Η Ιεράπετρα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο [εικόνες, βίντεο]


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Ένας εορτασμός κεκλεισμένων των θυρών ήταν ο φετινός για τον πολιούχο και προστάτη της Ιεράπετρας, Άγιο Γεώργιο, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Χωρίς κόσμο, τις αρχές και φορείς του τόπου, και βέβαια χωρίς την καθιερωμένη περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου στους δρόμους της πόλης, έγινε η λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ Κύριλλο, τον πρωτοσύγκελλο Αβρόσιο, τον πατέρα Μιχάλη και Αθανάσιο και τον Διάκονο Τίτο, και τους ψάλτες Δημήτρη, Γιάννη και Μανώλη Αρώνη.

Ο Σεβασμιότατος στο μήνυμα του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη περίοδο που όλοι ζούμε και την ανάγκη που υπήρξε να μείνουν οι ναοί με κλειστές τις θύρες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ιστορία του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος από ένα μικρό εκκλησάκι που βρισκόταν στο σημείο, το 1856 έγινε η ανέγερση του σημερινού ναού τον οποίο είχαν αγκαλιάσει τόσο οι χριστιανοί όσο και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής, όπως έχει καταγραφεί ιστορικά.

Ευχή του Μητροπολίτη ήταν ο Άγιος Γεώργιος να είναι σύμμαχος και προστάτης κάθε Ιεραπετρίτη, όπου κι αν αυτός ζει, καλώντας τους πιστούς να παρακαλέσουν ώστε να απαλλαγεί ολόκληρη η ανθρωπότητα από την πανδημία του κορονοϊού, χαρίζοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Στο τέλος της λειτουργίας οι πύλες του ναού άνοιξαν ώστε να μπορέσουν πιστοί που βρισκόταν απ’ έξω να προσκυνήσουν την εικόνα η οποία είχε μεταφερθεί στην είσοδο, τηρώντας αυστηρές αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας. Προσωπικό από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας βρέθηκε στο σημείο για να βοηθήσει να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Δείτε ξανά τη σημερινή λειτουργία η οποία μεταδόθηκε από το Ράδιο Λασίθι και μερικές φωτογραφίες.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.