Η Ιεράπετρα άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά στην τρίτη ηλικία


0
(0)

Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν όλοι μαζί οι Ιεραπετρίτες, θα βοηθηθεί η δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας

Η κοινωνία της Ιεράπετρας, ευαίσθητη όπως πάντα σε θέματα στήριξης των κοινωνικών και υγειονομικών δομών της πόλης, άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά το πρωί της Πέμπτης, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Ορφανουδάκειο Δημοτικό Γηροκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει διάφορα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Έπειτα από την απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας, να διοργανωθεί με τη συνεργασία όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής, ένας μεγάλος ραδιομαραθώνιος αγάπης, η αισιοδοξία επέστρεψε στις τάξεις των εργαζομένων του Γηροκομείου της Ιεράπετρας και το αποτέλεσμα αυτής της συγκινητικής προσπάθειας, ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερο του αναμενομένου.

«Με τη συνεργασία των ραδιοφωνικών σταθμών των δημοσιογράφων και των τεχνικών που εργάζονται στα ΜΜΕ, καταφέραμε μέσα σε λίγες ώρες, να συγκεντρώσουμε από δωρεές του Δήμου, των παραγωγικών φορέων, των συλλογικοτήτων, των επιχειρήσεων και των απλών καθημερινών ανθρώπων που πρόσφεραν ότι μπορούσαν από το υστέρημα τους, περισσότερα από 20.000 ευρώ. Η διαδικασία της συγκέντρωσης των χρημάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί που ακόμα καταθέτουν μικρά η μεγαλύτερα ποσά, για να καλύψει το Γηροκομείο της Ιεράπετρας, όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, που δυσκόλευαν την λειτουργία του και να μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους, χωρίς να αισθάνονται εργασιακή ανασφάλεια», μας είπε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Μπάμπης Κανάκης, που υποστήριξε την προσπάθεια αυτή από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, έχοντας την εμπειρία του προηγούμενου Ραδιομαραθωνίου, όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 45.000 ευρώ, για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Ατόμων Τρίτης Ηλικίας» σε μια προσπάθεια να στηριχτεί αυτή η σημαντική δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, όπου παρέχεται καθημερινή φροντίδα σε 70 περίπου ανθρώπους, διοργάνωσε αυτόν τον ραδιομαραθώνιο αγάπης και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, έχοντας διαπιστώσει από πέρυσι ότι, οι Ιεραπετρίτες δεν αδιαφορούν όταν υπάρχει σοβαρός κοινωνικός λόγος και πάντα δίνουν για καλό σκοπό, από το υστέρημα τους.

Κάθε προσφορά μικρή η μεγάλη θα αποτελέσει από τώρα κι έπειτα μια σημαντική βοήθεια και τον καλύτερο αρωγό, για την υποστήριξη του έργου του Σωματείου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που βασικός του σκοπός είναι, η φροντίδα, η περίθαλψη, η υποστήριξη και η συμπαράσταση σε όλες τις μορφές, των ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν βοήθειας.

Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν όλοι μαζί οι Ιεραπετρίτες, θα βοηθηθεί η δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, να παραμείνει ζωντανή και να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *