Η δυσκολία διαχείρισης προβλημάτων, ο λιγότερος χώρος και ο περισσότερος χρόνος μαζί δημιουργούν αισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης, ακόμη και σε συντρόφους που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Στη σύγχρονη εποχή, αλλά και ειδικά αυτό το διάστημα με την πανδημία, εμφανίζεται και ραγδαία αύξηση της εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Κάποιες έρευνες ψυχολόγων λοιπόν, έχουν εντοπίσει κάτι πολύ απλό που όμως μπορεί να σου κάνει πολύ καλό.

Μια σειρά ερευνών έχουν αποδείξει πως κάτι τόσο απλό, αλλά τόσο σπουδαίο, όπως είναι η ευγνωμοσύνη, μπορεί να αλλάξει πολύ τη διάθεσή σου και να σε βοηθήσει να βρεις την ευτυχία και την ισορροπία στη ζωή σου.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο στις σχέσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και προσπάθεια για μια επιτυχημένη συνύπαρξη. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ, είναι τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Φρόντισε λοιπόν συχνά, έως και καθημερινά, να κάνεις μια νοητή λίστα (ή και γραπτή) με τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων για τον σύντροφό σου, για εκείνα τα μικρά που σου φτιάχνουν τη διάθεση, για εκείνα τα μεγάλα που μερικές φορές θεωρείς δεδομένα.

Βρες λίγο χρόνο να το κάνεις μέσα στη μέρα σου. Λίγο πριν πέσεις για ύπνο, όταν κάνεις το μπάνιο σου, όταν οδηγείς στην κίνηση… Νιώσε το «ευχαριστώ» που υπάρχει στη ζωή σου -ο σύντροφό σου- και θα δεις πόσο όμορφα αυτό θα το πάρεις πίσω από τη σχέση σου. Γιατί το παν είναι η ενέργεια που φέρουμε στη σχέση!

Την άσκηση ευγνωμοσύνης (γραπτώς) είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις αν κάτι έχει στραβώσει, αν κάτι σε έχει εκνευρίσει, αν κάτι σε έχει θυμώσει. Θυμήσου και γράψε λοιπόν, 10 πράγματα και στιγμές που είσαι ευγνώμων στο σύντροφό σου!

Το μυστικό λοιπόν για την ευτυχία, είναι πολύ απλό: Βρες ελάχιστο χρόνο καθημερινά να εντοπίσεις κάτι θετικό στη ζωή σου για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη και να το σημειώσεις σε ένα χαρτί.

Επιμέλεια: MylifeTeam

Πηγή: life.com.cy

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.