Η θέση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών


5
(1)

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Της 6/9/21 τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της αναστολής εργασίας και περικοπής μισθών των ανεμβολίαστων υγειονομικών του Ε.Σ.Υ.
Σαν αρχή τοποθετούμαστε ότι ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου είναι υπέρ του εμβολιασμού όλων των υγειονομικών χωρίς εξαιρέσεις, αλλά αυτό να γίνει με συναίνεση και σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σταθερά υποστήριζε την πλήρη στελέχωση και ενίσχυση του Νοσοκομείου, όχι μόνον με βάση τον υπάρχοντα Οργανισμό αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες που το Νοσοκομείο καλείται να καλύψει. Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η κρίση της επιδημίας βρήκε το Νοσοκομείο μας ανέτοιμο και υποστελεχωμένο. Οι προσωρινές προσλήψεις και οι επικουρικοί γιατροί δεν αποτελούν για εμάς λύσεις που εγγυούνται το μέλλον και την αειφόρο προσφορά και ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας.

Αναγνωρίζουμε όμως ότι οι προσπάθειες των εργαζομένων φέρνουν μέχρι τώρα σε πέρας με επιτυχία την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όμως η αγωνία για αναμενόμενο νέο κύμα και η απομάκρυνση εργαζομένων θα οδηγήσει το Νοσοκομείο σε αδιέξοδα που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει. Τις εύκολες τοποθετήσεις ότι θα αναζητηθεί βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα, τις θεωρούμε θέσεις εκ του πονηρού.

Εκμεταλλευόμενοι την επιδημία, επιχειρούν  την προοδευτική ιδιωτικοποίηση του  Ε.Σ.Υ.  Εμείς θα είμαστε πάντα αντίθετοι σ΄αυτή την προοπτική.

Καλούμε την πολιτεία να επιστρατεύσει κάθε μέσο και με την μέθοδο της πειθούς και της συναίνεσης να παραμείνουν οι υγειονομικοί στις θέσεις τους. Κάθε τιμωρητική  και εκδικητική μεθοδολογία θα μας βρίσκει αντίθετους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Η Γραμματέας
Μαρία Χρυσού

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *