«Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της στοχεύει στην αποτελεσματική  επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και τα Αγροτικά Ιατρεία στις Κοινότητες του Δήμου, συνεργαζόμενη τόσο με την εκάστοτε Διοίκηση του Νοσοκομείου και του νομού Λασιθίου, όσο και με την 7η ΥΠΕ  και την εκάστοτε Κυβέρνηση, την Επιτροπή Υγείας του Δήμου μας και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό και με  ευαισθησία βλέποντας ότι υπήρχαν ανάγκες που έπρεπε άμεσα να καλυφθούν, προτείναμε και στηρίξαμε την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο οποίος λειτουργεί επικουρικά καλύπτοντας αδυναμίες του Κράτους. Ένας Σύλλογος, όλα τα μέλη του οποίου  επιτελούν σημαντικότατο έργο και οφείλουμε να τα ευχαριστήσουμε.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, έχει προβεί σε επανειλημμένες συζητήσεις με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, κα Ελένη Μπορμπουδάκη, για την υπάρχουσα κατάσταση του Νοσοκομείου, τις ανάγκες του σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για χρηματοδοτήσεις και τη στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό. Για την υλοποίηση της προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών του, έχει προταθεί στον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Εμμανουήλ Καλλιονάκη, η από κοινού μετάβαση με τον Δήμαρχο στα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

Επίσης, παρά τη δυσχερή οικονομικά περίοδο που διανύουμε και παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει σε όλους τους Δήμους η πανδημία, ο Δήμος Ιεράπετρας συνεχίζει να στηρίζει με έργα και με προμήθειες το Νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τους τελευταίους μήνες η κατασκευή και διάθεση  στο Νοσοκομείο κοντέινερ (isobox),η προμήθεια σε υγειονομικές λάντζες, οι εργασίες στον εξωτερικό χώρο από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την καλύτερη πρόσβαση των δημοτών κτλ.

Ως Δημοτική Αρχή η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκουμε τη συνεργασία μας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν εμπλεκόμαστε σε αποφάσεις που αφορούν εσωτερικά ζητήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη φέρει η εκάστοτε Διοίκηση (αλλαγές χώρων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, κοπή δέντρων, οικονομική διαχείριση κτλ). Είμαστε εδώ  για να συμβάλλουμε στην ενίσχυσή του χωρίς επάρσεις και τυμπανοκρουσίες και είμαστε δεκτικοί σε κάθε πρόταση, αρκεί να υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε και στο τι πράττουμε. Να επικεντρωνόμαστε στην επίλυση των προβλημάτων. Το θέμα της Υγείας δεν προσφέρεται ούτε για στείρα αντιπολίτευση, ούτε για προσωπική προβολή. Και αυτό για μας είναι ξεκάθαρο.

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας  αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε κάνουμε.

 

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«Ιεράπετρα Νέα Πορεία»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.